Pajero vaakum solenoidi kusimus

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
matikala
Got ARB and Nitrous?

Pajero vaakum solenoidi kusimus

Postitus Postitas matikala »

Mul Pajeerol (mk3) 15-20km pealt loob diffritule vilkuma 2wd reziimis. 4wd reziimis seda ei juhtu.
Olen omale selgeks teinud labi erinevate foorumite et tegu on ilmselt kollase margistusega vaakum solenoidi rikkes

http://www2.pajeroclub.com.au/forum/sho ... 761&page=6

Olen mooda netti taga otsinud,kust saaks sellise jupi taskukohaselt katte
Siiani leidnud koige odavama:
http://www.ebay.com.au/itm/380457938697

Siiski liialt kulukas arvestades et labi on ehk ikka ainult uks neist (kollane)

Ehk siis kusimus,

1) ei tea kust saaks ainult kollase solenoidi ( internetipood / kohalikud motopoed)
2) voi siis molemad aga veidi odavamalt kui AU st (sina ju toll ka veel otsa)
3) foorumites on mainitud universaalseid solenoide - ja voi ei? Kui jah,siis kustkohast ja milline
4) voib olla mingi kodukootud idee (ara parandada voi modifitseeritud millegi teise masina oma)

Tanud juba ette vastamast!
-------------------------------------------------------
2003 Shogun Warrior LWB 3.2 Di-D auto full UK spec's
Maakeeli valge mehe naftamootoril Pajeero,pika kerega
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Re: Pajero vaakum solenoidi kusimus

Postitus Postitas tuningman »

kui silda korralikult lülitab, siis ei tohiks neis vaakumklappides viga olla. omal on kogemus ühe l200-ga. sellel oli viga käigukasti peal olevates juhtmetes. kast ja sillad toimetasid korralikult, aga tulesid vilgutas armatuuris nagu ise heaks arvas,aga jah, neid vaakumklappe saab kahjuks vaid paari kaupa. eestist leidsime kõige odavama 150euriga, aga ei mäleta, kust tellitud sai. :(
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
ttambett
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas ttambett »

Alustuseks tasuks diagnostikas käia, neid põhjuseid on palju miks kollane tuli vilkuma hakkab.
Ise hankisin selle klapi lammarist 40 euroga. see lammari jupp algul ka nöökis aga agr-i mehed puhusid sellele elu sisse- puhastasid vist.
Samas agr-is maksis minuarust uus mingi 180 eurot.
Toyota LC95
Mitsubishi Pajero III, oli.

http://www.puutöö.ee
ttambett
Fitting 38"
Kontakt:

kui mul vaakumklapp vahetust tahtis lõi tule vilkuma just 4 wd reziimis.
Toyota LC95

Kasutaja avatar
matikala
Got ARB and Nitrous?

Mul jah, 2wd pealt probleem.
Alguses nii 15km pealt hakkas vilkuma. Masin seisma, suude valja - suude sisse, bliknkiv tuluke lainud ja kuni jargmise 15 kilomeetrini hooletu.
Viimane kord aga oli juba natukene teistmoodi, rohelised tuled kadusid sootuks ja jaigi ainult see oranz tuluke vilkuma. Muidugi aitas sama asi mis ennemgi, masin seisma, suude valja - suude sisse ja koik korras. Ainult et igaks juhuks lukkasin 4wd peale, ei teagi misparast. Tundub kuidagi turvalisem. Ja voib soita sada kilti ilma uhegi blingita.

Alguses arvasin (kusagil AU foorumis utles keegi maha) et ECU on lihtsalt segaduses, mis settingus neljaveoline on ja on lolliks lainud.

Nuud tundub ikka kuidagi solenoidi vea moodi olevat, solenoidide kerekinnitus on vaga vaga roostene kah, jummal teab kust niiskuseuss sisse pugenud , akki aitab lihtne puhastustoo aga vahe usutav.

Kas need odavamad OBD2 diagnostikamasinatest kah abi voib olla voi tuleks ikka spetsialistile raha maksta? Vaatan ebayst saaks uhte teist alla saja rubla katte, vaidab et tipp topp asi
http://www.ebay.ie/itm/MITSUBISHI-3000- ... 2578d4668c
Kasutaja avatar
matikala
Got ARB and Nitrous?

Ma ise vaatasin pildi jarele et Pajero Sport omad oleks kah nagu samasugused,ainult kinnitus erinev?

Proovin ukspaa aku pealt otse need solenoidid ara, tanud motte eest :!:
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Postitus Postitas tuningman »

jaan mmc kirjutas:Pead ei anna aga sinine ja kollane peaks identsed olema, tuleb vaid voolikud ja mini filter ümber tõsta. Välimuse järgi on vanematel Mitsudel täpselt samad klapid, seega peaks neid saama kui mitte suvaslise Mitsu siis vähemalt suvalise diisel Mitsu sõiduka pealt. Vea klapi kontrolliks otse akust voolud peale ja kuula kas magnetklapp tiksub ja õhukanalid sulguvad/avanevad.
minumeelest oli üks avatud ja teine klapp suletud seisus , kui voolu taga polnud :roll:
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
ttambett
Fitting 38"
Kontakt:

See diagnostika tund ei ol nii kallis ,et tasuks mingeid kahtlsi seadmeid kokku ostma hakkata. Tule panevad vilkuma ka vigased vahekasti positsiooni andurid, esi difris on vist mingi andur, vahekasti kardaanide kiiruse andurid, mul sasis ka vahekasti mehhaaniline rike aju ära. Kindlasti on veel põhjuseid. Ma olen kolme asta jooksul selle vilkuva keskdifri tulega korduvalt kokku puutunud, alati on agrist abi saanud. Mina ei soovita suvalisi juppe oma peaga vahetam hata. Käi diagnostikas ja saad teada kust suunast riket otsida.
Romulast ostetud vaakumklapp küll töötas aga ei pdanud vaakumit, seega akupealt testimine ei anna täit selgust.
Toyota LC95

ttambett
Fitting 38"
Kontakt:

Mul peaks pool sellest kaheosalisest klapist töökorras olema. Seega kui oled kindel ,et klapi viga ja,et klapid on identsed võib kaupa teha.
Ise kavatsen vea uuesti ilmnemisel uue klapi panna. Lammarist sai ostetud kuna uue tellimine oleks kaks nädalat aeg võtnud.
Toyota LC95

Kasutaja avatar
matikala
Got ARB and Nitrous?

Tanud

Tuleb siis diagnostikasse aeg kinni panna.

Annan teada kui tehtud
Kasutaja avatar
matikala
Got ARB and Nitrous?

Update:

Diagnostikasse aega siiski kinni ei pannud,vaid uurisin-puurisin veidi mooda maailma 4x4 foorumeid veidi veel ja uldiselt jaid soelale:

75% toenaosusega vigane (kollase tahistusega) vaakumklapi solenoid.
25% toenaosusega 4wd kontroll aju (ei registreeri 2wd/4wd asendit) voi vigane juhe-must kontakt kusagil.

Kuna minu enam vahem alles ostetud masinal on segane kuid aeglaselt selginev ajalugu (tundub et on miskil pohjusel aasta voi paar kusagil aianurgas seisnud) ning paistab et soidetud 99% ajast 2wd reziimis helistasin kohalikku motopoodi kus hea tuttav tootab ja uurisin kas ei saaks mitsubishile asendavat juppi.
Tuttav poest leidis et stockis uhtegi ei ole pohjusel et tegemist on mitsubishi enda jupiga millele pole B varuosa tegemiseks luba antud ja arvas et ehk tuleb siis ikka esindusse helistada.
Helistasingi.
Esindusest pakuti lahkelt et 150 euro plus kaibemaks :!: eest on voimalik jupp kahe paeva jooksul mulle siia postitada kull (plus veel 10 courieri tasu) ning et laos on neid rohkesti. Arvasin vastu et akki on pohjus hinnas et neid solenoide neil seal laos rohkesti jagub ja loobusin viisakalt. Hakkasin ennast kokku pakkima,et lammutuskotta uurima juppi minna kui tuttav motopoest tagasi helistas ja utles et vahe suppliereid uurinud saaks ta mulle vaakum solenoidi engelmannide maalt tellida, hinnaks kujuneks 70 eurot ainult et ta peab neid tukki 5 tellima,kuna see olevat supplieri miinimum tellimise kogus antud jupile. Kui ma utlesin mis antud junn esinduses maksab arvas ta et siis voib need 5tk ara tellida kull,ehk soovib moni teinegi neid poole odavamalt osta. Ja nadala parast see solenoid mul siin peos olidki. Ja nadal hiljem,kui aega tekkis jupi ara vahetamiseks, saigi mu autu uhiuue vaakumklapi solenoidi. Nuud olen oma paar nadalat ringi vuranud taiesti indikaatortule plinkimise vabalt. Soida ules soida alla, ei uhtegi oranzi tulukest enam,seega minu kannatuste rada selle probleemiga on loppenud.

Teema loppu lisan siis,
et kui need sinise ja kollase margistusega vaakumklapid on samad,nagu ennem teemast juba labi kais ja kellelegi laheb uhte neist vaja (ehk siis minu kollase margistusega klapp peaks olema kutu ja sinise margistusega veel tookorras) siis olen nous lahkesti oma vana ara andma kes soovib,ainult et postikulu (vist uks kumme eurot) tuleb siis tahtjal endal maksta.
Ja kui keegi uhiuut tahab,siis tean et seal,tuttaval motopoes nad nuud riiulil on 70 euro eest et olen nous vahendama kui keegi soovib (loomulikult postikulu ca'10 eurot otsa) .

Pilt

Viimased kaks asja veel,teha jaanud, roostetorje pohja alt ja kaigukasti indikaatortulede probleem, siis on auto enam vahem juba nagu uueks remonditud ;)
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”