patrol Y61 toitesüsteem

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
eimuu
Off Roader Wannabe

patrol Y61 toitesüsteem

Postitus Postitas eimuu »

Masinaks 98a. patrol y61 2,8. Probleem selles et sõites poob jõu kinni justnagu ei saaks kütust peale ja seda pööretel kuni 3000. Esialgu kahtlustasin, et turbo ei puhu enam, kuid siiski mitte. Edasi uurides selgus, et viga paranes mõneks ajaks(5-10km) kui enne filtrit pealevool lahti võtta, küte alla lasta ja uuesti üles pumbata. Vahetasin kütuse filtri ja kõik toimis umbes 400-500km ja nüüd uuesti. Madalatael pööretel toimb kõik ilusti. Arvasin et äkki on mõni õhutus kinni ja nüüd pole paagile korki ette pannud ja pole täheldanud muutusi.
Kas on paagis mingi filter või sõel, mis võiks umbes olla või pruugib asi milleski muus olla? Kas paagile pääseb kuidagi teisiti ka ligi või peab alt ära võtma?
Ehk oskab keegi aidata?
Eimar
käsi kullas, perse mullas!!!
Kasutaja avatar
sepaonu
Off Roader Wannabe

Re: patrol Y61 toitesüsteem

Postitus Postitas sepaonu »

Kas tühikäigul töötab normaalselt? Ega kütusepaak silmnähtaval diislist märg pole? Variant, mida olen omal nahal läbi elanud on see, et neil hakkavad kütusetorud pisitasa läbi ussitama... Kusjuures mingil hetkel töötas nagu enam-vähem, siis jälle mitte. Minu variandi puhul oli lekkekohaks kütusepaagist väljuva toru ots, enne kummivoolikut.... ja igasuguseid trikke tegi.
Patrol 2,8TD (Y61)1998
Ints
Fitting 38"

Postitus Postitas Ints »

Variant, mida olen omal nahal läbi elanud on see, et neil hakkavad kütusetorud pisitasa läbi ussitama...
Kütusetorud ussitavad paagi lähedalt.Ehk siis sealt,kus on pidevalt pori ja niiskus.
Väikese lekke puhul on paak niiske ja diiselkütuse lõhna peaks tunda ka olema.
Suurema lekke korral peaks kütusest loik maas olema.
Mul on ka see etapp läbi tehtud ja osa torustikku välja vahetatud.
Eimuu kirjelduse põhjal ma kütuseleket eriti ei kahtlustaks.
Kütusepaagis on etteande kütusepump,mille toru otsas on sõel.Kütusefiltrit minu meelest paagis ei olnud.
Mina vaataksin üle selle paagis oleva majapidamise.Et sõel oleks puhas,et kütusepump töötaks korralikult (annaks vajaliku rõhu).Muide,kütusepump on elektriline ja pumba pistikühendused asuvad samamoodi pori ja niiskuse käes.
Kütusepumbale peaks ligi pääsema tagant salongist.Kui mul õigesti meeles on,siis seal peaks olema väike teenindus luuk.See peaks asuma taga,põrandavaiba all.
Kasutaja avatar
Jopinto
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas Jopinto »

On olnud juhtumeid, kus kütuse kummist vooliku sees tuleb mingi tükk lahti ja kütuse vooluga ummistab toru ära või piirab kütuse peale voolu. Läbi puhudes liigub tükk tagasi oma alg kohale ja asi toimib mõnda aega jälle. (Klapi effekt)
Uued rehvid ja veljed Rehviparadiis.eu ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas sepaonu »

Minu andmetel ei ole kütusepaagis mingit etteande pumpa... paagist väljub kolm traati, millest saavad infot kütusenäidik ja eraldi traadiga kütusetuli ning muidugi kütusetoru. Seega, kui kütusetorustik kuskilt veidi lekib, siis madalatel pööretel võib tuksuda küll aga pöörete tõustes
ei suuda enam kütust piisavalt peal tõmmata, sest süsteemi satub katkise toru kaudu õhku.. Muidugi võib olla torustikus ka mistahes ummistus,
kuid põhimõtteliselt teeb see sama välja- kõrsurvepumpa ei jõua piisavalt kütust.
Patrol 2,8TD (Y61)1998
Kasutaja avatar
sambla-aadu
Rock Crawler

Postitus Postitas sambla-aadu »

äkki aitab läbipaistev vooliku vahele paigaldatav plastikfilter aru saada, kas kütuse torustik paagist pumbani on hoopis mitte hermeetiline või on viga filtrist kõrgsurve pumba poole? kui ikka pole piisavalt hermeetiline,siis peaks läbipaistvasse filtrisse õhu mullid tekkima ju?
51963080
Ints
Fitting 38"

Postitus Postitas Ints »

Minu andmetel ei ole kütusepaagis mingit etteande pumpa..
Sul on täiesti õigus.
Ma vaatasin igaks juhuks service manualist järele ja pumpa seal tõepoolest ei ole.
Ilmselt oli mul asi valesti meeles. :oops:
eimuu
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas eimuu »

olen unustanud vastata siin. Tänud vastanuile ja viga oli tõesti prahis, mis mööda torusid edasi tagasi liikus. Miskipärast oli enne filtrit paigaldatud mingisugune tagasivoolu klapp, mis oli umbe läinud. eemaldasin selle ja kõik töötab juba mitu tuhat kilomeetrit.
käsi kullas, perse mullas!!!
Vasta

Mine “Nissan / Renault”