Tahaks osta autosse korralikku gpsi

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

honkomees
True Off Roader!

Re: Tahaks osta autosse korralikku gpsi

Postitus Postitas honkomees »

Landy kirjutas:
honkomees kirjutas: ... Loll jutt - toodetakse ja müükase vägagi töö ja keskkonna kindlaid arvuteid, telefone, fotokaid ning muid elektroonikasmeid. Sealhulgas GPS-e.
Maksvad rohkem, kui keskmine "hiina junn", aga kvaliteedi eest tulebki maksta. ...
Toodetakse muidugi, aga enamasti nö eksklusiiv-ekstreemvariandis, st et hind on ebaproportsionaalselt kallim ja samas funktsionaalsus kehvem kui tavaaparaatidel. Minu mõte on, et need tänaval vihmasajus helistamise peale otsa andvate telefonide jms müük tuleb keelata, nt alla IP65 vee- ja tolmukindlusega õues kasutamiseks mõeldud aparaate (telefonid, navigaatorid, tahvelarvutid etc etc) Eestis müüa (maale tuua) ei tohi.
Minul nt vedeleb GPS, fotokas, enamasti ka läpakas jms autos, kuna elan maal, siis ei viitsi küll asju tuppa tassida ega autouksi lukku panna.
Teine küsimus on temperatuurikindlus, krt, talvel võtad põuest apastraadi ja minuti pärast on juba ekraan hangunud.
Ja siis ekraanid, tööriiete taskus lähevad ekraanid paari kuuga matiks, kaitsekiledest pole kah tolku ... Vanasti oli laialt müügil vutlareid, muudkui vahetasid neid, viimasel ajal enam pole eriti näinud müügil ja nutika puhul ei kujuta ette ka, kuidas LÄBI kile kasutada.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

honkomees kirjutas: Toodetakse muidugi, aga enamasti nö eksklusiiv-ekstreemvariandis, st et hind on ebaproportsionaalselt kallim ja samas funktsionaalsus kehvem kui tavaaparaatidel. Minu mõte on, et need tänaval vihmasajus helistamise peale otsa andvate telefonide jms müük tuleb keelata, nt alla IP65 vee- ja tolmukindlusega õues kasutamiseks mõeldud aparaate (telefonid, navigaatorid, tahvelarvutid etc etc) Eestis müüa (maale tuua) ei tohi.
Minul nt vedeleb GPS, fotokas, enamasti ka läpakas jms autos, kuna elan maal, siis ei viitsi küll asju tuppa tassida ega autouksi lukku panna.
Teine küsimus on temperatuurikindlus, krt, talvel võtad põuest apastraadi ja minuti pärast on juba ekraan hangunud.
Ja siis ekraanid, tööriiete taskus lähevad ekraanid paari kuuga matiks, kaitsekiledest pole kah tolku ... Vanasti oli laialt müügil vutlareid, muudkui vahetasid neid, viimasel ajal enam pole eriti näinud müügil ja nutika puhul ei kujuta ette ka, kuidas LÄBI kile kasutada.
No aga sa räägid nüüd iseendale vastu - on ju siis olemas kõik need vee- ja tolmukindlad seadmed, lihtsalt rahas on küsimus :)
Kui keelaks ära mitte-veekindlate vidinate toomise (mida see keeld siis annaks juurde ei tea?), siis saaksid ju ainult neid kalleid osta. Aga keegi ei keela neid ka praegu ostmast.

Minu point siin teemas algusest peal on olnud see, et kui naviseadet ei ole vaja igapäeva töö tegemiseks või metsik & co kombel matkamiseks või võistlemiseks - ühesõnaga professionaalseks kasutuseks, siis iseenda jaoks tunduvalt mugavam on kasutada seda sama nutitelefoni koos navi softiga, sest telefon ju on nii kui nii olemas. Ja soft sinna sisse maksab vähem (kordades), kui spets navi seade. Samas funktsionaalsuses alla ei jää, kui just telefoni ekraan väga pisike pole. Samal ajal ei pea majandama mitme seadmega + mitme laadijaga + nende seadmete haldamisega (autosse, tuppa, softi uuendused (ka tihti tasulised) jne).
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Guuru
Rock Crawler

Postitus Postitas Guuru »

Krt vist ei oleks pidanud teemat siin algatama! Asi on kiskunud päris tuliseks 8)
Merhaba Hoşça mucize Başınızı fırın koy celam celam Turkye Yemen yakında ücretsiz olacak
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

tarmo kirjutas: ... No aga sa räägid nüüd iseendale vastu - on ju siis olemas kõik need vee- ja tolmukindlad seadmed, lihtsalt rahas on küsimus :)
Kui keelaks ära mitte-veekindlate vidinate toomise (mida see keeld siis annaks juurde ei tea?), siis saaksid ju ainult neid kalleid osta. ....
Küsimus pole hinnas, vaid selles, et ilmakindlates nt telefonides pole kõiki neid funktsioone, mida tavalises. Kui tootja ei saa müüa enamikus riikides saasta, sest ei vasta standardile, küll siis pandaks ka ilmastikukindlatele aparaatidele kõik funktsioonid peale. Sealjuures pole ilmastikukindlad sugugi kõige kallimad, minu vaatamiste järgi oli paar aastat tagasi umbes nii, et Samsungi analoogsest 80-90€ tavamudelist oli niiskuskindel ja mõne vähemaks võetud funktsiooni võrra vaesem aparaat ca 30€ kallim. JA ometi on ju igasugu kordades kallimaid mitteniiskuskindlaid olemas
Nt olen mõelnud oma 8 a vana niiskuskindla Nokia väljavahetamise peale, aga siis juba nii, et oleks kõik mis vaja olemas, et poleks vaja kaasas tassida käsi Garminit ja korralikku fotokat.
Käin mööda telefonipoode ja küsin telefoni: Veekindel, ilma netita töötav (telefonis kaartidega) gps-navigaator, korralik fotokas, klahvidega. Rohkem mina telefonilt ei taha, peamine ju helistamine. Vastuseks saan kõigist esindustest et pole sellist kombinatsiooni.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Just tahtsin ka küsida - suured nutipeded, öelge mulle, milline droidi kaardirakendus suudab Eesti piires navigeerida majanumbri täpsusega, ei sure ära aeglase leviga provintsiteedel ja maksab seejuures mõistlikku hinda?
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
maksipoiss
Rock Crawler

Postitus Postitas maksipoiss »

isakene kirjutas:Just tahtsin ka küsida - suured nutipeded, öelge mulle, milline droidi kaardirakendus suudab Eesti piires navigeerida majanumbri täpsusega, ei sure ära aeglase leviga provintsiteedel ja maksab seejuures mõistlikku hinda?
Just, hakkame nyyd androidi navi appe kiitma! Oleks ka enda tahvlile midagist google mapsile lisaks vaja.
Kasutaja avatar
prt
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas prt »

isakene kirjutas:Just tahtsin ka küsida - suured nutipeded, öelge mulle, milline droidi kaardirakendus suudab Eesti piires navigeerida majanumbri täpsusega, ei sure ära aeglase leviga provintsiteedel ja maksab seejuures mõistlikku hinda?
sygic ?
110 gs
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”