K: LC120 istme sensormatt? - Korras!
Moderaatorid: jr, Moderators
- TiitR
- I live off from the mud
K: LC120 istme sensormatt? - Korras!
Tundub, et pealkirjas nimetatud asi andis otsad. Nimelt nii kui istun, hakkab airbagi tuli põlema. Suretan auto välja ja ilma sisse istumata on tuli kustunud, kuni hetkeni kui autosse istun. Amserv mulle sensormati hinda öelda ei tahtnud, vaid keelitas peale mitmeid lunimisi ikkagi diagnosti tulema, et äkki on mingi kaitse vms?
No mis krdi kaitse kui tuli läheb särama vaid istmele istudes? Mõtteid?
Viimati muutis TiitR, R Veebr 01, 2013 11:36 am, muudetud 1 kord kokku.
- Rain77
- Fitting 38"
- Kontakt:
Re: K: LC120 istme sensormatt?
seda sensor matti on ka remonditud, minul oli tegu MB sõidukaga ja tehti korda. Arvan et pädeva elektriku jaoks pole mark määrav.
G-classist nakatunud 4x4 viiruse ohver.
Argipäev L200 131kw atm. 2011a.
Team Rangers, 2010 klaperjaht TUR, 2011 klaperjaht TUR,
2011 ASMV TUR, 2012 klaperjaht TUR, 2014 Saarekoll TR-3
2015 talvesprint TUR
Argipäev L200 131kw atm. 2011a.
Team Rangers, 2010 klaperjaht TUR, 2011 klaperjaht TUR,
2011 ASMV TUR, 2012 klaperjaht TUR, 2014 Saarekoll TR-3
2015 talvesprint TUR
-
Andrus Michelis
- Rock Crawler
Tagumik raske, lõhkus mati ära?
Minu autol oli kah juhiistme ja tulega miski jama. Arvuti otsas kustutati viga ära ja nüüd on hulka aastaid vastu pidanud.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
- totu
Talupojaloogika järgi on matt korras, iste tunneb ju tagumiku ära.
Lihtsalt peale tagumiku tuvastamist hakkab loogika välja töötama plaane, kuidas seda kaitsta ja nendes võimalustes mingid tõrked.
Lihtsalt peale tagumiku tuvastamist hakkab loogika välja töötama plaane, kuidas seda kaitsta ja nendes võimalustes mingid tõrked.
Tehtud, mõeldud.
- TiitR
No ilmselt kehakaal üle normi jah, et asi vastu ei pidanudAndrus Michelis kirjutas:Tagumik raske, lõhkus mati ära?Minu autol oli kah juhiistme ja tulega miski jama. Arvuti otsas kustutati viga ära ja nüüd on hulka aastaid vastu pidanud.
Aga sinu versioon, et lihtsalt viga kustutati ja tagasi ei ilmunudki...peaks uurima.
- LR90
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
- TiitR
DIA suht minevik ja pigem legend. Juba ammu on Tartus palju pädevamad ja vähem ülbemad inimesed ohjad haaranud. Mina näiteks käin firmas, kus peale Amservi peaks olema ainus firma Tartus, kel Toyota Tester olemas. Ja ega see väljaprogemine mingi imeasi polegi kui, et autole "tehakse selgeks", et autos istub peale juhi ka veel kaaslane ja õnnetuse korral ei avane vaid juhi padi, vaid ka kaaslase padi, kuigi kedagi seal istuda ei pruugi. Aga peaasi, et ohutus/turvalisus säiliks.
- helar
Ma mõtlen nagu seda ,et kui mind auto arvates paugu ajal lenksus pole ,siis kus siis? Ilmselt mingis situatsioonis ei pea juhipadi rakenduma ? Toyota inseneer on ilmselt targem kui eesti talupoeg. Tiit mina sinu asemel laseks täpse vea tuvastada ,selle asemel et tundmatut haigust puusalt ravida.
Edit : Istme all kollane pistik: vaata klemmid üle ja proovi pingutada- on mitmel korral aidanud.
Edit : Istme all kollane pistik: vaata klemmid üle ja proovi pingutada- on mitmel korral aidanud.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
- TiitR
Helaril õigus. Väljendasin end telefonis diagnostikule tiba segaselt, ehk teisisõnu sai tema aru, et jutt käib kõrvalistuja istmest. Ja kui kõrvalistuja matt puruks, siis progetakse süsteem niimoodi ringi, et auto saab aru, et lisaks juhile istub ka kaasreisija, kuigi seda pole ja padjad avanevad sel juhul mõlemad. Kuigi tehase versioonina avaneks sel juhul vaid juhi oma. Täna käisin diagnostiku jutul ja panime järgmiseks teisipäevaks diagnosti aja...varem polnud lihtsalt aegu. Niipalju sain juba targemaks, et juhiistmel sensormatti polegi ja ILMSELT ongi viga juhtmestikus kuskil, eks teisipäeval selgub.helar kirjutas:Ma mõtlen nagu seda ,et kui mind auto arvates paugu ajal lenksus pole ,siis kus siis? Ilmselt mingis situatsioonis ei pea juhipadi rakenduma ? Toyota inseneer on ilmselt targem kui eesti talupoeg. Tiit mina sinu asemel laseks täpse vea tuvastada ,selle asemel et tundmatut haigust puusalt ravida.
Toyo foorumis pakkusid ka mõned inimesed juhtmestikku, sama pakkus ka foorumlane roadrunner, kes kunagi Amservis tehnik oli ja teadis, et selliseid juhuseid on lc-l ennegi ette tulnud.
P.S Vaatasin päeval ise ka sinna istme alla ja seal oli 3 pistikut (2 laia ja 1 väiksem...värve ei osanud fikseerida )ja ports juhtmekimpe. Liigutasin küll pistikuid ja juhtmekimpe, kuid kõik tundus olevad kinni, korralikud, puhtad, kuivad, jne...
Istmel sensormatti küll pole,aga istme seljatoes on olemas airbag. Võimalik, et miskit sellega seoses. Istud istmel, ühendus katkeb ja annabki vea.
- TiitR
Jälle tõsi. Seljatugdes täitsa bagid olemas. Aga eks teisipäeval peale diagnosti olen targem ja annan tagaside.hans kirjutas:Istmel sensormatti küll pole,aga istme seljatoes on olemas airbag. Võimalik, et miskit sellega seoses. Istud istmel, ühendus katkeb ja annabki vea.
- TiitR
Nii. Diagnostist tagasi. Helaril ses suhtes õigus jälle, et oligi kollane pistik airbagi(de) oma. Mina aga nii "sügavale" ei osanud vaadata ja need valged lapikud pistikud mida mina leidsin, kuulusid hoopis raadio võimendile
. Ühesõnaga veakoodiks siis B1153 Seat Position Sensor ehk istme ASENDI andur. Diagnostik valgustas mind natuke selle asendianduri hingeelust, et vastavalt istme asendist antakse ajule teada kui suure löögijõuga roolipatja avada. Näiteks kui sõidab mul naine sellega ja "nina nö. vastu rooli", siis avaneb padi nõrgemas astmes, kui aga roolis mina ja iste suht selili, siis avaneb bag tugevamalt...pidavat olema kahe reziimne (minu jaoks uudis muidugi
). Ühesõnaga, kustutas veakoodi ära (pean märkima, et iste oli selleks ajaks üles sõidutatud, et seal all juhtmeid/pistikuid kontrollida) ja nii kui istet alla liigutasime (ilma reisijata), hakkas tuli uuesti särama...seejärel võtsimegi reaalajas veakoodi.
Täna rohkem aega polnud ja järgmiseks ilmselt iste välja tõsta ja juhtmeidpidi katkestust otsima....või on kellelgi paremaid soovitusi
?
Tuhlasin ka netis selle koodiga ja leidsin, et täitsa levinud viga (ja mitte ainult Toyotsidel).
P.S Lisan veel, et kui iste üleval asendis ja airbagi tuli kustunud, siis mudisime kõik pistikud ja juhtmed üle, no ei löönud tuld põlema, nii aga kui istet alla laskma hakkasin, lõi tule põlema.
Täna rohkem aega polnud ja järgmiseks ilmselt iste välja tõsta ja juhtmeidpidi katkestust otsima....või on kellelgi paremaid soovitusi
Tuhlasin ka netis selle koodiga ja leidsin, et täitsa levinud viga (ja mitte ainult Toyotsidel).
P.S Lisan veel, et kui iste üleval asendis ja airbagi tuli kustunud, siis mudisime kõik pistikud ja juhtmed üle, no ei löönud tuld põlema, nii aga kui istet alla laskma hakkasin, lõi tule põlema.
- TiitR
Minu pärast võib teema lukku panna, kuna mure lahendatud
. Olidki juhtmed ühe pistiku juurest katkenud, kuid mitte kollase (airbagi) pistiku juurest, nagu pakuti, vaid mingi musta pistiku küljest. Natuke pikemad juhtmed, vea kustutus ja probleem kadunud. Kusjuures Amservi jutu kohaselt olla jällegi päris levinud juhtum ja teati kohe kus katkestus olla võib. Samuti käidi arvutiga kogu auto üle ja probleeme 0. Vaatasime ka igaksjuhuks pihustite näite, need ka korralikult omas vahemikes (kõikusid seal -0,5...+0,7 juures).
Ise pilte ei teinud sellest pistikust, kuid netis olid Lexus GX-i pildid selle kohta olemas - täpselt sama teema:
http://club-lexus.ru/forum/viewattach.php?p=1407154
Ise pilte ei teinud sellest pistikust, kuid netis olid Lexus GX-i pildid selle kohta olemas - täpselt sama teema:
http://club-lexus.ru/forum/viewattach.php?p=1407154