Millised talverehvid 4Runnerile?
Moderaator: Moderators
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Re: Millised talverehvid 4Runnerile?
Raskes lumes on kitas ja kõrge rehv tegijam, hammsutab premini läbi. Olemas konkreetne näide kus mina oma ürgvana 2,25L R4 44kw Land Roveriga mille 7,5R16 all ja kõrval teine Land Rover V8 3,5L alla 33/12.5 R15 . Mina liikusin kuidagi esemise aglase ja põhjagaasiga, laia rehviga autol pidevalt sidur põles.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
-
honkomees
- True Off Roader!
Ei ole mina veel näinud autorehvi, mis autot lumel kannaks (igasugu karakatitsad jms jätame välja). Ikka vajub sisse ja siis on juba parem kui kõva pinnaseni läbi võtab. Aga noh, kõik on võimalik ...nelikjooksja kirjutas:... Minu rehvivaliku kaalukaussi mõjutasid just paksemas lumes laiema rehvi väidetavalt parem läbivus. ... Kui linn/maantee, siis pigem kitsamad. Kui lähed metsavahele ukerdama, siis on laiem parem. ...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Ma olen aru saand veel seda, et laiemal rehvil on laiem lumevall ees, mida lükata ja see ei aita liikumisele kaasa.
AMAROK 190kW 01/2019
Koduabiliseks vali uus 225 AVANT kompaktlaadur!
Koduabiliseks vali uus 225 AVANT kompaktlaadur!
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
Mu meelest tuleb laius kahjuks ainult märja lumelagaga. Lai rehv ei "lõika" ennast kõva pinnani välja ja tulemuseks on kelgusõit.
- nelikjooksja
- Got ARB and Nitrous?
Nagu ma kirjutasin-väidetavalt parem läbivus paksemas lumes. Netis kaevates on üldiselt levinud arusaam, et tavaoludes on "pizzalõikurid" paremad, aga paksemas lumes on laius/rõhk oluline. Ega see 235 ja 265 laiused nüüd nii erinevad ka ole. Eks ma proovin talvel põllu peal ära. Kui korrektselt rääkida, siis pole õige üldse arutada rehvi laiuse üle. Juhitavuse määrab ära kontaktipind. Ehk kitsam ja tihedama mustriga mudel võib olla sama survega teele nagu laiem rehv oma laia klotsiga. Seega peaks vaatama konkretseid mudeleid võrdlustestides. Loomulikult sama mustriskeemi korral on laiema ja kitsama rehvi kontaktpinnad ka vastavad.honkomees kirjutas:Ei ole mina veel näinud autorehvi, mis autot lumel kannaks (igasugu karakatitsad jms jätame välja). Ikka vajub sisse ja siis on juba parem kui kõva pinnaseni läbi võtab. Aga noh, kõik on võimalik ...nelikjooksja kirjutas:... Minu rehvivaliku kaalukaussi mõjutasid just paksemas lumes laiema rehvi väidetavalt parem läbivus. ... Kui linn/maantee, siis pigem kitsamad. Kui lähed metsavahele ukerdama, siis on laiem parem. ...
Parimat,
Rünno
"Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail"
+3725107238 rynno.lohmus@gmail.com
+3725107238 rynno.lohmus@gmail.com