Mure Terrano II
Moderaatorid: jr, Moderators
Mure Terrano II
Nimelt veetud eelsüüte küünaldele juhe salongi ja pandud ilus suur nupp,sooviks aga taastada originaal vooluringi.Siit ka paar küsimust olen tähel pannud et vahet pole kui külm on eelsüüte tuli põleb mingi 3 sek ja siis kustub kas viga võib olla relees või millisest temp andurist saab eelsüüde signaali.Küünlad kõik uued peal toimivad ja lähevad üheakselt punaseks kui ise nuppu 3 seki hoida siis auto ei käivitu kui mingi 6 sek siis käivitub aga lonkab soojast peast pole probleemi ilmselt tahaksid ka pihustid üle vaatamist välja vahetamist.Igasugu skeemid ja tarkused tere tulnud ei tahaks poodi eetrit ja uut köit ostma minna
Re: Mure Terrano II
Kuni käivitusvigade leidmiseni soovitan eelsüüteküünalde nupu juurde jääda, üks võimalik põhjus on siis välistatud.
Mis aasta auto on?Oletan ostuteema järgi, et 1997.Sellele aastale pole netist skeemi leidnud.
Uuemale on olemas sellel lehel:http://bebrs.pie-dabas.net/Webs/Terrano/R20/
Kas ja kui palju eelsüüteküünalde süsteemi muudetud on, ei tea.
Terrano käivitub (kuni -15) ka halvas korras pihustitega.Seega pakun pigem õhku süsteemis või kõrgsurvepumba riket.
Mis aasta auto on?Oletan ostuteema järgi, et 1997.Sellele aastale pole netist skeemi leidnud.
Uuemale on olemas sellel lehel:http://bebrs.pie-dabas.net/Webs/Terrano/R20/
Kas ja kui palju eelsüüteküünalde süsteemi muudetud on, ei tea.
Terrano käivitub (kuni -15) ka halvas korras pihustitega.Seega pakun pigem õhku süsteemis või kõrgsurvepumba riket.
Õhku süsteemis pole sai pandud läbipaistev voolik vahele.Kui pumba viga oleks siis oleks ka küttekulu suur ja pöörded kõiguksid kulu mingi 15 sajale 31x10.5R15 rehviga.Uuematüübi teraanodel ka sama 2.7td 92 kw mootor.Kui küünalt ei lase siis käiad ja tuleb ainult valget suitus ja ilge kütte hais on üleval
Uuemal Terranol on sama mootor, aga mitte sama pump.Selle ajajärgu pumbal sureb elektrooniline kütusekoguse regulaator (pumba pea).
Üks sümptomitest on halb käivitumine, aja jooksul tuleb vigu aina tihemini ja lõpuks ei käivitu enam üldse.
Minu 1997 aasta Terranol suri pump just ajapikku, pöörete kõikumist ei esinenud.Praegu peal mehaaniline pump.
Ilma eelsooja küünalt kasutamata 2,7 TD ei peagi käivituma.Kas küünlaid kasutades käivitub normaalselt?
Kui küünlaid kasutades käivitub korralikult, siis võibolla polegi peale pihustite midagi viga.
15 L/100 on pisut palju, sõltub midugi sõidustiilist.
Üks sümptomitest on halb käivitumine, aja jooksul tuleb vigu aina tihemini ja lõpuks ei käivitu enam üldse.
Minu 1997 aasta Terranol suri pump just ajapikku, pöörete kõikumist ei esinenud.Praegu peal mehaaniline pump.
Ilma eelsooja küünalt kasutamata 2,7 TD ei peagi käivituma.Kas küünlaid kasutades käivitub normaalselt?
Kui küünlaid kasutades käivitub korralikult, siis võibolla polegi peale pihustite midagi viga.
15 L/100 on pisut palju, sõltub midugi sõidustiilist.
Ise loodan kah et ainult pihustid aga kuna autot igapäevaselt vaja ja asendust pole hetkel võtta siis tuleb kuidagi läbi ajada.Kui küünlaid kauem taga hoida käivitub poolest pöördest.Kuid kas mitte originaal eelsüüte järgi ei peaks külmkäivitusel mingi aja veel kui tuli juba kustund küünlad taga hoidma.Mäletan et vanal pajerol klõpsis mingi paar kolm korda veel küünlaid tööle.Kehvade pihustitega sain pajero ka -30c käima.Hetkel muidugi 1 aku kah ainult peal
Üks aku pole probleemiks, osad (sh minu 1997 a masin) on juba tehase poolt ühe akuga.Kui starterit normaalselt ringi ajab, siis peab käivituma.
Minu 2000 aasta masinal on küünalde automaatika töökorras, külma ilmaga hoiabki küünlaid pikemalt järel.
Kas ka peale lambi kustumist küünaldele voolu tuleb, seda ei tea, peab testriga mõõtma.
Võid ju proovida pärast mootori käivitumist küünlaid paar korda mõneks sekundiks pingestada, sellest peaks siis kohe mootori töö stabiilsemaks muutuma.
Minu 2000 aasta masinal on küünalde automaatika töökorras, külma ilmaga hoiabki küünlaid pikemalt järel.
Kas ka peale lambi kustumist küünaldele voolu tuleb, seda ei tea, peab testriga mõõtma.
Võid ju proovida pärast mootori käivitumist küünlaid paar korda mõneks sekundiks pingestada, sellest peaks siis kohe mootori töö stabiilsemaks muutuma.