LC 120 2007a. diisel kütusekulu
Moderaatorid: jr, Moderators
LC 120 2007a. diisel kütusekulu
Tervist härrad,
Siin targemad ehk koos ja oskavad midagi ehk soovitada.
Pikk jutt lühidalt kokkuvõttes oleks järgmine:
Sõidan igapäevaselt subj. märgitud isendiga juba aastaid. Kuni möödunud aasta oktoobrini oli kütusekulu kirvega võttes 10l/100km.
Ja siis järsku plaks viskas kulu 12..13l/100. Kõrva ja tagumiku järgi ei tekkinud mingit emotsiooni miks võiks asi nii olla.
Okei.. esinduse tee jalge alla.. bla bla pikk ja stt jutt.. aga vahetati pihustid - ja tulemus ümmargune null.
Ütleme nii, et arvestades väljaminekut, olen ma nüüd natukene pettunud (loe natuke rohkem kui natuke) esinduse võimekuses mu muret lahendada.
Järsku on kellelgi pakkuda mingeid ideid, et mis võis esindusel kahe silma vahele jääda?
Siin targemad ehk koos ja oskavad midagi ehk soovitada.
Pikk jutt lühidalt kokkuvõttes oleks järgmine:
Sõidan igapäevaselt subj. märgitud isendiga juba aastaid. Kuni möödunud aasta oktoobrini oli kütusekulu kirvega võttes 10l/100km.
Ja siis järsku plaks viskas kulu 12..13l/100. Kõrva ja tagumiku järgi ei tekkinud mingit emotsiooni miks võiks asi nii olla.
Okei.. esinduse tee jalge alla.. bla bla pikk ja stt jutt.. aga vahetati pihustid - ja tulemus ümmargune null.
Ütleme nii, et arvestades väljaminekut, olen ma nüüd natukene pettunud (loe natuke rohkem kui natuke) esinduse võimekuses mu muret lahendada.
Järsku on kellelgi pakkuda mingeid ideid, et mis võis esindusel kahe silma vahele jääda?
-
- Rock Crawler
Re: LC 120 2007a. diisel kütusekulu
Palju läbisõit on?
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
- TiitR
- I live off from the mud
Mis keskmine kiirus (kompu järgi) selline kulu on? Mul ntx. mingi 25 km/h keskmise järgi kulu 13,5..14L.
Hei,
ls on u. 160k ja hetke keskmine kiirus on kusagil 35
Aga ikkagi.. alates 2008 aastast olen sõitnud aastaringselt ja mul ei ole mitte kunagi kulu nii järsult üles hüpanud. Nagu mingit nuppu oleks vajutatud. Oktoobris tekkinud läbisõit vs. tankimine torkas väga teravalt silma. Kusjuures oktoobri ja pool novembrit sõitsin veel suvekummidega nii, et isegi sinna kapsaaeda ei oska nagu ajada...
Kusjuures kompuuter õppis kütusekulu kah kenasti ära. Kui varasemalt näitas a la 9.9...10.1 siis nüüd on rõõmsalt 12+-
ls on u. 160k ja hetke keskmine kiirus on kusagil 35
Aga ikkagi.. alates 2008 aastast olen sõitnud aastaringselt ja mul ei ole mitte kunagi kulu nii järsult üles hüpanud. Nagu mingit nuppu oleks vajutatud. Oktoobris tekkinud läbisõit vs. tankimine torkas väga teravalt silma. Kusjuures oktoobri ja pool novembrit sõitsin veel suvekummidega nii, et isegi sinna kapsaaeda ei oska nagu ajada...
Kusjuures kompuuter õppis kütusekulu kah kenasti ära. Kui varasemalt näitas a la 9.9...10.1 siis nüüd on rõõmsalt 12+-
-
- Rock Crawler
Mõne ratta pidur ei jää peale? Oma kogemustest võin öelda, et piisab üsna vähesest, et keskmine kütusekulu 1-2 l tõuseks.
tere.no mis valemiga sa saad lc 120 l keskmiseks 10l/100.oma autul keskmine ikka13-14.äkki hakkas su autu kompu löpuks öiget kulu arvutama
.a jh pidurid vöiksid yle vaadata,kipuvad eesti oludes peale jääma.a tegelt ka sellise k.kuluga tuleks su juurde täitsa söidu koolitusele.

Tere härrad,
Ma tõesti ei oska kommenteerida kuidas ta just 10 ringis oli. Võimalik, et ma ei ole piisavalt raske jalaga vms. Seda, et kompuuter lõpuks õige kulu ära õppis ma nagu hästi ei tahaks uskuda. Mul oli halb v hea komme aegajalt tankides trippi nullida ja see koht oligi see mis mulle teravalt silma torkas. Eelnevad tripid olid kusagil 750 süttivast tulest tuleni - praegune u. 550..580. Rekord mida saavutasin eestis ringi tuuritades oli 900... (paak ju teadupärast 80l). Pidurite koha pealt võtan teadmiseks. On tegelikult veel üks pisiasi mis torkas silma alates hetkest kui panin alla talvekummid (tehase lubatud mõõt).. nimelt esimest korda hakkas auto väga kõvasti visklema nende nn. pikirööbaste peal. Ma olen kunagi omanud madala (45..50) ja laia (235 vms.peast täpsemalt ei mäleta) profiiliga kumme BMW all ja effekt oli samasugune.. pikirööbastes kakkus hullult vasakule-paremale. LC varasemate talvekummidega sellist emotsiooni ei olnud nagu praegustega. Ühesõnaga roolida tuleb pingsalt. Samas - hüplemist ei olnud suvekummide all olles ja kulu kasvas ka nende all olles.. Nii, et ma ei oska kohe 1+1 kokku panna neid jamasid omavahel.
Ma tõesti ei oska kommenteerida kuidas ta just 10 ringis oli. Võimalik, et ma ei ole piisavalt raske jalaga vms. Seda, et kompuuter lõpuks õige kulu ära õppis ma nagu hästi ei tahaks uskuda. Mul oli halb v hea komme aegajalt tankides trippi nullida ja see koht oligi see mis mulle teravalt silma torkas. Eelnevad tripid olid kusagil 750 süttivast tulest tuleni - praegune u. 550..580. Rekord mida saavutasin eestis ringi tuuritades oli 900... (paak ju teadupärast 80l). Pidurite koha pealt võtan teadmiseks. On tegelikult veel üks pisiasi mis torkas silma alates hetkest kui panin alla talvekummid (tehase lubatud mõõt).. nimelt esimest korda hakkas auto väga kõvasti visklema nende nn. pikirööbaste peal. Ma olen kunagi omanud madala (45..50) ja laia (235 vms.peast täpsemalt ei mäleta) profiiliga kumme BMW all ja effekt oli samasugune.. pikirööbastes kakkus hullult vasakule-paremale. LC varasemate talvekummidega sellist emotsiooni ei olnud nagu praegustega. Ühesõnaga roolida tuleb pingsalt. Samas - hüplemist ei olnud suvekummide all olles ja kulu kasvas ka nende all olles.. Nii, et ma ei oska kohe 1+1 kokku panna neid jamasid omavahel.
- CaveMan
- True Off Roader!
- Kontakt:
Mõõtke kütusekulu ikka reaalsete näitajate abil, mitte kompuutriga. Kõigepealt vaja välja arvutada odomeetri viga. Pikema maanteesõidu puhul GPS abil lihtne teha. Tavaliselt näitavad spido ja odo rohkem ning juba see tekitab illusiooni väiksemast kütusekulust.
Paar kõrini täis - sõita - paak kõrini täis. Vaadata palju sisse läks, ehk palju kulunud oli ning arvutada läbisõidu järgi (odomeetri viga sisse arvutades), mis kütusekulu oli.
Paar kõrini täis - sõita - paak kõrini täis. Vaadata palju sisse läks, ehk palju kulunud oli ning arvutada läbisõidu järgi (odomeetri viga sisse arvutades), mis kütusekulu oli.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
No palju see odo viga saab olla tehase parameetritega kummidega...? Ma ei tahaks uskuda, et ca. 550km peale odo valetab 200km vähemaks..
- CaveMan
- True Off Roader!
- Kontakt:
Nii palju ilmselt pole. Minu autol näitas tehaserehviga +4,4% ning kui panin pisut suurema 31'', siis nüüd on viga +2,2%. See teeb siis umbes pool liitrit 100 pealejanx kirjutas:No palju see odo viga saab olla tehase parameetritega kummidega...? Ma ei tahaks uskuda, et ca. 550km peale odo valetab 200km vähemaks..

Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Ega odomeeter siis järsku valetama ei hakka. Kui enne sai paagitäiega sõita 800-900km ja nüüd 200 km vähem, siis ei saa olla asi odomeetri veas.
-
- Rock Crawler
Kusjuures mul on sama mulje olnud. Et vanasti sai paagiga 700-800 km sõita. Mingil hetkel vt, et tuli napilt 500 välja. Kah ei oska nagu põhjust leida. Mul muidugist paras traktor kah see masin. Rekord on 8,2 l/ 100 km kohta.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
A andke mulle veel üks vihje. Kust võetaks nn. hetke kütusekulu näit selliste autode puhul? Kunagi mainis keegi mokaotsast, et mingitel autodel (vabalthingavatel bensukatel??) on andur kusagil kütusekollektori küljes ja et see registreerib seal vaakumit ja nii ta siis numbriteks tuletatakse. A kuidas tekib see nende commonrailide puhul..? St. ma just mõtlen, et kas kas võib olla mingi variant, et mootor saab tõesti suuremat koormust tingituna mingist kammist veeremikus VÕI lihtsalt mingi andur (õhulugeja...lambda vms.. ) ajab joga..
Krt.. ma olen oma teadmistega nii pinnapealne, et vabandage kui ma rumalaid küsimusi esitan
Krt.. ma olen oma teadmistega nii pinnapealne, et vabandage kui ma rumalaid küsimusi esitan

Ehk siiski keegi oskab midagi kommenteerida?
- Homeless Hawk
- Off Roader Wannabe
Õhulugeja võiksid tõesti igaks juhuks piirituse või brake cleaner'iga üle käia - minu eelimise suve kogemus - peale lugeja pesu ja ventika viskosiduri väljaviskamist sain küttekulu 12,5...13'lt alla ning parimaks tulemuseks enne külmade saabumist oli 8,3 l/100 km'le. Tõsi, Defekal väljendus õhulugeja mustumine silmatorkavalt mustas tahmas summutist kui pöörded kusagile 2500'ni jõudsid.
Everything You Can Think Of Is True