Toonkile eemaldamine klaasilt.
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
Toonkile eemaldamine klaasilt.
Nimelt küsiks siis kas on olemas mingisugust vahendit millega eemaldada autoklaasilt toonkilet.
Kile ise tuleb küll lihtsalt ära aga pärast liimijääkide eemaldamine on probleemiks.
Sai proovitud atsetooniga,väga pikk ja aeglane protsess.Ehk on mingi parem lahendus asjale.
Kile ise tuleb küll lihtsalt ära aga pärast liimijääkide eemaldamine on probleemiks.
Sai proovitud atsetooniga,väga pikk ja aeglane protsess.Ehk on mingi parem lahendus asjale.
55633778 Andrus
Re: Toonkile eemaldamine klaasilt.
Tasub küsida firmadest kus paigaldatakse autodele toonkilesid või kleepse. Ma olen siiamaale neist kohtadest abi saanud (kas raha eest või väiksema mure korral "sussu" liimisele kohale). Tanklates liimieemaldusvahendeid müügil kohanud pole.
- MetsaVikat
- Rock Crawler
Autotarvikute poest peaks saama sellise asja nagu "karamelli" ketas. See pidi hea olema kleepsude asjade eemaldamiseks,aga kas klaasi peal ka seda kasutada julgeb, selles suhtes jään vastuse võlgu. Aga ehk saad mingi idee või mõtte,mida otsida.
Terv.Villu
Terv.Villu
Spets vahend on pudelis ja pihustiga. Lased peale, 30-40 sek mõjub (liim muutub sültjaks massiks) ja siis lükkad plastiklabidaga maha ja pesed akna pesuvahendiga puhtaks.
Igasugu liimijääke olen proovinud suht edukalt eemaldada Aviobensiiniga, mõni üksik liim on vastu hakanud. Aknakilet ei ole proovinud.
Terrano II 2.4 '94
☛ Meie tegemised ja toimetused ☚
☛ Meie tegemised ja toimetused ☚
Ma olen erinevaid liimjaid olluseid lahustanud puhta eetriga. Pisut kaltsule/paberile ja puhastab hästi.
Proovinud kunagi Kent autokeemia mingit liimi ja määrdeeemaldajat, pihustasid peale ja 5 minuti pärast nühkisin maha kaltsuga. see võis minna ka plastiku peale, mõni vahend võib plastikut ja polstrit kahjustada kui peaks kogematta mäkerdama. aga variant on küsida klaaside toonijatelt, nemad peavad sellega tegelema.
Sai siis leitud selline asi http://crcindustries.com/auto/?s=05021
55633778 Andrus
Ja kuidas oli?Miniman kirjutas:Sai siis leitud selline asi http://crcindustries.com/auto/?s=05021
Sämmy Offroad Team
Üllataval kombel toimis asi väga hästi,oluliselt kiirem kui atsetooniga.
55633778 Andrus
Juhul, kui klaasid maas ja käepärast on kuumavee survepesur, siis saab ka nii klaasid puhtaks.
Tasub ettevaatlik olla, oht ka klaasidest ilma jääda.
Nitrolahusti toimib ka.
Tasub ettevaatlik olla, oht ka klaasidest ilma jääda.
Nitrolahusti toimib ka.
Kõnetraat 51922951
Fairy ja tavaline nõudepesu svamm, karedama poolega.
Proovitud, toimib, päris kahe minutiga hakkama ei saa.
Kaspar
Kaspar
Mudane aastast 2005.
Mercedes G; Samurai; Defender 90, Defender 110, CJ-8
"IF IT CARN'T BE FIXED WITH A HAMMER, IT MUST BE AN ELECTRICAL FAULT"
Seda on mulle ka soovitud et Fairy koos sooja veega, kuid svammi asemel kasutada žiletti. Kas see svammi karedam pool klaase ära kriibi ? Enda klaasi ma küll selle karedama poolega ei kipu hõõruma.Jünger kirjutas:Fairy ja tavaline nõudepesu svamm, karedama poolega.
Kaspar
53 43 93 47 Mihkel
Nissan Patrol 3.3 D
Nissan Patrol 3.3 D
Ei. Pigem tõmbad žiletiga vaod sisse.Mihkel89 kirjutas:Seda on mulle ka soovitud et Fairy koos sooja veega, kuid svammi asemel kasutada žiletti. Kas see svammi karedam pool klaase ära kriibi ? Enda klaasi ma küll selle karedama poolega ei kipu hõõruma.Jünger kirjutas:Fairy ja tavaline nõudepesu svamm, karedama poolega.
Kaspar
Kaspar
Mudane aastast 2005.