ASMV 2012 Turistide seiklus

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

andrusr
Fitting 44"

Re: ASMV 2012 Turistide seiklus

Postitus Postitas andrusr »

Ma rääkisin konkreetselt ainult sadu kilomeetreid sõidust kruusateel. Mudamülka ja kruusatee vahele jääb oi kui palju maastikku.
Minu auto ei mahu mitte ühegi sportklassi alla...ja pole ka soovi mahtuda.
Sportlased, lõpetage Turisti peetimine, muidu on sellel huvi/vabatahtlike klassil ka lõpp lähedal.
Mina ei trügi kolmekorruselise poodiumi peale.
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

andrusr kirjutas: Sportlased, lõpetage Turisti peetimine, muidu on sellel huvi/vabatahtlike klassil ka lõpp lähedal.
Keegi ei peedista teid.Kogu see jutt on lihtsalt soovituslik.
Kahjuks on elu näidanud,et kui asi üle võlli keerata ja rajad raskemaks teha , siis ongi jälle lõpp lähedal.Sõitma jääb paar-kolm masinat ja kõik ülejäänud,tänavakõlbulikud,ilma vintsita,lihtsa rehviga jäävad kõrvale sest neil pole enam kuhugi minna.
Taolisi teemasid on siin foorumis varemgi arutatud ja arutatakse ka edasi,seega ei ole mõtet erutuda .
HM Racing Team
Kasutaja avatar
toi
Rock Crawler

Postitus Postitas toi »

Rahu, ainult rahu. Eks meil kõigil on oma arvamus asjast ja ideaalne oleks kuldne kesktee.
Movistar väidab et klasse on piisavalt kus muda nautida aga kuskil peab ju õpima ka. Ega pea ees vette ei hüppa kui ujuda ei oska. Kruusateel ju väga kogemusi ei omanda.
Meie auto on ka tänavasõidu auto (ilma vintsita) aga ikkagi tahaks natuke pehmemaid teid kui kruusakad.Väga loll tunne on kui oled 300 km +25 kraadise päikese käes või öösel kottpimedas maha vuranud ja mõtled et seda oleks võinud teha ka tagaveolise mugava Bmw-ga.
Kokkuvõtteks et augud ei pea olema põhjatud nagu tr idel aga 4 vedu võiks ikka vaja minna.
Minu kui ühe võhiku arvamus oleks et turistid võiksid sõita enamvähem tr1ga ühte rada selle vahega et punkti ei pea minema autoga(siis saab ise otsustada kui kaugele lähen või kui palju autot lõhun). Siis on korraldajatel vähem tööd (mine tea äkki läheks osavõtutasugi odavamaks) ja seiklejatel pori rohkem.
Nissan Patrol Y60 2,8 td
Nissan Patrol 160 3,3 td
Kasutaja avatar
Oliver
offroad on külm, pime ja vastik
Kontakt:

Postitus Postitas Oliver »

hmm, huvitav arutelu on siin teemas :D

Asi lihtne. ASMV turistide seiklused eelmistel aastatel on olnud täpselt sellised, kuidas ilmataat tahab. Kui on sula, siis mudane, kui jääs, siis kelgutame. ASMV eripära on see, et ka sportklassid vintsivad vähe (ma arvan, et turistid vintsisid eelmisel aastal rohkem, kui TR3-d). Kuna Turistid võivad puntides käia ka ilma autota, siis võib tulla ka tagaveolise BMW-ga. Eelmisel aastal käisin oma Audi Allroadiga kolmes sportklasside kontrollpunktis plakateid ja andureid kokku korjamas. Midagi ei ole teha, kui auto hea läbivusega ja autojuht osav - me ei saa seda ju hakata piirama :D
Oliver Sults, TR3, 20 aastat võidu- ja lõbusõite
Orienteerumiseks vajaliku arvuti leiad siit: https://supervivent.eu/offroad
Kasutaja avatar
Porgand
Mudder

Postitus Postitas Porgand »

Ma ei ole ühelgi teisel TUR sõidul osalenud , aga ASMV rajad on minu meelest igati OK. Ma oma autoga oksapesu ei karda ja üritan trügida nii kaugele kui saab , aga samas on sellel seiklusel ka inimesi kes lihtsalt jooksevad raja läbi. Ma arvan , et on kõigile miskit, maksad raha ära ja teed nagu tahad.
Janno
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Tõesti huvitav arutelu. Ilmselt seda poleks tekkinudki, kui juhend rahulikult läbi lugeda. Seal kõik ilusti mustvalgel kirjas.
Sirgalas näeme :bg
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
pilgrems
Rock Crawler

Postitus Postitas pilgrems »

Väljavõte reglemendist
punktide kirjeldused:
1 – punktile on võimalik kerge vaevaga sõita ligi ka nö “linnamaasturiga”
2 – punktile autoga ligi pääsemiseks peab veidi vaeva nägema
3 – punktile ligi pääsemiseks on vaja, et sõidukil on M/T rehv ja/või muud liikumist soodustavad abivahendid

Bmw omanikud võivad võtta jala punkti 1, need kes muda tahavad 2 ja 3.
See on viimasepeal turistikas, nii võiks ka edaspidi.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
Kasutaja avatar
tegelinsky
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas tegelinsky »

Minul on Turisti klassis olnud alati ainult üks soov, millega ka korraldaja südametunnistusele koputada...et 4x4 veoskeem ei muutuks üleliigseks :) Mõne sõidu puhul on see peaaegu et nii olnud, kuid julgen väita et ASMV-l selleta kindlasti hakkama ei saa :bg Eelmine aasta vaatamata tehnilistele viperustele, meeldis mulle VÄGA...selle aasta sõitu...ausalt, olen terve aasta oodanud :D
http://www.soodaprits.ee
Jeep Grand Cherokee 5.2, 156kW, V8 '94
+372 52 333 96
+358 409 622 320
Gerto
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

tegelinsky kirjutas:selle aasta sõitu...ausalt, olen terve aasta oodanud :D
Sama siin, õnneks pole enam kaua vaja kannatada. :bg
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
toi
Rock Crawler

Postitus Postitas toi »

[quote="tegelinsky"]Minul on Turisti klassis olnud alati ainult üks soov, millega ka korraldaja südametunnistusele koputada...et 4x4 veoskeem ei muutuks üleliigseks :) Mõne sõidu puhul on see peaaegu et nii olnud

See on lühidalt öelduna täpselt see mida ma üritasin pika kirjaga öelda.Vanarahval õigus-pikk jutt loll jutt.
Nissan Patrol Y60 2,8 td
Nissan Patrol 160 3,3 td
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Movistar kirjutas:Midagi peab jääma ka täiesti tavalisele tänava masinale.
CaveMan kirjutas:turisti rajal võiks siiski AT rehviga, ilma tõsteta ja vintsita autoga hakkama saada.
tarmo kirjutas:võid suvalise 4x4 veovalemiga autoga seda sõita, kartmata, et oksad liiga teeks või põhi pulikatest lage oleks hiljem.
toi kirjutas:Meie auto on ka tänavasõidu auto (ilma vintsita) aga ikkagi tahaks natuke pehmemaid teid kui kruusakad. /---/ Kokkuvõtteks et augud ei pea olema põhjatud nagu tr idel aga 4 vedu võiks ikka vaja minna.
tegelinsky kirjutas:Minul on Turisti klassis olnud alati ainult üks soov, millega ka korraldaja südametunnistusele koputada...et 4x4 veoskeem ei muutuks üleliigseks :)
Need viidatud ütlemised võtavad kokku ka minu nägemuse Turistiklassist. Loodan sel aastal esmakordselt osa võtta. Hetkel paistis olevat 19 turisti registreerunud.
pilgrems kirjutas:Väljavõte reglemendist
punktide kirjeldused:
1 – punktile on võimalik kerge vaevaga sõita ligi ka nö “linnamaasturiga”
2 – punktile autoga ligi pääsemiseks peab veidi vaeva nägema
3 – punktile ligi pääsemiseks on vaja, et sõidukil on M/T rehv ja/või muud liikumist soodustavad abivahendid
Kus need kirjas on, ei leidnud praegu sellist kohta :oops:
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

Punktide kirjelduse saad ikka sõidu alguses kohapealt mitte siin foorumis :wink:
Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
Kasutaja avatar
toi
Rock Crawler

Postitus Postitas toi »

See on juhendis kirjas. Vaata punkt 9.
Nissan Patrol Y60 2,8 td
Nissan Patrol 160 3,3 td
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Siis tekib küsimus, kus asub see juhend? Igatahes siin ma ei näe sellist punkti 9.
http://www.autosport.ee/4x4reg/?page=41&race_id=18&
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas CaveMan »

beginner kirjutas:Siis tekib küsimus, kus asub see juhend? Igatahes siin ma ei näe sellist punkti 9.
http://www.autosport.ee/4x4reg/?page=41&race_id=18&
Seikluse juhendi leiad siit teemast esimesest postitusest.
Lisan siia täiendava lingi: http://www.4x4offroad.ee/Turistiinfo2012.pdf
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”