Remondikontor "Heinaküün"

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Väints
Off Roader Wannabe

Remondikontor "Heinaküün"

Postitus Postitas Väints »

Tere!
Aega on palju möödas ja südamevalu ka lahtunud, aga tahaksin siinkohal jagada kogemusi ühe remondikohaga.
Oman Jeep Grand Cherokee maasturit mootorivalemiga 2.7CRD. Lugu sai alguse sellest et masina ei tahtnud vabatahtlikult
käivituda, kui käima meelitada siis toimis kõik kenasti. Sai uuritud siit-sealt, ja kuna 4.pihusti ka lekkis, siis
sai hea tuttava soovitusel viidud masin remonti end välja reklaaminud kui Jeep marki autode remondiasutusse
"HEINAKÜÜN". Esmased diilid tegi enda ajanappusest minu hea tuttav, suhtlesime Hr. Erkoga mitu korda ja sai vastu
võetud otsus, et võtab pihustid pealt maha ja saadab kontrolli. Mõeldud-tehtud. Kolm pihustit läks väljavahetamisele
jne. Tuli kõne Hr. Erko'lt, kes siis tutvustas 4.pihusti kahvlikinnitus poldi pesa deformeerumisest, väidetavalt siis
varema kehva töö tulemusena. Leppisime kokku, et temal kui "asjatundjal" on olemas vahendid ja sai jäetud see mure tema
lahendada. kõik tore jne, Hr. Erko sai auto tööle(väidetavalt), tegi proovisõidu ka jne, aga uuesti enam käima masin
ei läinud. Mõistus meil kõigil otsas. Kuna auto oli tasulises parklas siis sai see sealt ära viidud, puksiiriga
muidugi. Paar päeva hiljem hakkasin autot garaasi ajama, tegin kapoti lahti ning silma jäi esimene pihusti. Oli teine
silm-märgatavalt kõrgem, sai ka mõõdetud igast nurgast jne, 1.pihusti teistest 4mm, kõrgemal. Nüüd jooksis juhe kinni.
Pikk saaga vahepeal, aga tulemus järgmine: Hr. Erko, Jeep maasturite "asjatundja" leidis et ÕIGE on akudrelli ja
tavalise metallpuuriga "lihvida/puhastada" esimese pihusti pesa. Vist läks midagi nihu või oli midagi tarbitud, aga
pesa sai teistest pesadest 6mm sügavam ja tsentrist "veidi" väljas kahh! Õnn et päris läbi ei tulistanud. Et seda
6mm sügavust kompenseerida lisas Hr Erko pihustile 4 vaskseibi(Üks ka Chrysleri oma) ja keeras vanade poltidega
pihustid kinni. Väitis veel, et nii asjad käivadki, ja pole mul kobiseda midagi! Veidi veel suhtlemist ja tänaseni
on Hr. Erko arvamusel, et nii see remont käibki.
kel huvi siis on usinasti pildimaterjali ka.
Tänaseks on masinal uus mootor peal ja sõidab edasi, aga eks lugejad saavad ise otsustada, kes mida valesti tegi jne.
Lihtsalt leian et selline kogemus on mainimist väärt!!!

Janek
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Re: Remondikontor "Heinaküün"

Postitus Postitas uputaja »

Ootaks Võrrimehe kommentaare kogu asja juurde(juhul kui julgeb) :mrgreen:
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
Buggy
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Buggy »

Olen ka seotud selle teemaga. Vaatan mida 2,7crd mootorikirurg asjast pajatab. Aafrikas on puude ladvad selliseid filolooge täis! Võrrimees palun korja nüüd munad kokku ja lahenda asi ära.
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Ma olen elu aeg seda meelt olnud,et igapäevaauto tuleb viia spetsialistide (ehk esinduse) kätte mitte kuhugi suvalisse garaazi või kuuri kus need "kõige kõvemad,odavaimad ja parimad " spetsialistid on. Eriti veel kui pidev õlleuim teravalt mõelda ei lase. :D
HM Racing Team
--kala--
Fitting 38"

Postitus Postitas --kala-- »

Movistar kirjutas:Ma olen elu aeg seda meelt olnud,et igapäevaauto tuleb viia spetsialistide (ehk esinduse) kätte mitte kuhugi suvalisse garaazi või kuuri kus need "kõige kõvemad,odavaimad ja parimad " spetsialistid on. Eriti veel kui pidev õlleuim teravalt mõelda ei lase. :D
OT: aga ei ühildu selle arvamusega üldse. Kuigi jah SUVALISS ka ei tasu viia, mingi teadmine peab ennem olema.
Toyota LC HJ61 -89
BMW 320d -05 man.
WV Passat 1.9tdi -97 atm.

5230047 Ergo
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

1. Viimasel ajal on nii, et siin foorumis ei saa chero mehed enam kummigi vahetatud, ilma siit nõu küsimata. Mõni kord õhtuti foorumit silmates on iga teine teema cherost ja ei ole kuidagi seotud 4x4-ga. See on asi, mis vähemalt mulle ei meeldi siin foorumis enam.
2. Esimese punkti jätkuks - musta pesu (ja veel nii vana) võiks mehed garages ära pesta, mitte siin kirja teel. Jääks siin 4x4 teemasse.
3. Tegelikult teabki cherodest võrrimees enim siin foorumis.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Movistari mõte võib õige olla, aga jeebimeestel on see häda, et esindab Silber ja seal sellises vanuses autoga igapäevases remondis käia on rahakotile ja ajurakkudele piinav kogemus. Aga muidugi on selles asutusega ka kellelgi kindlasti mõni positiivne emotsioon :mrgreen:
Hetke teemaks on siiski vist lahknevad arusaamad autoremondist.
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

urmas kirjutas:1. Viimasel ajal on nii, et siin foorumis ei saa chero mehed enam kummigi vahetatud, ilma siit nõu küsimata. Mõni kord õhtuti foorumit silmates on iga teine teema cherost ja ei ole kuidagi seotud 4x4-ga. See on asi, mis vähemalt mulle ei meeldi siin foorumis enam.
Vot selles suhtes olen ma sinuga ühte meelt.
Juba ammu käib tõsiselt siibrisse,et uusi postitusi vaadates on pooled teemad Cherodest,nende hädadest ja tõsisest saamatusest seoses cherodega. :puke:
Aastate jooksul on kujunenud arusaam,et chero ongi sitt auto ja tüüpiline cheroomanik (mitte kõik) on suht madala IQ-ga .
HM Racing Team
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Movistar kirjutas: Aastate jooksul on kujunenud arusaam,et chero ongi sitt auto ja tüüpiline cheroomanik (mitte kõik) on suht madala IQ-ga .
Absoluutselt sinuga samal nõul.
Chero omamiseks võiks olla üle madala IQ.
Tehnika lolle ei salli. :( :D
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Väints
Off Roader Wannabe

urmas kirjutas:1. Viimasel ajal on nii, et siin foorumis ei saa chero mehed enam kummigi vahetatud, ilma siit nõu küsimata. Mõni kord õhtuti foorumit silmates on iga teine teema cherost ja ei ole kuidagi seotud 4x4-ga. See on asi, mis vähemalt mulle ei meeldi siin foorumis enam.
2. Esimese punkti jätkuks - musta pesu (ja veel nii vana) võiks mehed garages ära pesta, mitte siin kirja teel. Jääks siin 4x4 teemasse.
3. Tegelikult teabki cherodest võrrimees enim siin foorumis.
1. Kas foorumi mõte ei seisne selles, et inimestel, kellel on mure, saavad seda laias ringis arutada ja omandada teadmisi. Keegi ju ei sunni kedagi lugema, veel vähem vastama! Ja kui on inimesi väheste teadmistega, siis pole nagu kuulnud, et küsimise eest seina äärde pannakse! Seda enam, et on olemas vastavasisulised alafoorumid, kuhu oma küsimusi postitada. Kindlasti ei ole kõik sündinud õlikann või mutrivõti käes!
2. Vana või uus must pesu, mis vahet sellel on. Tegu on tehtud! Ja eeldan, et on igal foorumi kasutajal õigus jagada oma kogemusi(nagu seda teed ka sina) olgu siis positiivne või negatiivne. Igal inimesel on valik millal ja kuidas ta oma kogemusi jagab. Kurb on see, et kohe koonduvad mingid leerid, mis hakkavad emba-kumba poriga loopima. Endiselt rõhutan alafoorumi pealkirja, kus selgelt sisu määratletud.
3. Selles osas jäägu otsustusõigus ikka igale inimesele endale. :D
jeeps
Fitting 38"

Postitus Postitas jeeps »

Mismoodi see sinu shero käis 4 seibiga? Pihustil on isegi 1mm palju kui on paigast ära . Näiteks on mul ka üks pihust remonditud 2 seibiga ,kuigi jah arvutasin mõõtsin üks on originaal teine on japside plekk seib. Terve päev puurisin ja hoonisin. ja töötab!
Jeep
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

"...tutvustas 4.pihusti kahvlikinnitus poldi pesa deformeerumisest, väidetavalt siis
varema kehva töö tulemusena..."

Ma saan aru et Võrrimees üritas eelmise "meistri" s...st saia teha.
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Väints kirjutas: kel huvi siis on usinasti pildimaterjali ka.
Mul on huvi.
Erilised lemmikud on teemad , kus saag vaikselt pöördeid üles tõmbab.
Lao pildid lagedale :D
HM Racing Team
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

LR90 kirjutas:"...tutvustas 4.pihusti kahvlikinnitus poldi pesa deformeerumisest, väidetavalt siis

Ma saan aru, et läsustunud keere asendatakse Helicoiliga. Või puuritakse üle ja keermestatakse järgmisesse mõõtu. Midaiganes. Teemaks näikse aga olevat pihustipesa põhja puhastamine ebatraditsionaalsel meetodil, millega rikuti klapikaas. Või mis? Seda kõike muidugi väidetavalt.
Väints
Off Roader Wannabe

kadjakas2000 kirjutas:
LR90 kirjutas:"...tutvustas 4.pihusti kahvlikinnitus poldi pesa deformeerumisest, väidetavalt siis

Ma saan aru, et läsustunud keere asendatakse Helicoiliga. Või puuritakse üle ja keermestatakse järgmisesse mõõtu. Midaiganes. Teemaks näikse aga olevat pihustipesa põhja puhastamine ebatraditsionaalsel meetodil, millega rikuti klapikaas. Või mis? Seda kõike muidugi väidetavalt.
Kas metallpuuriga 6mm metalli äralõikamine väärib puhastamise nimetust. Ja ära rikuti plokikaan, lisaks ei saanud kindlaks teha palju lõikamise teel eraldunud metallosakesi sattus läbi pihustiava kolvi tööpiirkonda jne.
Suletud

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”