TO: käsivintsi või tali treilerile auto sikutamiseks

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Re: TO: käsivintsi või tali treilerile auto sikutamiseks

Postitus Postitas tarmo »

Tööriistamarketi kõige kallim (ca 40-50€) paadivints turvavöö rihmaga on enamvähem okei asi. Kasutan seda autotreileri peal ja rampide pealt jõuab auto nii üles vintsida ilma, et oleks hirmu kogu ürituse laiali minemisest.
Kõik "päris" vintsid trossidega on juba oluliselt kallimad.
Aga turvavöö lindiga vintsi puhul on oluline, et rihm otse poolile jookseks. Mul on selleks vertikaalne juhtpilu pandud u pool meetrit vintsist eemale.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Ramval
Rookie

Postitus Postitas Ramval »

Tõstaks teema taas ülessse.

Omal on huvi soetada mingi vintsilaadne asi millega saaks vajadusel autot vms haagise peale vedada, teinekord haagise pealt 1 tonnine segukott maha libistada, kuskil midagi veel tõsta-tõmmata.
Haagise külge teeks mingi lihtsa kinnitusega, enamik aja seisab garaazis ja vajadusel paned paari poldiga külge.

Mõtlesin selle turvavöölindiga paadivintsi peale aga nüüd sattus selline asi ette:
http://www.auto24.ee/products/detail_pr ... ?id=673720

Hea on see käsitsi kasutamise võimalus, ei pea iga kord voolu otsima. Saaks ilmselt kasutada ka kergemate lumme/mudasse kinnijäämise korral.
Kasutaja avatar
sirr
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas sirr »

Selle vintsiga saab tõesti teha kõike. Vintsida kärule mistahes lahedat kraami, päästa hädalisi mudast, sikutada end mäkke... Ahjaa, kas ma mainisin, et jutt käib ikka plastmassist ja puust allameetri sõidukitest ja tegevuse juures kostab rõõmsaid laste kilkeid? :)

Kui sarkasm välja jätta, siis see värk tundub olevat liiga hea, et see reaalses olukorras ka töötaks. Ka 1,5 auto treilalesikutamine tahab saada märkimisväärselt suurt jõudu. Ja kui sa seda junni lõpuks käes hoiad ning saad aru, et ainsaks raskuseks on vintsitross, siis hakkad ilmselt isegi kahtlema. Ma tahtsin ka sellesarnast osta ja justnimelt peale asja reaalses elus nägemist loobusin.

Samas, mis siin manada - proovi ära ja anna teada, kuidas õnnestus!
---------------------------------------------------------
2003 aasta automaat Y61 juppideks!
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Ramval, tegu on nn. Handymann vintsiga , millest ka siin teemas mõned postitused varem kirjutatud on. Lisaks võid foorumi otsinguse panna sõna "Handymann" ja saad veel hulga infot juurde.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Ramval
Rookie

Postitus Postitas Ramval »

Eks ta tundub jah liiga hea et olla tõsi... :D

Reaalselt näinud ja käega katsunud seda asja ei ole, plastikust korpus pani ennastki kahtlema.

Ilmselt jään siis mitu korda odavama tööriistamarketi paadivintsi juurde. Mälu järgi oli vist 800 kg tõmbejõuga see suurim mudel.
Põhiliselt leiaks kasutust ühesillalise piduritega haagise küljes, kui vaja mõni liivapritsi või värvimisse minev autokere peale saada. Teinekord jälle vaja see vana veneaegne raske segumasin peale tõmmata, või big-bag kott maha libistada.
Seni mässanud koormarihmadega, aga parajalt tüütu see, vintsiga saab ikka lihtsamalt.

Samas mingi tonnine kett-tali ajaks ka vist asja ära....

Lihtsalt huvi pärast katsetamiseks ei hakka ka seda ostma.....oleks odavam siis veel.

tänud.
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Ramval kirjutas: ...
Samas mingi tonnine kett-tali ajaks ka vist asja ära....
...
Asja võib ära ajada, kuid keritava taliga horisontaalselt õiendamine on PITA (proovitud, korduvalt :oops: ). Hoovaga mudel on parem. 8)
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Handymanni kasutan ma liikuva telfrina kokkupandava raami peal. Jõudu on täpselt niipalju, et üle ühese ploki 3,3D patroli mootorit (ca 300 kg) peale ja maha saada. Kahetonnise auto jaksab ka ilma plokita treilerile vedada. Kätte sattus ta mulle kümmekond aastat tagasi avariilise kanuuvedajate auto pealt ja oli kunagi kiire lahendus mootori tõstmiseks, paar tundi rauatööd ja valmis, ajutine värk. Paugu oli ta ka ise saanud, plastikust ainult räbalad ja et asi korralikult käima hakkaks, tuli natuke haamri, heebli ja suurte knipexitega õgvendustööd teha. Ühesõnaga, näeb rõve välja... aga, nagu paljud "ajutised" asjad, töötab siiani. Lugematul arvul mootoreid-käigukaste peale-maha tõstnud ja mõned autod treileri peale sikutanud. Viimane kord tõstes hakkas küll veohammasratas üle viskama, tuleb mingi väike tugevdus teha... aga see on ka esimene kord, kui see asi mingit remonti vajab. Täiesti pohuistlikult olen talle ka 24V peale andnud, töötab poole kiiremini ja ei arva ülepingest midagi erilist.

Kokkuvõtteks, mudavintsiks ei kõlba. Aga majapidamisse paati, autot või muud jurakat sikutama on temast küll ja veel, kui koormamisega mõistlikkuse piiridesse jääda. Kõlbab väga hästi ka telfrina kasutada, kuna omab nukkpidurit. Käsitsi lahti/allakerimine on küll ebamugav, aga kuni asi leiab kasutust max kord-paar kuus, pole viitsinud-raatsinud ka midagi toekamat soetada.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Postitus Postitas tuningman »

Mul sama põhimõttega asi nagu handimani vints ainult biltema oma ja kasutatud sai siis suvel niimoodi, kui "pirukat" enam rõõpast kätte ei saanud.

Pilt
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”