"Kodutuled"?

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
Hydroid
Rock Crawler

"Kodutuled"?

Postitus Postitas Hydroid »

MIs on selliste tulede nimetus, mis auto puldist kinni või lahti tegemisel mõneks ajaks põlema lähevad, tavaliselt kasutatakse kas lähi või udutulesid. Rahvakeeles olen kuulnud vist kodutuled, ehk siis saaksid edukalt ukseni jõuda kuni tuled sulle pimedas teed valgustavad ja pimedas ilusti autoni jõuda. Ja kas sellise süsteemi peale panemine on väga keeruline? Loodan et olin arusaadav ja vabandused kui teemaväline küsimus! Aitäh
igiliikur
Rock Crawler

Re: "Kodutuled"?

Postitus Postitas igiliikur »

Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Postitus Postitas tuningman »

igiliikur kirjutas:follow me home
mingi jutt ka siin http://foorum.volvoclub.ee/viewtopic.php?f=20&t=20942
helsingis nägin motonetis sellist komplekti ja maksis, kui ma ei eksi, mingi 20e ringi. võibolla oli hiinakas ei mäleta nägin üle poole aasta tagasi kah.
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Tegija
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas Tegija »

Signa lisakanaliga võimalik teha mida iganes.
Tiimid Tegija ja Lada Eesti, metalli nii Eestist,kui lähi-välismaalt. Juhi parem käsi. Asja sees 2001. aastast.
Jumal tänatud ,et loodi autod ja autoelekter.
Müün ja paigaldan el. vintse.Tel;506 6268 : augustvoore@gmail.com
Hydroid
Rock Crawler

Mul on autol pandud tehase signa ja seal sellist lisakanalit ei ole. Seda ütles mulle üks mees, kes meil signasid paigaldab, kui ta minu toyota pulti vaatas. Tuleb mingi plokk vahele panna. Aga kes teab kust sellist leida, sest ma isegi ei tea mis selle nimi on, et mille järgi otsida ?
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Talupojamõistus ütleb et aegrelee on selle vidina nimi. Juhtimpulsi annad talle kesklukust ja paned ta juhtima kas siis udu- või lähi- või misiganessoovid -tulede relee primaarahelat. Piisava võimsusega aegrelee puhul võid ka otse tuledele voolu peale anda. Keerad ise relee pealt soovitud ajavahemiku paika ja aamen.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

Seda peaks suht lihtne teha olema, võtad mõnest keskluku mootorist kaks + otsa, paned neile dioodid ja kondensaatori järjestikku järgi, nende lõppu paned relee mis rakendudes ka ennast rakendununa hoiaks, relee järgi ühendad tulede relee ja aegrelee, mis teatud aja pärast selle esimese relee ahelas katkestuse teeb ja sellega tuled kustutab. :para:
Tel 56224693
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Postitus Postitas kalleo »

karu kirjutas:Seda peaks suht lihtne teha olema...
Jah, tegelt piisab sobivast pisikesest (suure mähise takistusega) releest ja ühest suure mahtuvusega kondekast, et kümme sekki kuni minut viivitust tekitada. Sama releega juhidki vajalikku autolaternat. Seda kahekomponendilist "releed" ise ehitanud ja kasutanud paar kümnendit tagasi fotograafias. Kui huvi ja oskusi ehitamiseks on, vüin millalgi autoga sobiva skeemi jonnada. Auto puhul vbl vajalik veel üks lisarelee (konde laadimiseks), hetkel autolahendust lõplikult ei noki...
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
igiliikur
Rock Crawler

Postitus Postitas igiliikur »

kalleo kirjutas:
karu kirjutas:Seda peaks suht lihtne teha olema...
Jah, tegelt piisab sobivast pisikesest (suure mähise takistusega) releest ja ühest suure mahtuvusega kondekast, et kümme sekki kuni minut viivitust tekitada. Sama releega juhidki vajalikku autolaternat. Seda kahekomponendilist "releed" ise ehitanud ja kasutanud paar kümnendit tagasi fotograafias. Kui huvi ja oskusi ehitamiseks on, vüin millalgi autoga sobiva skeemi jonnada. Auto puhul vbl vajalik veel üks lisarelee (konde laadimiseks), hetkel autolahendust lõplikult ei noki...
Väga hea lahendus. Sama relee võib ju panna ka kondet laadima, lihtsalt tuleb leida sobiv "toorik".

Edit: või siis mängida natuke elektroonikaga http://pcbheaven.com/circuitpages/Car_D ... Off_Delay/
Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Hydroid
Rock Crawler

Ma tänan mehed heade soovituste eest, aga mul tõesti aju ei tööta eriti elektoonika suhtes ja ma ise ei saa ja pole aega ka sellega tegelda. Mõtlesin, et ehk on lihtsalt valmis "plokk" või seade olemas, mida ühendadki keskluku süsteemiga ja edasi juba tuledesse. Ja seda teeks ka mul elektrik kas hakkabki juba udukaid ühendama. Sest ta ise ka ei viitsi mingit süsteemi ise nullist kokku panna. :(
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”