Kastikale uued akud.

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Re: Kastikale uued akud.

Postitus Postitas Movistar »

Ega sa naist ei vali,et nii peeneks asja ajad.
Mine poodi ja osta suvaline aku ära.Pole neil suures plaanis mingit vahet ja töötavad tänavaautol kõik.
Ja kui mõne aasta pärast saabki otsa...missiis.Lähed ja ostad uue ja oled jälle õnnelik.
Optimaid pakkudes sai lihtsalt parimat soovitatud.
HM Racing Team
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Movistar kirjutas:... Mine poodi ja osta suvaline aku ära.Pole neil suures plaanis mingit vahet ja töötavad tänavaautol kõik.
Ja kui mõne aasta pärast saabki otsa...missiis.Lähed ja ostad uue ja oled jälle õnnelik.....
Pole päris nõus. Üldiselt on just tehasest auto peal olnud akud kõik kestnud kuni 10 a, viimased aastad siis nii poole vinnaga. Aga kui uus aku poole aasta pärast kutu on ja akupood väidab et auto el. süsteem süüdi (8 a vana aku uuesti peale pannes sai veel pool aastat läbi aetud ja sellega ka maha müüdud), siis ikka ei ole küll akud ühesugused. üldiselt on kõik nö poest ostetud akud kestnud mitte üle 5 aasta ehkki olen kah üritanud ikka leida korralikku.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Mine siis ja osta esindusest originaal!?! :?
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Andrus Michelis kirjutas:Mine siis ja osta esindusest originaal!?! :?
vot pole veel näinud esinduses originaalakut müügil, ikka pakutakse sama, mis teisteski poodides.
Ausalt akude puhul tundub sama seis olevat nagu vene ajal varuosadega - kõik mis tehases külge panemiseks ei kõlvanud läks varuosadeks. St et sama tootja toodang, mis tehasest peal, kestab ja poest ostes ei kesta :floff
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Sidorov kirjutas:Bauhaus-ist võib osta segu, saematerjali, siseuksi, naelu, polte.......
Aga akut ma sealt kindlasti ei osta.
Mis vahet on, kas osta minu poolt viidatud Exide Premium Bauhaus'ist või Prismast või autopoest/akupoest? Aku on ju ikka sama.
MeelisV
Fitting 38"

Postitus Postitas MeelisV »

dexter kirjutas:Isiklik kogemus...mul kaks autot, ühel vana varta peal ca 5 aastat, nendest üks aasta seisnud ilma laadimiseta töökojas...Käivitab autot siiani probleemivabalt.
Teine auto...peal 2 a vana varta ja juba näitab koolemis märke, mahtuvus on kaduma hakanud ja starter ei vea enam nii erksalt.

Natuke kaugem kogemus Sznajderiga...ostsime tööl ühele õppe autole. Auto ei sõida pm üldse. auto käivitatakse, käib kokku maks 10 minutit ja siis uuesti seisma ja nii suht päevast päeva. Kui teised akud oleme reeglina iga 4-6 kuu tagant välja vahetanud, siis see Sznajder veel elab...hetkel 6 kuu....
tõde või vale aga suvel sai küsitud konkreetselt Varta müüja käest mis on tavalise sõiduka keskmine laadimise aeg mis peaks järgnema ühele käivitamisele.
jutu käigus jõudsime suurusjärguni kuni 30minutit.
teine asi miks akud otsa saavad on tarbimine s.t. tavalistele käivitusakudele poogitakse külge liigseid tarbijaid: vints, muusika võimendid ja muu tehnika.
samuti tarbimine puhke ajal kui ei toimu laadimist ehk kui auto seisab aga peal on väike tarbimine ja seda siis tihti ja pikalt
käivitus aku on käivituseks ja tarbimisaku on tarbimiseks
vale kasutus rikub aku ära.
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

honkomees kirjutas:
Andrus Michelis kirjutas:Mine siis ja osta esindusest originaal!?! :?
vot pole veel näinud esinduses originaalakut müügil, ikka pakutakse sama, mis teisteski poodides.
Ausalt akude puhul tundub sama seis olevat nagu vene ajal varuosadega - kõik mis tehases külge panemiseks ei kõlvanud läks varuosadeks. St et sama tootja toodang, mis tehasest peal, kestab ja poest ostes ei kesta :floff
Äkki on see natuke seotud ka sellega, et uus auto koormab akusid vähem (starter efektiivsem, mootor käivitub paremini, uut autot ka hoitakse rohkem) ja laeb paremini (väksemad ühenduskaod, stabiilsem laadimispinge genekast)... :roll:

Parim ei ole optimaalne. Nagu ma aru sain, soovib teemaalgataja rõhuda pikaealisusele. Ega kindlust ei olegi, et akupoes kõrvutiseisvad akud oleksid võrdselt hästi koheldud - ikka neid kukub või klohmitakse laadimisel. Aga tõenäosus leida kaks võrdset akut on autovaruosade poe akualuse juures suurem, kui Maxima kodutarvete letis. Pealegi ei ole ma märganud, et toidupoes oleks müügis Heavy Duty akusid (ümbrikseparaatorid, anumatugevdused, tugevdusega sillad ja klemmid). Ikka need Standard või Economy mudelid... Mis ju ka tavakasutuse jaoks täiesti söödavad on.

Kui küsimus on püstitet Varta või Sznajder, siis hinna alusel on viimane soodsam. Ning Varta ei ole minu tutvusringkonnas oma hinda küll tõestanud...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
Kalill
Rock Crawler

Postitus Postitas Kalill »

Sznajder grupi akud..

http://www.akud.ee/?leht=3&prod=98

Bellarussi (talvel metsas) peal kestsid sama firma akud 9 aastat, üks mis vähe parem oli vedas nüüd suvel T25 probleemideta käima. Akusid on hästi hoitud ja hooldatud, üks aku on toiminud 11 aastat.

Hinna ja kvaliteedi suhe tundub paigas olevat
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”