K: LC120 numbrituled? Teema esialgu lahendatud!
Moderaatorid: jr, Moderators
- TiitR
- I live off from the mud
K: LC120 numbrituled? Teema esialgu lahendatud!
Mure selline, et LC120-l on numbrituled teada-tuntud ikaldus (Amserv nõustub samuti). Olen mõlemad tuled eelmine sügis juba välja vahetanud. Justnimelt terved tuled, kuna eemaldamisel purunesid, võetud sai Amservist. Kuid no ei kesta noh. Panin küll uutele tuledele paigaldamisel silikooni kenasti vahele, kuid ikka on 1 tuledest jälle pime ja olen kindel, et jällegi pesa seest roheline.
Uurin, et kas on mõnel teadjamal mõni parem nipp asjade säilitamiseks või teab kas müüakse kuskil aftermarketis nö. "kinniseid" tulesi sinna, kuhu vesi ei pääseks? Ütlen ausalt, et pole eriline LED-i fännaja, kuid kui pakutakse võimalikult orig. lähedasi nn. sooja valgusega kinniseid LED-e sinna, oleksin vist isegi nõus.
Uurin, et kas on mõnel teadjamal mõni parem nipp asjade säilitamiseks või teab kas müüakse kuskil aftermarketis nö. "kinniseid" tulesi sinna, kuhu vesi ei pääseks? Ütlen ausalt, et pole eriline LED-i fännaja, kuid kui pakutakse võimalikult orig. lähedasi nn. sooja valgusega kinniseid LED-e sinna, oleksin vist isegi nõus.
Viimati muutis TiitR, R Nov 01, 2013 7:45 pm, muudetud 1 kord kokku.
- TiitR
Re: K: LC120 numbrituled?
Tuli meelde, et tegin kunagi numbritulede teema siia. Sai siis mingi päev ca. tund netis kolatud ja silm/sõrm jäi pidama nendel: http://www.aliexpress.com/store/product ... 78229.html
Eile jõudis minuni selline pakk (suht kibedalt tuli isegi Hiinast - tellimisest täpselt 16 päeva):

Täna sain aega need ka külge toppida:

...aga nagu juba eelpool öeldud, siis ega ma eriti mingi LED-i armastaja pole...kuid lihtsalt olude sunnil
Nii. Uuesti õue, tuled küljest ja tuppa. Ajasin toa korralikult äädika haisu täis ja toppisin sanitaarsilikooniga täis kõik, mis vähegi ava meenutas...krt, miks ma enne selle peale ei tulnud?
Proovisin igaks juhuks, kas tuled peale koduseid maalkritöid põlema jäid - jäid küll, kuid minu jaoks on asi ikka perversne krt! (Loodan südamest, et pimedas ja telefoniga pilt võimendas pilti veidi)

Eks annan tagasidet, kaua see "Made in Taiwan" ka kestab
...Äkki oli mõnele LC120/200 omanikule abiks, kuna originaalid tõesti igavene ikaldus (mida tõdes ka Amserv) ja midagi normaalset (minu jaoks oleks ideaalne olnud nn. sooja valgusega kinnised LED-id, kuid reaalne elu on paraku selline).
Eile jõudis minuni selline pakk (suht kibedalt tuli isegi Hiinast - tellimisest täpselt 16 päeva):

Täna sain aega need ka külge toppida:

...aga nagu juba eelpool öeldud, siis ega ma eriti mingi LED-i armastaja pole...kuid lihtsalt olude sunnil
Nii. Uuesti õue, tuled küljest ja tuppa. Ajasin toa korralikult äädika haisu täis ja toppisin sanitaarsilikooniga täis kõik, mis vähegi ava meenutas...krt, miks ma enne selle peale ei tulnud?
Proovisin igaks juhuks, kas tuled peale koduseid maalkritöid põlema jäid - jäid küll, kuid minu jaoks on asi ikka perversne krt! (Loodan südamest, et pimedas ja telefoniga pilt võimendas pilti veidi)

Eks annan tagasidet, kaua see "Made in Taiwan" ka kestab
...Äkki oli mõnele LC120/200 omanikule abiks, kuna originaalid tõesti igavene ikaldus (mida tõdes ka Amserv) ja midagi normaalset (minu jaoks oleks ideaalne olnud nn. sooja valgusega kinnised LED-id, kuid reaalne elu on paraku selline).
- kalleo
- Rock Crawler
Re: K: LC120 numbrituled? Teema esialgu lahendatud!
Äädikahaisuga happeline sanitaarsilikoon kõik metalli rohelisaks ajabki! Ei see kõlba! Kasuta ikka neutraalset silikooni ntx. Soudal neutraalne: http://www.soudal.ee/index.php/neutral- ... e-silikoonAjasin toa korralikult äädika haisu täis ja toppisin sanitaarsilikooniga täis kõik, mis vähegi ava meenutas...
Muidugi võib alati pirni sokli ja pesa vaseliiniga kokku möglada. Aitab samuti.
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
- TiitR
Pole neil mingit pirni ega soklit.kalleo kirjutas:Äädikahaisuga happeline sanitaarsilikoon kõik metalli rohelisaks ajabki! Ei see kõlba! Kasuta ikka neutraalset silikooni ntx. Soudal neutraalne: http://www.soudal.ee/index.php/neutral- ... e-silikoonAjasin toa korralikult äädika haisu täis ja toppisin sanitaarsilikooniga täis kõik, mis vähegi ava meenutas...
-
maksipoiss
- Rock Crawler
Happeline sanitaarsilikoon on pleki surm, see ikka keraamikale moeldud.TiitR kirjutas:Pole neil mingit pirni ega soklit.kalleo kirjutas:Äädikahaisuga happeline sanitaarsilikoon kõik metalli rohelisaks ajabki! Ei see kõlba! Kasuta ikka neutraalset silikooni ntx. Soudal neutraalne: http://www.soudal.ee/index.php/neutral- ... e-silikoonAjasin toa korralikult äädika haisu täis ja toppisin sanitaarsilikooniga täis kõik, mis vähegi ava meenutas...
- TiitR
Plekiga otseselt kokku ei puutu ju?maksipoiss kirjutas: Happeline sanitaarsilikoon on pleki surm, see ikka keraamikale moeldud.
Tükk aega hoidsin ennast tagasi, aga siiski peab suu lahti tegema. Kui tegemist on permanentse installatsiooniga ja kui pikk nokitsemine lahti lammutamise puhul on aktsepteeritav, siis on olemas erinevad polüuretaanid. Ma ei taha silikoonifännidega tülli minna, aga üldiselt ei ole see materjal mõeldud kestma. Polüuretaan aga on.
Üks kõige lihtsamaid on Kiilto toodang, Paned vorsti püstolisse ja lased. Jah see kuivab kaua, aga on neutraalne ja ei karda hiljem kuuma, külma ega päikest.
Lihtsaim koht selle vorsti ja püstoli leidmiseks on ESPAK.
Edit: Tegelikult kui ma meenutan oma silikooniga tehtud mäkerdamisi, siis ei meenu ühtegi asja, mis oleks kaua kestnud. Polüuretaaniga olen aga mitmeid asju teinud - enne kui Eestisse seda tooma hakati. Varemalt pidi seda netist tellima.
Üks kõige lihtsamaid on Kiilto toodang, Paned vorsti püstolisse ja lased. Jah see kuivab kaua, aga on neutraalne ja ei karda hiljem kuuma, külma ega päikest.
Lihtsaim koht selle vorsti ja püstoli leidmiseks on ESPAK.
Edit: Tegelikult kui ma meenutan oma silikooniga tehtud mäkerdamisi, siis ei meenu ühtegi asja, mis oleks kaua kestnud. Polüuretaaniga olen aga mitmeid asju teinud - enne kui Eestisse seda tooma hakati. Varemalt pidi seda netist tellima.
-
maksipoiss
- Rock Crawler
Autovärv on kindlasti parem, aga katusepleki värvist närib isegi aastaga läbi (tagajärgi ise näinud)TiitR kirjutas:Plekiga otseselt kokku ei puutu ju?maksipoiss kirjutas: Happeline sanitaarsilikoon on pleki surm, see ikka keraamikale moeldud.
- kalleo
- Rock Crawler
Kusjuures ei peagi kokku puutuma, piisab tolle happelise silikooni "äädikahaisust" ja hermeetilisest karbist, et karbis olev vaskjuhe ja elektroonika mõne kuuga roheliseks ajada ja läbi närida. Oma aastatetagune kurb kogemus...TiitR kirjutas:Plekiga otseselt kokku ei puutu ju?maksipoiss kirjutas: Happeline sanitaarsilikoon on pleki surm, see ikka keraamikale moeldud.
- TiitR
Ok. Nüüd on hirm nahka aetud
, esimesel võimalusel võtan tuled uuesti maha ja loodan, et silikoon on juba monoliitseks kuivanud ja saan selle sealt lihtsalt kätte. Teadjamad, kas juba korraks äädikat näinud plekk või muu metallosad seal, on pöördumatu kahjustusega või peatub protsess silikooni eemaldamisega? 
TiitR kirjutas:Ok. Nüüd on hirm nahka aetud, esimesel võimalusel võtan tuled uuesti maha ja loodan, et silikoon on juba monoliitseks kuivanud ja saan selle sealt lihtsalt kätte. Teadjamad, kas juba korraks äädikat näinud plekk või muu metallosad seal, on pöördumatu kahjustusega või peatub protsess silikooni eemaldamisega?
Kui kõik silikoon eemaldatud, siis piisab kui isopropüüliga detailid üle pesta ja protsess on peatatud. Kui polüuretaaniga mässata ei viitsi, siis on olemas veel KiiltoFix Masa (ESPAK müüb kindlasti). Tööhtemperatuur vähemalt +1, kõvenemine 3mm 24 tunni jooksul. Talub temperatuure -40..+90 ja ka merevee suhtes on vastupidav. Peale tahkumist jääb elastsem kui silikoon, mis ajas kipub ka oma omaodusi muutma.
- TiitR
kummist kirjutas:TiitR kirjutas:Ok. Nüüd on hirm nahka aetud, esimesel võimalusel võtan tuled uuesti maha ja loodan, et silikoon on juba monoliitseks kuivanud ja saan selle sealt lihtsalt kätte. Teadjamad, kas juba korraks äädikat näinud plekk või muu metallosad seal, on pöördumatu kahjustusega või peatub protsess silikooni eemaldamisega?
Kui kõik silikoon eemaldatud, siis piisab kui isopropüüliga detailid üle pesta ja protsess on peatatud. Kui polüuretaaniga mässata ei viitsi, siis on olemas veel KiiltoFix Masa (ESPAK müüb kindlasti). Tööhtemperatuur vähemalt +1, kõvenemine 3mm 24 tunni jooksul. Talub temperatuure -40..+90 ja ka merevee suhtes on vastupidav. Peale tahkumist jääb elastsem kui silikoon, mis ajas kipub ka oma omaodusi muutma.
Võimalik, et ka tavaline piiritus peseb silikooni jäägid maha, ma ei tea. Äkki keegi oskab kommenteerida.
Isopropüülalkohol on selles mõttes hea, et peseb ka kõik õlid ja rasvad maha. Kallimatesse klaasipesuvedelikesse segatakse seda samuti seepärast, et tõsta külmakindlust ja pesuvõimekust (õlid+rasvad).
Ühtegi kauplust ma soovitada selle vedeliku jaoks ei oska. Ise ostan teda 10l kantristi kaupa ja "prof.pesuvahendite" firmast. Sisse tuuakse teda raudtee tsisternis, kust villitakse 200l vaati ja kust omakorda villitakse 10l kanistritesse (puhtus 99.98%). Viimati ostsin napilt enne EUROi tulekut 20 liitrit (28EEK liiter). Nüüd on varud otsakorral ja lähen juurde ostma, näis mis hind nüüdseks on.
Isopropüülalkohol on selles mõttes hea, et peseb ka kõik õlid ja rasvad maha. Kallimatesse klaasipesuvedelikesse segatakse seda samuti seepärast, et tõsta külmakindlust ja pesuvõimekust (õlid+rasvad).
Ühtegi kauplust ma soovitada selle vedeliku jaoks ei oska. Ise ostan teda 10l kantristi kaupa ja "prof.pesuvahendite" firmast. Sisse tuuakse teda raudtee tsisternis, kust villitakse 200l vaati ja kust omakorda villitakse 10l kanistritesse (puhtus 99.98%). Viimati ostsin napilt enne EUROi tulekut 20 liitrit (28EEK liiter). Nüüd on varud otsakorral ja lähen juurde ostma, näis mis hind nüüdseks on.
- kalleo
- Rock Crawler
Poes müüdav tehniline piiritus ei tee midagi. IPA ei ole ka abiks. Natuke aitab pinda puhastada nitrolahusti, aga seda aint halja raua peal- lahusti võtab maha ka kõik värvi ja muud viletsamad pinnakatted ning lahustab plasti. Kusjuures see äädikaoht rauale ei olegi vbl väga hull. Aastat 10 tagasi pandud happelist silikooni tsigitud katuse pleki paikade vahele- paigad pole ära kukkunud. (Juhtme)vasele läheb aga küll kallale.kummist kirjutas:Võimalik, et ka tavaline piiritus peseb silikooni jäägid maha, ma ei tea. Äkki keegi oskab kommenteerida.
- tarmo
- Kontakt:
Silikoonieemaldi?
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874