Tahan osta maasturi, aga mida täpsemalt mulle vaja?
Moderaator: Moderators
Tahan osta maasturi, aga mida täpsemalt mulle vaja?
Tere nelikveduste rahvas!
Olles ise uus selles maailmas pöördun ma teadjamate meeste poole kes mind oskavad äkki õigele teele juhatada mida mul täpsemalt siis vaja oleks. Ühesõnaga on puhkekohaks mul selline tore koht nagu Vormsi saar kus tihtipeale tahaks kas käia huvitavates kohtades seiklemas kuhu tavaautoga ei lähe või siis pääseda läbi väga lumerohketest teeoludest, ehk siis lõpptulemusena oleks vaja praktilist saareautot.
Peaks ta olema:
Lollikindel
Kergesti remonditav (omal ju käed küljes)
vähemalt 5 kohaline
kannatama asjade vedamist
käru vedamine
vastupidav
diisel
ideaalis manuaal
aeglustiga (lukkudega)
Võiks olla parajalt kergesti ja odavama poolselt modifitseeritav (kõrgemaks tõstmine, vintsi lisamine jne). Praegu rohkem kriteeriume pähe ei tule.
Silma on jäänud paar isendit mis endale meeldima on hakanud. Näiteks üks Opel frontera diisel http://www.auto24.ee/used/1377188
Kuulaks igasugu kriitikat ning ka häid külgi selle masina kohta. Jääb mulje, et on tõstetud ning muidu näeb igati aus välja. Lisatulede ja töötulede lisamine pole probleemiks kuid tahakski teada mis modifikatsioone peaks tegema, et asja veel vastupidavamaks teha? Kuidas sillad jne vastu peavad. Praegu ei oskagi rohkem küsida. Ühesõnaga vajan suunamist.
Olles ise uus selles maailmas pöördun ma teadjamate meeste poole kes mind oskavad äkki õigele teele juhatada mida mul täpsemalt siis vaja oleks. Ühesõnaga on puhkekohaks mul selline tore koht nagu Vormsi saar kus tihtipeale tahaks kas käia huvitavates kohtades seiklemas kuhu tavaautoga ei lähe või siis pääseda läbi väga lumerohketest teeoludest, ehk siis lõpptulemusena oleks vaja praktilist saareautot.
Peaks ta olema:
Lollikindel
vähemalt 5 kohaline
käru vedamine
vastupidav
diisel
ideaalis manuaal
aeglustiga (lukkudega)
Võiks olla parajalt kergesti ja odavama poolselt modifitseeritav (kõrgemaks tõstmine, vintsi lisamine jne). Praegu rohkem kriteeriume pähe ei tule.
Silma on jäänud paar isendit mis endale meeldima on hakanud. Näiteks üks Opel frontera diisel http://www.auto24.ee/used/1377188
Kuulaks igasugu kriitikat ning ka häid külgi selle masina kohta. Jääb mulje, et on tõstetud ning muidu näeb igati aus välja. Lisatulede ja töötulede lisamine pole probleemiks kuid tahakski teada mis modifikatsioone peaks tegema, et asja veel vastupidavamaks teha? Kuidas sillad jne vastu peavad. Praegu ei oskagi rohkem küsida. Ühesõnaga vajan suunamist.
- atdoom
- True Off Roader!
Re: Tahan osta maasturi, aga mida täpsemalt mulle vaja?
Ei tunne omaniku ja ei ole müügiga kuidagi seotud, aga tundub sümpaante ja näikse vastavat kirjeldusele.ardiilves kirjutas: praktilist saareautot.
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 7c1d18d7ba
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel
Chang Ying-Yue
Chang Ying-Yue
- Simsalabim
- Mudder
Kui eelpakutu kalliks peaks jääma, siis võid ka pajerosid vaadata. Ise kasutan hetkel vana diisel pajerot tööautona. Igapäevaselt lohistan tonnist järelhaagist mööda metsateid ja hätta pole veel jäänud. Kütusekulu on ka suhteliselt madal. Varuosad odavad, remontida lihtne, kuni 7 kohta.
metsapoole...
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Kõikidel enile kristeeriumitele vastavad Land Rover Discovery I ja Defender (kuni 1998)ardiilves kirjutas:Tere nelikveduste rahvas!
Peaks ta olema:
Lollikindel
vähemalt 5 kohaline
käru vedamine
vastupidav
diisel
ideaalis manuaal
aeglustiga (lukkudega)
1.Lihtne ja koduste vahanduistega (haamer, kruvikeerja ja mõned mutri) hooldatav. Elektroonikat eiole ja diagnostiaksedet pole vaja.
2.Saab neid 3 - 10 kohalistena
3.Korralik kandevõime (sõltuvalt mudelist kuni 1 tonn)
4.Võtab sappa kuni 3,5 t haagise
5.Tugev redelraam, vastupidavad talasillad, lollikidlad käigu-ja vahekastid, pikaealine mootor. Ükisud tehase poolsed nõrgad sõlmed on asendatavad kolmandate tootjate tugevdatud variantidega Kui pidvelat hootseda, siis kestab kaua.
6. Vaata 200Tdi või 300Tdi mootoriga isendeid
7.Töökindel manuaalkast valikus
8. Aeglusti, keskdiferentsiaali lukk, pidev nelokvedu, difrilukud saab hiljem juurde osta
9.Saada on KÕIKI mõeldavaid lisasid, auto lihtsalt ja kergelt kodus modifitseeritav.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Korra vahele põigates siis see frontera sport.....kas ainult prügimäe kõlbulik või saab millegagi hakkama ka?
Tõstmise kohapealt ei oska kommenteerida - miks teda üldse tõstma peaks, aga see Opel saab ilmselt kõige sellega hakkama mida sa talt ootad.ardiilves kirjutas:Korra vahele põigates siis see frontera sport.....kas ainult prügimäe kõlbulik või saab millegagi hakkama ka?
Kui nüüd kõrvuti panna Landreoverid mida Landy pakkus ja eespool pakutud Toyota, siis põlvini mudas sõidavad viimased ilmselt kaugemale kui Opel.
Samas teedepeal (asfalt, kruus, metsateed, pinnasteed) on Opel kordades parem auto kui mingi Defender

Kas seal vormsi saare peal on tõesti nii palju sõitmist või bensiini saadavusega muret, et aparaat just diisel olema peab? Mul ei ole diisli vastu endal midagi, kuid tavaliselt on diiselmaastur tunduvalt rohkem läbi sõitnud ja viletsamas olukorras, kui tunduvalt odavam suure bensiinimootoriga masin. Jah, bensiinimootor ei ole öko, aga väikese läbisõidu juures kulub aastaid, ennem kui kõrgem bensiinikulu suudab soetushinna vahe tagasi teenida. Kuna diisli ja bensiinika veermik on üsna sama, siis väiksema läbisõiduga masin võiks ka vähem remonti vajada.
Kui läbisõit on arvestatav, siis on diislit vaja.
Kui läbisõit on arvestatav, siis on diislit vaja.
eeldusel,et kõik masinad on tehaseseades,ning omavad ühesuguseid rehve,siis vastupidiselt eespool kirjutatule jõuab just seesama frontera sport kõige kaugemale,sellel lihtsal põhjusel,et ta ei kaalu mitte midagi.
Kermo
53786526
53786526
- atdoom
- True Off Roader!
Et kaalub vähem, kui chero või Zuki? ja neist tehase seades kaugemale?kermo kirjutas:eeldusel,et kõik masinad on tehaseseades,ning omavad ühesuguseid rehve,siis vastupidiselt eespool kirjutatule jõuab just seesama frontera sport kõige kaugemale,sellel lihtsal põhjusel,et ta ei kaalu mitte midagi.
Las ma nüüd meenutan... mitut Opelit ma olen metsas näinud... ei meenugi ühtegi..., seega tead sina ilmselt paremini;)
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
Chang Ying-Yue
Chang Ying-Yue
pidasin silmas defenderit ja lc......mis muidugi on kahtlematta tunduvalt paremad ja vastupidavamad kui opel 

Kermo
53786526
53786526
No LC70 ja Frontera, siis kipun arvama et LC jõuab kaugemale.kermo kirjutas:pidasin silmas defenderit ja lc......mis muidugi on kahtlematta tunduvalt paremad ja vastupidavamad kui opel
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/f ... imensions/kermo kirjutas:pidasin silmas defenderit ja lc......mis muidugi on kahtlematta tunduvalt paremad ja vastupidavamad kui opel
Opeli tühikaal 1,79t.
http://www.anchorvans.co.uk/landrover-s ... ations.php
Defeka tühikaal versioonist sõltuvalt 1,7...2,0t
Et milles see märgatav kaalu vahe Defekaga on?
Seda mul oligi vaja teada tegelikult, et kas see opel saab sellega hakkama mille jaoks mul teda vaja on. Põlvini mutta ma temaga niikuinii ei roni vaid teinekord oleks vaja talviti paar hange ületada ning suviti mõnes mitte nii hea teega kohas käia. Selle maasturi puhul on mulle kuidagi pähe kinnistunud selle diisli idee ja hetkel veel (tanklat hakatakse millalgi ehitama) on diisli kätte saadavus kergem kui bensiini.
Kasutatud auto puhul ei pruugi kokkuvõttes diisel ökom tulla. Üks mitte kõige suurem mootori/ kõrgsurvepumba/ turbo remont ja kogu ökom on vastu persetardiilves kirjutas:Seda mul oligi vaja teada tegelikult, et kas see opel saab sellega hakkama mille jaoks mul teda vaja on. Põlvini mutta ma temaga niikuinii ei roni vaid teinekord oleks vaja talviti paar hange ületada ning suviti mõnes mitte nii hea teega kohas käia. Selle maasturi puhul on mulle kuidagi pähe kinnistunud selle diisli idee ja hetkel veel (tanklat hakatakse millalgi ehitama) on diisli kätte saadavus kergem kui bensiini.

Olukord on muidugi teine, kui benssu lihtsalt saada ei ole.
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
2,5TD on ka Jeepi peal. Head sõna ei leia ühestki foorumist.ardiilves kirjutas:Seda mul oligi vaja teada tegelikult, et kas see opel saab sellega hakkama mille jaoks mul teda vaja on. Põlvini mutta ma temaga niikuinii ei roni vaid teinekord oleks vaja talviti paar hange ületada ning suviti mõnes mitte nii hea teega kohas käia. Selle maasturi puhul on mulle kuidagi pähe kinnistunud selle diisli idee ja hetkel veel (tanklat hakatakse millalgi ehitama) on diisli kätte saadavus kergem kui bensiini.
ise Fronterat omanuna ostaks uuesti küll. Fronterat ei tohi osta A/T kastiga ja 2,5TD.
Vormsil ju vägagi pädevaid mehi-naisi. Nagu ikka, alusta külapoest

Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.