Auto värvimine selliseks (vt pilti)?
Moderaator: Moderators
Auto värvimine selliseks (vt pilti)?
Kas keegi teab kedagi, kes teeb odavalt ja kiiresti ja enam-vähem korralikult? Mis maksab?
- Manused
-
- Hõiva.JPG (47.24 KiB) Vaadatud 6074 korda
-------------------------------------
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Frontera Sport A 2,0i 31" AT (ex)
Cherokee XJ 4,0 31" SpecTrck (ex)
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
-
- Rock Crawler
Re: Auto värvimine selliseks (vt pilti)?
Mattvärv on selline, mida keegi odavalt teha ei taha. Eeltöö peab olema perfektne, sest mattvärv näitab kõik aluspinna vead välja, mida ei saa ka hiljem peale värvimist poleerimisega likvideerida, sest mattvärvi ei saa poleerida. Saab, aga siis pole enam matt. Odavam on äkki spetsiaalse vinüülkiht peal lasta panna. Või lepid mingite pisi aluspinna "vigadega".
Oleneb autost, metsaautol on savi, rahuldav tulemus on saadud ka rulliga värvides
Viisaka tänavasõidu jaoks mõeldud suksu teema kirjeldas Krooniline juba täpselt ära....Matti enam-vähem korralikult ei saa - saab kas hästi või halvasti.....

Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
aga kas sellise tegemine oleks piece of cake?
- Manused
-
- Hõiva.JPG (49.83 KiB) Vaadatud 5995 korda
-------------------------------------
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Sul oleks ilmselt lihtsam rääkida mis plaan sul on, siis oskab keegi sulle täpsemalt nõu anda?
Ilmselge loogika ju on, et läikiv värv näitab kõik aluspinna vead välja....matt peidab.Krooniline kirjutas:Mattvärv on selline, mida keegi odavalt teha ei taha. Eeltöö peab olema perfektne, sest mattvärv näitab kõik aluspinna vead välja, mida ei saa ka hiljem peale värvimist poleerimisega likvideerida, sest mattvärvi ei saa poleerida. Saab, aga siis pole enam matt. Odavam on äkki spetsiaalse vinüülkiht peal lasta panna. Või lepid mingite pisi aluspinna "vigadega".
XC 70
Võid proovida ju plastidip-iga. Kui ei meeldi, koorid värvi maha ja lased uue peale.
Ei ole nii. Ma mõtlesin ka alguses nii, et on loogiline. Matt auto ei ole loogiline. Ei viitsi pikalt jahuda, ilmselt hr Krooniline tegeleb ise värvimisega?puhvel kirjutas:Ilmselge loogika ju on, et läikiv värv näitab kõik aluspinna vead välja....matt peidab.Krooniline kirjutas:Mattvärv on selline, mida keegi odavalt teha ei taha. Eeltöö peab olema perfektne, sest mattvärv näitab kõik aluspinna vead välja, mida ei saa ka hiljem peale värvimist poleerimisega likvideerida, sest mattvärvi ei saa poleerida. Saab, aga siis pole enam matt. Odavam on äkki spetsiaalse vinüülkiht peal lasta panna. Või lepid mingite pisi aluspinna "vigadega".
-
- True Off Roader!
huvitav-huvitav, meie oleme paljud restatureeritud suured masinad värvinud/lasknud värvida poolmatiks või veerandmatiks, et ei kiiskaks liialt (oleks nö kasutatu väljanägemisega) ja pole erilist eeltööd tehtud ning küll ei paista eriti eeltöö puudulikkus kaugelt silma. Muidugi kui tähelepanelikult uurima hakata, siis on näha ... Omaette teema on mattvärvi saadavus, mattlisandit kõigile toonidele polegi tootjal ette nähtud 

Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
- Roostekoll
- Fitting 38"
No mis kleepimisse puutub, siis see oleks üpris hea variant - originaalvärv jääb alles ja pärast on autot kergem maha müüa.
Olen ise tegelenud ülekleepimistega oma pika/lühikese elu jooksul omajagu.
Selleks, et üle kleepida, peab kogu plekk ja plast olema roostevaba(ja värv suhtkoht korras, krundile ei anna kleepida), et mingi uss sinna alla ei pääseks.
Kui aga on see vinüül valesti peale pandud ja pesuga üle võlli mindud, hakkab see va kleeps seal peal kapsaks minema.
Muidu on vinüüli lihtne hooldada - detailide servad peavad olema puhtad ja hoitud, pidupäeval saab puhtaks pesta ja õliga sätendama lüüa.
Olen ise tegelenud ülekleepimistega oma pika/lühikese elu jooksul omajagu.
Selleks, et üle kleepida, peab kogu plekk ja plast olema roostevaba(ja värv suhtkoht korras, krundile ei anna kleepida), et mingi uss sinna alla ei pääseks.
Kui aga on see vinüül valesti peale pandud ja pesuga üle võlli mindud, hakkab see va kleeps seal peal kapsaks minema.
Muidu on vinüüli lihtne hooldada - detailide servad peavad olema puhtad ja hoitud, pidupäeval saab puhtaks pesta ja õliga sätendama lüüa.
Trolle pole olemas
- TiitR
- I live off from the mud
Eks kindlasti peaks alustama sellest, kas võõbatav auto on a`la uus Cayenne või teises nooruses metsaauto. Kuid tean inimesi, kes tõmbasid oma odavad ja mitte ideaalselt sirged masinad Bauhofist soetatud suvalise metallivärviga matiks.
VW foorumist üks näide:

VW foorumist üks näide:

Fixuses on camo aerosoole täitsa olemas.Tartus on üks Dodge ram nendega värvitud.Täitsa norm näeb väljasultan kirjutas:aga kas sellise tegemine oleks piece of cake?

mis autot sa selliseks tahad värvidasultan kirjutas:Kas keegi teab kedagi, kes teeb odavalt ja kiiresti ja enam-vähem korralikult? Mis maksab?
http://www.olympiccar.com
http://www.pulmasoidud.eu
TR1 Team Tango, piloot. TR1 2007 III koht, Balti Karikas 2007 III koht.
Tel: 56 200 666
http://www.pulmasoidud.eu
TR1 Team Tango, piloot. TR1 2007 III koht, Balti Karikas 2007 III koht.
Tel: 56 200 666
Eks ikka et ööpimeduses parem luurata kellegi hoovis oleks 

Ma ei jää kinni, ma lihtsalt kaotan pidamise ja jään seisma.
Honda TRX680
mämm mämm 650 XMR
Honda TRX680
mämm mämm 650 XMR