Kia sorento 2.5d suitseb?? 2004a

Moderaatorid: Landy, Moderators

atomic
Rookie

Re: Kia sorento 2.5d suitseb?? 2004a

Postitus Postitas atomic »

Aitäh!
Kütusefiltri vahetus ongi kohe järgmine samm. EGR?! Ma pean vist ennast natuke harima enne, mis asi see on. Aga mida ma saaksin veel oma käega ära teha? Masin tundub olevat pikemat aega seisnud ja viimane hooldus tegemata. Mulle tundus, et selle masina mootor läheb iga pisema asja peale tulikuumaks. Kas on võimalik, et kusagil jahutussüsteemis on ummik, mida näidukid ei tuvasta? Ja mille peale peab tööle hakkama see radika ees olev ventilaator?
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

Re: Kia sorento 2.5d suitseb?? 2004a

Postitus Postitas RistoRR »

atomic kirjutas:Aitäh!
Kütusefiltri vahetus ongi kohe järgmine samm. EGR?! Ma pean vist ennast natuke harima enne, mis asi see on. Aga mida ma saaksin veel oma käega ära teha? Masin tundub olevat pikemat aega seisnud ja viimane hooldus tegemata. Mulle tundus, et selle masina mootor läheb iga pisema asja peale tulikuumaks. Kas on võimalik, et kusagil jahutussüsteemis on ummik, mida näidukid ei tuvasta? Ja mille peale peab tööle hakkama see radika ees olev ventilaator?
http://www.kupimauto.sk/kia-sorento-25- ... 22930.html sellelt leheküljelt peaksid nägema egr (exhaust gas recirculation valve) pilti. Kui tööriistad natukenegi käes püsivad, siis saab ka kodus puhastada/kontrollida seda, kindlasti vaata ka üle väljalaskest tulev toru(täis porr maha võtta ja tagasi panna :D ), on olnud ka läbimädanenud torusid näha. Kui hoolduse ajas kindel pole siis soovitan see kõigepealt ära teha (kõik õlid+kardaanid küljest ära ja nuudid lahti võtta ning määrida), võib esineda üllatusi :wink: .
Jahutussüsteemi ummistusi see auto näidikutega ei näita jah, kuid ummistumise tõenäosus on minimaalne (ise polegi näinud kui aus olla).
Ventilaator hakkab ikka vastavalt termolülitile tööle :D , aga kontrolli enne igaksjuhuks kaitsmed üle (kiade kaitsmed ei salli seismist mingil põhjusel :roll: ).
Patrol Y60 35'' Silverstone
Bensiiniga võite pintsleid pesta, diislis peitub jõud!
55676422 kui vaja abi vms
Vasta

Mine “Kia”