Navara D40 lisalehed/tõstevedrud

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler

Navara D40 lisalehed/tõstevedrud

Postitus Postitas reimo »

Paistab, et mu kasutuses oleval Navaral (2007a) on kandevõime suht olematu - on see siis põhjustatud vedrude väsimisest või juba sünnist saati.
Praegu on kastis hinnanguliselt paarsada kilo ja tagumine ots on üsna maas (vedrud "tagurpidi").
Kuidas D40 tagavedrud tühja kastiga peaksid olema - kumerad, nagu nt. Hiluxil või sirged? Minu omal on nad sirged.
Kuna mul plaanis pidevalt kaasas vedada raskemat koormat, kui praegu peal on, siis on vaja midagi vedrudega ette võtta. Targemad soovitage, kas saab panna mingi lisalehe, tuleks panna tõstevedrud, või lihtsalt uued vedrud (eeldades, et vanad on eelmise peremehe raskeid koormaid vedades ära väsinud)?
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Kasutaja avatar
sirr
Rock Crawler
Kontakt:

Re: Navara D40 lisalehed/tõstevedrud

Postitus Postitas sirr »

Mul on täpselt sama teema - vedrud on sirged. Imelik on aga see, et kui koorem on peal, on nad samamoodi sirged.

On soovitatud, et esialgu võiks proovida seda toodet:
http://www.maasturid.ee/index.php?page= ... t&Itemid=6
Tellin ilmselt ise selle ära ja proovin alla. Annan siis teada, kuidas mõjus.
---------------------------------------------------------
2003 aasta automaat Y61 juppideks!
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Kas see toode nüüd surnud vedrusid uueks teeb aga ... Väga levinud lahendus kastikatel: eest torsoone natuke peale keerata, taha max loadid vahele ja saabk auto parasjagu kõrgemaks ja jäigemaks, et suurem rehv alla mahuks ja kõht igal konarlusel vastu maad ei käiks.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler

Postitus Postitas reimo »

Eks ootan Gerdi tulemused ära ja siis otsustan, kas panna uued vedrupakid või piirduda lisalehtedega.
Mul esiotsa tõsta vaja pole, tegu siiski töövahendi, mitte metsamasinaga. Probleem ainult pidevalt kaasa sõitvas koormas, mis saba maha vajutab.
Vaatasin millalgi, kui uusi velgi alla pandi, Faktos uut Navarat ja tagavedrud on tegelikult üsna sirged juba sellel.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Kasutaja avatar
caspar2009
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas caspar2009 »

Minul 2008 Navaral oli sama teema nende lehtedega. Ilma koormata täitsa sirged. Hiljuti soetasin Maxi Load Plus lisalehed. Sai need külge kruvitud ning asi toimib - ca 4cm tõste tagasillal olemas. Soovitan soojalt antud toodet.
VW Amarok Highline 120kw 2012
Bmw 745 2003 4.4i 245kw
Kasutaja avatar
Wolts
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Wolts »

Originaalvedrustus on D40-l pehmevõitu jah, eriti kui veel autot sihtotstarbeliselt kasutada. Kuna mul kippus samuti 2008a. eksemplaril metsas koormaga sõites tegumine ots rööbaste vahel vastu maad ja kände käima, siis sai vahetatud kogu vedrustus OME vedrude/amortide vastu. Sai päris hea ja mõned aastad on see komplekt mind korralikult probleemideta teeninud.
4x4cruiser
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas 4x4cruiser »

navara korraliku vedrustuse saab siit http://www.4x4cruiser.eu
laoseis on piisav
http://www.4x4cruiser.eu
http://www.maasturitevaruosad.ee
Vintsid Come Up
Tõstesarjad ja tuuning
Mob. 51 27 397
Kasutaja avatar
sirr
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas sirr »

Keerasin siis lõpuks need Max Load Plusid alla.
Juhitavus paranes tohutult. Auto muutus oluliselmalt jäigemaks ja seega sportlikumaks. Võibolla sai isegi liiga palju peale neid keeratud. Aga nüüd on tagumised lehtvedrud juba vedru meenutava kujuga ja konks tõusis ~5 cm kõrgemale.
Kirjade järgi lubatud juhitavuse ja koormataluvuse 30% tõusu teevad nad kindlasti ära.
Ütleme nii, et see on kindla peale kõige paremini investeeritud 120€, mis seni selle auto peale on kulutatud.

edit: Sai küll veidi teleturu jutt aga esimesest kurvist peale, garaažist väljasõidust, läks nägu naerule ja ma tahan jälle selle autoga sõita. Kusjuures naine just helistas ja küsis, et mis ma hommikul autoga tegin? Et ta ei julgenud enne juhitavuse pärast üle 80-90 maanteel sõita aga nüüd läks iseenesest 120 peale... :roll:
---------------------------------------------------------
2003 aasta automaat Y61 juppideks!
p2rlirax
Rookie
Kontakt:

Postitus Postitas p2rlirax »

sirr kirjutas:Kusjuures naine just helistas ja küsis, et mis ma hommikul autoga tegin? Et ta ei julgenud enne juhitavuse pärast üle 80-90 maanteel sõita aga nüüd läks iseenesest 120 peale... :roll:
Huvitav, mu D40 on 140k km sõitnud, tehasevedrustusega ja nii hea juhitavusega, et 2mm rooliotsa kausi lõtku avastasin ka hiljuti alles profülaktika mõttes ratast loksutades.
Manused
Üks kestis 35, teine 50 tuhat km.
Üks kestis 35, teine 50 tuhat km.
MaxiLoadPlus_fail.jpg (134.35 KiB) Vaadatud 3221 korda
D40 LE linnakas, 3x4
Vasta

Mine “Nissan / Renault”