Pajero vs Discovery

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Uko
Rock Crawler

Re: Pajero vs Discovery

Postitus Postitas Uko »

Mis seal nii katki minemas on koguaeg?On olemas mõlemad,nii 2.8 kui2,5kastikas.Kastikal ees 338000,sott on selgelt maha keritud,mina pole mootorisse veel vaadanud.pidurid on neil mõlemil head ,eriti käsipidur,pole samuti aastat viis sinna vaadanud,ülevaatusel pole mingit muret nendega.Jeeriku pidurid said suvel üle käidud,auto vana kah aastast94,uued tihendid ,üks uus kolb,kaks tundi tööd.Polegi paremaid pidureid ühelgi olnud enne,tulevad ilusti maha ja töötavad hästi.Tihendid ,mansetid maksid ikka suht vähe.mootorid on natsa nõrgukesed jah kui väga piinata,kastikas võtab natsa alla10l sajale.Ei tea kas seda 4m41 mootorit oleks kusagilt saada?Ehk on kellegil auto puruks sõidetud ja mootor jääb üle?
Aga see vist ei ole enam selle teemaga seotud asi.
olge marurahulikud!
sigaelmar
Fitting 38"

Postitus Postitas sigaelmar »

Õige küll jah, pidurid olid ka üks Pajero nõrk koht. Roostetavad kinni, lekivad. Ma arvan, et kõik Pajero omanikud on pidanud neid remontima.
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas CaveMan »

sigaelmar kirjutas:Õige küll jah, pidurid olid ka üks Pajero nõrk koht. Roostetavad kinni, lekivad. Ma arvan, et kõik Pajero omanikud on pidanud neid remontima.
Tõsi, varsti on auto aasta minu käes olnud ning olen pidanud ühte pidurisadulat remontima. Kas teistel autodel on sadulad igavesed? Leket pole.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Kilpkonn
Fitting 38"

Postitus Postitas Kilpkonn »

sigaelmar kirjutas:...ikka väga palju sõltub auto eelmistest omanikest. Minul on olnud 98a Pajero 2,8 ja 96 aasta Range Rover ja ma ei ostaks omale enam ELUSEES Pajerot.
Ma saan aru, et Sul on ühe konkreetse autoga olnud halb kogemus, ja võib-olla ka naabrimehel sarnase mudeliga.
Väga palju sõltub ka konkreetsest autost.
O|||||||O
sigaelmar
Fitting 38"

Postitus Postitas sigaelmar »

Kilpkonn kirjutas:
sigaelmar kirjutas:...ikka väga palju sõltub auto eelmistest omanikest. Minul on olnud 98a Pajero 2,8 ja 96 aasta Range Rover ja ma ei ostaks omale enam ELUSEES Pajerot.
Ma saan aru, et Sul on ühe konkreetse autoga olnud halb kogemus, ja võib-olla ka naabrimehel sarnase mudeliga.
Väga palju sõltub ka konkreetsest autost.

Jah. Aga tegelikult olen seoses oma tööga kokku puutunud palju rohkemate Mitsubishidega kui ainult naabrimehe oma :)
polar
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas polar »

Mitsut ei oska kritiseerida ega kiita , aga Disco 1 kohta vaid kiidusõnad- oma käes juba 7 aastat 94.a. isend, mille originaalläbisõit oli ostes 140000 km ja töötab superhästi (ls. tänaseks 191000) Pole kordagi teel jätnud ja igasugusest pasast on end läbi vedanud. Nipet-näpet on tulnud vahetada, aga kõik nö. kulumaterjalid, mis kaasnevad ikka auto kasutamisel. Maanteel sõita täitsa talutav, kütusekulu 10l/100km. Vahetevahel on kasu sellest, et 7 kohta! Käru vedamisel pole veel hätta jäänud!
Naudi elu vee peal!
KeegiVeel
Fitting 38"

Postitus Postitas KeegiVeel »

Aga võta masina omanikega ühendust ja küsi neilt kahte asja: masina VIN-koodi ja seda, et sa saaksid masinat kontrollida enda poolt valitud töökojas. Disco kontrolli puhul saad head infot kasutaja Landy'lt.
Kui hakatakse sulle mingit jama ajama, et ei ole aega jne, siis on masinatel reeglina mingi jama küljes.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

polar kirjutas:... aga Disco 1 kohta vaid kiidusõnad- oma käes juba 7 aastat 94.a. isend, mille originaalläbisõit oli ostes 140000 km ja töötab superhästi (ls. tänaseks 191000) ...
:mrgreen: ostes 7 a tagasi ehk 2007. a 94.a st 13 aastase masina läbisõit 140 000 :eek - no see peab ju püstiloll olema kes seda usub. Minimaalselt korruta see läbisõidunumber number 3-ga.
Teine number, 7 a jooksul läbisõit AINULT 51 000 :eek - st et põhimõtteliselt on auto seisnud, see on tavaline aasta läbisõit (40-50 tkm). Aastase läbisõidu juures ei tohigi erilist lagunemist ette tulla ...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

Postitus Postitas amevier »

Honkomees, kujuta ette, et mõnel inimesel on mitu autot ja nelivedust kasutatakse ainult seenel käies...
Land Cruiser KZJ73 - ledbar, turbokell ja punased sillad.
honkomees
True Off Roader!

ei noh, seenel ei käi, aga kui teeolud võimaldavad sõidan kah sõidukaga, olen arvestanud et ainult jahisõitudeks läheb aastas ca 10 000 km, st et kuna elan kohapeal, siis pole mingit kaugelt kohalesõitu, ainult metsaots nii 100 km päev. Natuke tuleb muid sõite ka, nii et maasturi läbisõiduks tuleb ca 30000 aastas, sõidukaga tsipa rohkem. Muid lõbusõite ja puhkusereise soojadele/külmadele maadele ei tee, ainlt hädavajalikud otsad.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
KeegiVeel
Fitting 38"

Postitus Postitas KeegiVeel »

30 000 km aastas on natuke karm vist... seda eriti masinale, mis on "teiseks autoks". Et siis 3 x õli ja filtrite vahetust aastas. Ise kiman oma töö sõite 2000 + km kuus - tuleb umbes sama kilometraaz...
honkomees
True Off Roader!

KeegiVeel kirjutas:... mis on "teiseks autoks". Et siis 3 x õli ja filtrite vahetust aastas. Ise kiman oma töö sõite 2000 + km kuus - tuleb umbes sama kilometraaz...
mul ainult tööle ja tagasi sõitmiseks ligi 3000 kuus, lisanduvad tööasjus sõidud ja hädavalikud muud asjaajamised ja nii need km kogunevad + jahisõidud, sööda väljavedamised jne jne, mõlemas autos on täiskomplekt elamist, tööriistad, riided, joogid - kui tööl kogemata laua taga ei ole, siis roolis. Vanasti sain isegi ajalehe rooli taga loetud, nüüd vanuigi enam mitte ... Eks koju jõuab vaid magama.

Seetõttu hindan auto juures mitte mugavust, vaid töökindlust, et võimalikult harva peaks töökoda külastama.

Seega ei usu ma küll, et keegi soetab auto vaid seisma, täitsa mõttetu rahakulutamine. Alla 30 tkm aastas läbisõidu juures on mõistlikum takso või rendiautoga sõita, muret vähem.
Läbisõidu arvestamisel võtan ikka auto vanuse ja korrutan 30 000, siis saab minimaalse läbisõidu teada. Muidugi võib olla ka tegu mõne müügimehe autoga, mis on aastas 100 000 läbi ajanud ja müüakse kaheaastasena maha uue pähe, aga enamasti jääb see aastane läbisõit ikka 30-50 vahele.

P.S. õli ja filtreid vahetan siiski 2X aastas, rehve (täpsemini rattaid) küll tihedamini - suvised, kevad-sügis ja talverehvid. Ja nii mõlemal sõidukil.
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

Postitus Postitas amevier »

Ära rabele niimoodi, nafta ja õhk saavad otsa maapeal :lol:
Täielik OT juba tükk aega, seetõttu annan hääle Discole.
Land Cruiser KZJ73 - ledbar, turbokell ja punased sillad.
Kasutaja avatar
Kult
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Kult »

Kui sõita aastas 50k km siis peaks iga päev sõitma 137km, mis võtab keskmisel 2-3 tundi aega. Enamus inmesi kellel on "normaalne töö/elu" kindlasti nii palju ei sõida. Ühel aastal tuli natuke üle 30k km-i ja siis oli seda sõitmist ikka palju(enamus ajast suurlinnas ummikutes istudes)
Ise eelistan discot kuigi pajero oleks vist mõistlikum valik, aga ei saa ju mõistuse järgi asju valida alati, muidu sõidaks golfi või octaviaga.
5I65692
honkomees
True Off Roader!

amevier kirjutas:Ära rabele niimoodi, nafta ja õhk saavad otsa maapeal :lol:
Täielik OT juba tükk aega, seetõttu annan hääle Discole.
nojah, OT küll, mitte uskudes eurooplase töökultuuri ja selle tulemusena kvaliteeti annan hääle suva JAAPANIS toodetud autole, ega nad seda Pajerot ka vist enam Jaapanis tee ...
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”