Kui suur rehv mahub 2004 Grand Cherokeele?
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
Kui suur rehv mahub 2004 Grand Cherokeele?
Tere, plaan hakata talverehve ostma ja siit ka küsimus, et mis mõõtu kannatab alla panna 17" veljele?
Endal plaanis vaadata 265/70 R17 kuid pole kindel kas hakkab kuhugi vastu käima või mitte.
Autol puudub ka tõste.
Ette tänades!
Endal plaanis vaadata 265/70 R17 kuid pole kindel kas hakkab kuhugi vastu käima või mitte.
Autol puudub ka tõste.
Ette tänades!
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
Re: Kui suur rehv mahub 2004 Grand Cherokeele?
MarkM kirjutas:Tere, plaan hakata talverehve ostma ja siit ka küsimus, et mis mõõtu kannatab alla panna 17" veljele?
Autol puudub ka tõste.
Ette tänades!
Sellest peaks üks vanem ja pikem teema olema. Otsi, kui viitsid.
265/70R17 tehaseseades WJ-le alla ei mahu. Kahetollise tõstega on see üsna piiripealne mõõt, eesmisi logareid tuleb tuunida pisut. Rooli põhja väänates hakkavad sellised rehvid vastu õõtsa käima.
kas 235 70 17 ei mahu alla
- TiitR
- I live off from the mud
235/70R17 vs. 235/65R17 (tehase mõõt) on kõigest 12 mm. kõrgem. Arvan, et see ei tohiks küll probleemi tekitada.Mjahi kirjutas:kas 235 70 17 ei mahu alla
kadjakas2000 kirjutas:MarkM kirjutas:Tere, plaan hakata talverehve ostma ja siit ka küsimus, et mis mõõtu kannatab alla panna 17" veljele?
Autol puudub ka tõste.
Ette tänades!
265/70R17 tehaseseades WJ-le alla ei mahu. Kahetollise tõstega on see üsna piiripealne mõõt, eesmisi logareid tuleb tuunida pisut. Rooli põhja väänates hakkavad sellised rehvid vastu õõtsa käima.
Leidsin teema üles ja sellega tekkis ka endal väike tõsteplaan, eks tuleb hakata tõstet tellima või ehk on kellegil olemas kahetollised tõste flantsid müügiks?
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
Crownpartsist peaks saama vähem kui sotiga säästutõste tükid.
MarkM kirjutas:kadjakas2000 kirjutas:MarkM kirjutas:Tere, plaan hakata talverehve ostma ja siit ka küsimus, et mis mõõtu kannatab alla panna 17" veljele?
Autol puudub ka tõste.
Ette tänades!
Leidsin teema üles ja sellega tekkis ka endal väike tõsteplaan, eks tuleb hakata tõstet tellima või ehk on kellegil olemas kahetollised tõste flantsid müügiks?
Oled rehvid alla saanud?
Originaalis on 235/65 17R, aga milliseid mõõte üldse veel vaadata võib? Ise sõitsin paar talve 225/60 17, olid küll veidi väiksemad aga sai sõidetud. See talve vaataks suuremaid, aga kui suuri võib vaadata?
Originaalis on 235/65 17R, aga milliseid mõõte üldse veel vaadata võib? Ise sõitsin paar talve 225/60 17, olid küll veidi väiksemad aga sai sõidetud. See talve vaataks suuremaid, aga kui suuri võib vaadata?
2002 grand cherokee WJ 2,7 CRD
- TiitR
Aga võta näiteks selline leht ette: http://spidoweeb.planet.ee/ ja toksi ligilähedasi mõõte võrdluseks. Kuna tehasemõõt on 235/65R17, siis sobivad igasugused 225/70R17, 235/70R17, 245/65R17, jne...lairer kirjutas:Oled rehvid alla saanud?
Aga võta näiteks selline leht ette: http://spidoweeb.planet.ee/ ja toksi ligilähedasi mõõte võrdluseks. Kuna tehasemõõt on 235/65R17, siis sobivad igasugused 225/70R17, 235/70R17, 245/65R17, jne...[/quote]
Tore leht on, aga sealt ma saan teada ainult mida näitab mu spidomeeter, kui ma teistsugused rehvid alla panen. Pigem huvitab mind kasutajate kogemused suurtemate rehvidega, kui 235/65. Ja kui suured üldse saab alla panna, ilma et tõstma peaks ja et vastu ei käi. Et palju võib erineda tootja soovitatud mõõtudest.
Kas näiteks 255/60 on veel ok?
Tore leht on, aga sealt ma saan teada ainult mida näitab mu spidomeeter, kui ma teistsugused rehvid alla panen. Pigem huvitab mind kasutajate kogemused suurtemate rehvidega, kui 235/65. Ja kui suured üldse saab alla panna, ilma et tõstma peaks ja et vastu ei käi. Et palju võib erineda tootja soovitatud mõõtudest.
- TiitR
Mismõttes?lairer kirjutas: Tore leht on, aga sealt ma saan teada ainult mida näitab mu spidomeeter, kui ma teistsugused rehvid alla panen. Pigem huvitab mind kasutajate kogemused suurtemate rehvidega, kui 235/65. Ja kui suured üldse saab alla panna, ilma et tõstma peaks ja et vastu ei käi. Et palju võib erineda tootja soovitatud mõõtudest.
No ikka nägin. Aga küsimus on, et kui tootja soovitatud rehvi diameeter on 737mm kas siis minu valitud rehvid, mille diameeter on 750mm, ka reaalselt alla mahuvad. Ei ole ju nii, et kui on soovitatud diameeter on 737mm, et siis juba 1mm suurem alla ei mahu...Mismõttes?Sa rehvi külgseina kõrgusi ja diameetreid ei näinud?
Küsime siis niipidi: mis mõõtu rehve kasutatate grandi WJ 17-tollistel velgedel foorumlased?
- TiitR
No teeks siis puust ja punaseks (kui sa foorumist selle kohta teemasi otsida ei viitsi).lairer kirjutas: No ikka nägin. Aga küsimus on, et kui tootja soovitatud rehvi diameeter on 737mm kas siis minu valitud rehvid, mille diameeter on 750mm, ka reaalselt alla mahuvad. Ei ole ju nii, et kui on soovitatud diameeter on 737mm, et siis juba 1mm suurem alla ei mahu...
Teame, et tehasemõõt sinu autole on 235/65R17 ja sina soovid alla suruda (ülal kirjutasid) 255/60R17....tehasemõõdu külgseina kõrgus on 153 mm. ja soovitud mõõdul on täpselt sama ehk 153 mm., seega kõrgusest vahet sisse ei tule. Küll aga on soovitud rehvi laiuse erinevus 20 mm. (10mm. siis ühest servast ja 10mm. teisest servast) ja nüüd mõõda või mõõdulindiga erinevad rattaasendid sõlmede, kere, stangede, jne.. (välja keeratud jne..) suhtes ära, et ega kuhugi vastu ei käi. Pmst. ratta suurus rattakoopas (jälgida tasub ka kindlasti horisontaalsuunda..stange, kere) võimaldab juba silmaga hinnata, kas näiteks 20mm. kõrgema külgseinaga rehv alla mahub...loomulikult arvestada ka ekstreemseid situatsioone, kus ratas suht koopasse sisse liigub.
Ja veel, rehvi diameetri erinevusi pole vaja jälgida, ikka rehvi laiust ja külgseina kõrgusnumbreid, kuna niipalju läheb rehv kõrgemaks/madalamaks või laiemaks/kitsamaks. Väga palju oleneb ka rehvivalikul velje offsetist ehk ET-st, eriti kui pakutakse rehve koos velgedega.