vahekasti otsinguil

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
vootele
Off Roader Wannabe

vahekasti otsinguil

Postitus Postitas vootele »

Tervist, otsin siin ühe elektriauto projekti jaoks ehitamisele eelnevat infot, seega vabandan juba ette, kui seos 4X4 teemaga üsna ähmane on.
Nimelt oleks vaja välja vaadata vahekast, millel oleks aeglusti elektriliselt lülitatav, ning seda sõidu pealt. Eriti hea veel, kui esisilla väljavõte käiks ketiga, kuna siis ma saan selle keti eemaldamise teel muuta tagaveoliseks. Nagu ma aru saan, siis mingitel Jeepidel leidus säärast asja?
Kasutaja avatar
tooland
Got ARB and Nitrous?

Re: vahekasti otsinguil

Postitus Postitas tooland »

1.aprillini on veel pisut aega.
tavaliselt sõidan 4x4-ga, vahetevahel 6x6-e ja 8x8-ga

Tel: 517 5852
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Mis moodi kujutad ette aeglusti rakendumist 30km/h kiiruse juures?
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Parematel jaotuskastidel on ikka nelivedu hoo pealt lülitatav,mitte aeglusti.Selline elektriga lülitatav asi on olemas Volvo 200 seeria overdrive käigukastide otsas,seal küll kiirendina kasutusel.Päris suur ja raske kolakas.
Kasutaja avatar
enx
True Off Roader!

Postitus Postitas enx »

Minu teada alates 2006 aastast hakati Suzuki Jimnyle selliseid elektriliselt lülitatavaid vahekaste peale panema.
Ja ketiga peaksid need samuti olema, vähemalt manuaalselt lülitatav eelmise põlvkonna vahekast on.
Topauto andmetel tagaveolt kiirele neliveole ja vastupidi, hoo pealt lubatud, aga aeglusti lülitamiseks ma usun peab ikka seisma jääma.
Sämmy Offroad Team
vootele
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas vootele »

raulex kirjutas:Parematel jaotuskastidel on ikka nelivedu hoo pealt lülitatav,mitte aeglusti.Selline elektriga lülitatav asi on olemas Volvo 200 seeria overdrive käigukastide otsas,seal küll kiirendina kasutusel.Päris suur ja raske kolakas.
Ja siit tekkis ka kohe üks idee - see overdrive peaks teoreetiliselt ju ka tagurpidi töötama st aeglustina...
Asjaosalistele, kes asja aprillinaljaks peavad - enamus elektriauto konversioone kasutavad tavalist käigukasti ilma sidurita (el-mootor on vahetüki abil otse käimari otsas), kuid enamasti kasutatakse ainult 2. ja 4. käiku, vastavalt siis linnas ning maanteel. Minu mõte oli selles, et hoida kokku liikuvate detailide pealt (ja koos sellega energiakulu) ja kasutada aeglustamiseks vahekasti.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”