Lätlastel on lihtsad reeglid.Võimalik,et sa oled neid lugenud aga mõned põhilised :
Rehvid 840 mm mõõdetuna 1,5 atm juures
Kliirents 200-330 mm
Mustri lõikamine ei ole lubatud.
Sillad võivad olla ükskõik millised , aga sõiduk mille alt need on võetud ei tohi kaaluda üle 3000 kg.
Lubatud on üks vints.
Keelatud on rehvilukud.
Täiesti mõttetu on piirata Vabas vints.Sellega teete endale karuteene,kui tahate piiri taga sõita ja ka Eestis tuleb see ainult kasuks. Rajad ongi seal veidi raskemad kui meil ja ka konkurents on hoopis teine.
See 2 tolli rehvivahet ei anna suurt mitte midagi.Hüdrovints või mehhaaniline ei maksa mingit ulmehinda kui võrrelda püsikatele jmt.kuluvat raha ei tundu investeerimine heasse vintsi mitte paha mõte. Samamoodi vahetasin ka mina suured traktorirehvid pea 10 cm väiksema diameetriga Boggerite vastu ja ei kurda.Väga hea on nendega sõita ja sõidutempo hoopis kasvas,mitte ei langenud.
Ma arvan,et teie suurte ratastega leiutised on lätlaste väikeste ratastega masinatest oluliselt aeglasemad.
Vähemalt mulle on jäänud mulje,et te tahategi uut klassi kus saaks 3-kesi sõita ja kõik on koguaeg poodiumil

Igavaks ei kisu ve ?
Seega kui tahate normaalset konkurentsi siis piirake reduktorid ja rehvid 33 peale.Pange normaalsed vintsid peale(elektrivints ei ole just parim lahendus) ja näete,et see klass hakkab mingil hetkel uuesti jalgu alla saama ning vahepeal saate lisaks piiri taga käia sõidukogemust omandamas,sest seal olete te kõik hea meelega oodatud,kuid siiski nende riigis kehtivate reeglite järgi.
Minu käest on küsitud mitmeid kordi,et miks Vabad ei taha neile tulla sõitma ja miks üldse Eestlasi nii vähe käib.
Loodetavasti nüüd kellegile peale 37 pooldajate kannale ei astunud.