Mu JEEP ka ulub
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
Mu JEEP ka ulub
2003a CRD siis.
Kevadel sai lolli peaga ostetud suht jõhkra protektoriga rehvid. Esialgu vaid ette, mõtlesin et trööpan tagumised suvega lõpuni ja siis uuel hooajal panen taha ka samasugused.
Tundus kohe, et ulub parasjagu, aga oli talutav. Nüüd ulub juba nagu ikarused vanal heal ajal. Tagasillas olnud kerget undamist ei kuulegi enam selles foonis. Tundub, et konks on kusagil mujal, kui rehvides. Eestpoolt kostab.
Paraku ei tunne seda autovärki nii hästi. Kas eespool on ka selline asi, nagu tagasillas differ? Pigem mitte? Mis asi seal ulub siis. Igal kiirusel, pmst 30km ja UP, mida kiiremini sõidad, seda rohkem ulub.
Käigu välja võtmine, gaasiga mängimine ja vänderdamine midagi ei muuda. Ulub kogu aeg ühtemoodi. Paar kuud tagasi sai läbitud ülevaatus ja enne seda vahetatud klotse-kettaid ja rooliotsi jms. Siis midagi imeliku kusagilt ei paistnud. Samas ei undanud ka veel.
Mida ja kuidas kontrollida?
HELP
Kevadel sai lolli peaga ostetud suht jõhkra protektoriga rehvid. Esialgu vaid ette, mõtlesin et trööpan tagumised suvega lõpuni ja siis uuel hooajal panen taha ka samasugused.
Tundus kohe, et ulub parasjagu, aga oli talutav. Nüüd ulub juba nagu ikarused vanal heal ajal. Tagasillas olnud kerget undamist ei kuulegi enam selles foonis. Tundub, et konks on kusagil mujal, kui rehvides. Eestpoolt kostab.
Paraku ei tunne seda autovärki nii hästi. Kas eespool on ka selline asi, nagu tagasillas differ? Pigem mitte? Mis asi seal ulub siis. Igal kiirusel, pmst 30km ja UP, mida kiiremini sõidad, seda rohkem ulub.
Käigu välja võtmine, gaasiga mängimine ja vänderdamine midagi ei muuda. Ulub kogu aeg ühtemoodi. Paar kuud tagasi sai läbitud ülevaatus ja enne seda vahetatud klotse-kettaid ja rooliotsi jms. Siis midagi imeliku kusagilt ei paistnud. Samas ei undanud ka veel.
Mida ja kuidas kontrollida?
HELP
teex yhe zuicu
Re: Mu JEEP ka ulub
No ikka on diferentsiaal ka ees, kui sul muidugi ei ole tagaveoline grand, aga seda ma ei usu. Kõigepealt vaata üle esimese kardaani vahekasti poolne ots, kui seal tolmukate katki, siis seal seal see ulumine pesitsebki. Ning rehvide kulumine peab olema võrdne, nii ees kui taga, nii et tänu uutele esimestele rehvidele oled võibolla ka vahekasti uluma saanud. Parklas muidu paha ei ole manööverdada, st ei poo ega katku kuskilt?
Yukon
ex: GC 2.7 CRD 2"lift
seda katkumist ja poomist on ta algusest peale teinud, kui asfaldil keerata. See pidi olema normaalne 4veolise puhul
see pidi ka olema müüt, et ees ja taga ühsugused mustrid peavad olema normaalsõidul.
Mõõt ei tohi erineda ma olen aru saanud....
või seda sa mõtledki. et ühed on mõni millimeeter suuremad, kui teised. Kas see saab olla keeranud juba asja pekki?
see pidi ka olema müüt, et ees ja taga ühsugused mustrid peavad olema normaalsõidul.
Mõõt ei tohi erineda ma olen aru saanud....
või seda sa mõtledki. et ühed on mõni millimeeter suuremad, kui teised. Kas see saab olla keeranud juba asja pekki?
teex yhe zuicu
Vaheta rehvid ära. Kõik 4 peavad olema samas mõõdus. Kuidas sa nad samasse mõõtu saad, on juba enda teha. Kõige lihtsam on osta neli ühesugust rehvi
Millimeeter ei muuda veel midagi, aga erinevad rehvid on sama mõõdu juures reaalselt erinevas mõõdus ja sõltuvad ka rõhust erinevalt. Kui satub kaks paari erinevaid, aga sama suuri rattaid, siis probleemi ei teki.
KERGE poomine ja krõbistamine(võrreldes 2wd lahtiste diffritega asjaga) on normaalne. Jeep keerab rattad ka nii välja, et ratas kipub liivasel asfaldil natuke libisema+lsd ka. Kerge undamine on ka olnud enamikel grändidel, mida olen näinud. Kui aga asi Ikarust hakkab meenutama, siis on ilmselgelt midagi valesti.
KERGE poomine ja krõbistamine(võrreldes 2wd lahtiste diffritega asjaga) on normaalne. Jeep keerab rattad ka nii välja, et ratas kipub liivasel asfaldil natuke libisema+lsd ka. Kerge undamine on ka olnud enamikel grändidel, mida olen näinud. Kui aga asi Ikarust hakkab meenutama, siis on ilmselgelt midagi valesti.
kui tihti neid rehve siis vahetatakse? Mul esiteljel kuluvad rehvid kiiremini, kui taga. Kui osta tutikad rehvid ja suve sõita, siis tuleks jälle uued osta või? 
teex yhe zuicu
Sul peab siis küll midagi väga mööda olema, kui esimesed nii ruttu kuluvad!
Kas esisilla kokkujooks on õige? Šarniirid, rooliotsad korras?
Kas esisilla kokkujooks on õige? Šarniirid, rooliotsad korras?
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
Minul on ees rehvidel NATUKENE kiirem kulumine kui tagumistel ning selle vastu aitab rehvide ümbertõstmine.
Yukon
mõõtsin rattad üle. Sama tähistuse juures on ühed 15mm teistest suuremad
kulumust on ka muidugi ühtedel 1mm, teistel 6mm.
kulumust on ka muidugi ühtedel 1mm, teistel 6mm.
teex yhe zuicu
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
Jep, eks ta nii ongi. Auto nina on raskem, eesmised rehvid saavad rohkem valu.samru kirjutas:Minul on ees rehvidel NATUKENE kiirem kulumine kui tagumistel ning selle vastu aitab rehvide ümbertõstmine.
Grand Cherokee, eriti just WJ, on rehvide suhtes tundlik. Mõistlik on kasutada nelja ühesugust rehvi, neid hooajati ümber tõsta ja võimalusel mitte osta kasutatud rehve.
Võibolla läks õnneks.
Täna diagnoositi veaks hoopis esimene rattalaager. Differ erilist häält ei tegevat.
Kui lagri saab ära vahetatud, siis ole kuulda, kas veel ulub või ei.
Täna diagnoositi veaks hoopis esimene rattalaager. Differ erilist häält ei tegevat.
Kui lagri saab ära vahetatud, siis ole kuulda, kas veel ulub või ei.
teex yhe zuicu
mõistus ei võta kinni.
Panin täna siis taha ka tutikad rehvid samasugused, nagu ees.
Nüüd ulub vaid gaasi andes, nii nagu kulunud diffri puhul eeldada oleks.
Aga miks enam pidevat ulgumist ei ole, mida väidetavalt kulunud esiratta laager teeb?
Panin täna siis taha ka tutikad rehvid samasugused, nagu ees.
Nüüd ulub vaid gaasi andes, nii nagu kulunud diffri puhul eeldada oleks.
Aga miks enam pidevat ulgumist ei ole, mida väidetavalt kulunud esiratta laager teeb?
teex yhe zuicu
Kas sul kui rehvid olid erinevad ei tundund,et auto läheb kuidagi raskelt edasi ja et poob kuidagi sirgel sõidul?
Opel Monterey (ammu unustatud)
Grand Cherokee Limited ZJ (väga kauge minevik)
Grand Cherokee Limited WJ (kauge minevik)
Opel Frontera B Sport (minevik)
Grand Cherokee Overland WJ (müüdud)
Hummer H2 (hiljuti müüdud)
Grand Cherokee Overland WK2 (käibel)
Rattalaager ei teind seda häält,seda tegi esi või tagadiffer,ehk taldrik ja tigu omavahel.Kuna esi ja tagasilla kiirused olid erinevad,lülitus esisild automaatselt pidevalt järgi friktsioonide abil(nagu sidur kahe silla vahel),aga kuna pöörlemiskiirusi ühtlustada süsteemil ei õnnestunud,olid kõik pöörlevad osad tohutus pinges omavahel,kaasaarvatud tigu ja taldrik mis ka undasid.Nüüd kui rehvid ühesugused pinge kadus ja kadus ka undamine,gaasi andmise hetkel pinge taas suurem-ja jälle undab sel hetkel.Tagajärjed-arvatavasti esisilla järgilülitus friktsioonidest pole suht midagi järgi jäänd,diffrid said ka tohutut vatti ja kulusid tublisti.See undamine gaasiga ongi suure kulumise tagajärg.
Opel Monterey (ammu unustatud)
ei saanud midagi arujaguar3 kirjutas:Kas sul kui rehvid olid erinevad ei tundund,et auto läheb kuidagi raskelt edasi ja et poob kuidagi sirgel sõidul?
ei osanud seda märgata kah. Kuna ei tulnud selle peale. Aga märgatavat ei olnud kindlasti midagi.
teex yhe zuicu
See on see jutt, et 4vedulisel ei kasutata üldjuhul erinevaid rehve, kõik 4 peavad samad olemaPomo kirjutas:ei saanud midagi arujaguar3 kirjutas:Kas sul kui rehvid olid erinevad ei tundund,et auto läheb kuidagi raskelt edasi ja et poob kuidagi sirgel sõidul?![]()
ei osanud seda märgata kah. Kuna ei tulnud selle peale. Aga märgatavat ei olnud kindlasti midagi.
Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h