PS. Mul on veel rumalaid küsimusi varuks.
Häälekas esisisild 2004 Grand Cherokeel.
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
Häälekas esisisild 2004 Grand Cherokeel.
Esisild hakkas mõni aeg tagasi undama. Alul arvasin, et difrist tuleb see möla, a üsna pea avastasin ulgumise tugevnemise paremale keerates. Ahaa, selge- juhipoolne rattalaager. Nii ta jäi, kuni nädalavahetusel auto üles tõstsin, et kogu põhjaalune elu kriitilise pilguga üle vaadata. Ei vähimatki loksu rattalaagrites.
Siit küss: kas differ võib häälitseda olenevalt rataste asendist?
Re: Häälekas esisisild 2004 Grand Cherokeel.
Missugune see hääl on? Rattalaager teeb ka siis häält, kui mngit lõtku ei ole ja vastupidi. Kruvi sillal õlipunn maha ja vaata, missugune see õli on. Vaata kas sisaldab väga palju rauda. Kui sul paremale keerates müra tugevneb, siis peaks ka nagu vasakule keerates tugevnema. Ega sul sillas mingeid kettaid ei ole? Vaata ka, kas esimese kardaani porikumm terve.kadjakas2000 kirjutas:Esisild hakkas mõni aeg tagasi undama. Alul arvasin, et difrist tuleb see möla, a üsna pea avastasin ulgumise tugevnemise paremale keerates. Ahaa, selge- juhipoolne rattalaager. Nii ta jäi, kuni nädalavahetusel auto üles tõstsin, et kogu põhjaalune elu kriitilise pilguga üle vaadata. Ei vähimatki loksu rattalaagrites.Siit küss: kas differ võib häälitseda olenevalt rataste asendist?
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
Hääl on sihuke undav-mölisev, nagu oleks rattalaager- nagu ei ole ka.
Linnakiirusel pole eriti midagi kuulda, kuskil 80+ on kõige tugevam hääl. Õli tsekkasin kohe, kui undamine hakkas- polnud viga. Aga homme uurin uuesti kindlasti.
Paremale keerates on hääl ilmselgelt kõvem, vasakule keerates ei saa aru (rehvi servad mölisevad kah omajagu).
Sild peaks olema Dana 30 Vari-Lock. Ja eesmise kardaani kastipoolne püsika vahetasin miski pool aastat tagasi ära. Kummi-kandoon on terve, a väike loks on püsikal juba jälle sees.
Tänud, Ibra. Vaatan järgi, kuis see õli välja näeb. A praegu kipun arvama, et on 2in1, elik peetis seesmised laagrid (võibolla juba ka taldrik ja käbi) + juhipoolne rattalaager (ühineb keeramisel laulukooriga). Oma väikese osa võib anda ka kardaani püsikas.
Paremale keerates on hääl ilmselgelt kõvem, vasakule keerates ei saa aru (rehvi servad mölisevad kah omajagu).
Sild peaks olema Dana 30 Vari-Lock. Ja eesmise kardaani kastipoolne püsika vahetasin miski pool aastat tagasi ära. Kummi-kandoon on terve, a väike loks on püsikal juba jälle sees.
Tänud, Ibra. Vaatan järgi, kuis see õli välja näeb. A praegu kipun arvama, et on 2in1, elik peetis seesmised laagrid (võibolla juba ka taldrik ja käbi) + juhipoolne rattalaager (ühineb keeramisel laulukooriga). Oma väikese osa võib anda ka kardaani püsikas.
Mul oli kevadel peale Jeebi ostu pea sama keiss, krt aru ei saa mis esisillas täpselt häält teeb.
Trassil 80 ja üle tegi kõige hullemini häält. Lõpuks lihtsalt hakkasin otsast pihta ja peale mõlema esiratta laagri vahetust
saabus enamvähem vaikus. Peale kardaani tagumise püsika vahetust polnud enam üldse undamist, aga tekkis vibra
.
Trassil 80 ja üle tegi kõige hullemini häält. Lõpuks lihtsalt hakkasin otsast pihta ja peale mõlema esiratta laagri vahetust
saabus enamvähem vaikus. Peale kardaani tagumise püsika vahetust polnud enam üldse undamist, aga tekkis vibra
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
A kuis need laagrid katsudes olid, loks oli tunda?Õli kirjutas:Mul oli kevadel peale Jeebi ostu pea sama keiss, krt aru ei saa mis esisillas täpselt häält teeb.
saabus enamvähem vaikus. Peale kardaani tagumise püsika vahetust polnud enam üldse undamist, aga tekkis vibra.
Ei, lõtku polnud kummaski rattas.
Sai veel käia Vahuri juures, käisime koos sõitmas ja sotti asjast ei saanud, mis häälitseb.
Selle pärast hakkasin lihtsalt ühest nurgast peale
Sai veel käia Vahuri juures, käisime koos sõitmas ja sotti asjast ei saanud, mis häälitseb.
Selle pärast hakkasin lihtsalt ühest nurgast peale
-
margus61
- Zootramm
Mul Tiki-Treileril läheb neljast ratta(topelt)laagrist pea iga aasta 1...2 vahetusse. Kuna pidureid ja poolasse pole, siis saab ratta jooksma tõmmata ja seal on eriti hästi kuulda, kui laager läbi on. Loksu tavaliselt veel pole, kui juba häält teeb.
Aga autoga ma teeksin vist sarnase probleemi korral nii, et tõstaksin kõik 4 ratast õhku (pukid sildade alla), paneksin cruise 80 km/h hoidma ja kuulaksin õues, kas kuskil mingeid reetlikke helisid on. Äkki oleks stetoskoobist abi? Ise pole kunagi kasutanud.
Aga autoga ma teeksin vist sarnase probleemi korral nii, et tõstaksin kõik 4 ratast õhku (pukid sildade alla), paneksin cruise 80 km/h hoidma ja kuulaksin õues, kas kuskil mingeid reetlikke helisid on. Äkki oleks stetoskoobist abi? Ise pole kunagi kasutanud.