M: Dell D820 - LUKKU

Teeme biznist? Plekk sulle kurgid mulle ja kurgivesi kolmandele. Igasugune muu biznez jutt, mis ei sobi ei Müügi ega Ostu alla või on muud pidi hämara taustaga.

Moderaatorid: jr, boob, Moderators

duud
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Re: M: Dell D820 - LUKKU

Postitus Postitas duud »

CaveMan kirjutas:
duud kirjutas:
CaveMan kirjutas:Arvestades arvuti sünniaega 2006 ning seda, et originaalis on sellel XP Pro OEM, siis mis selle arvuti peal olevat Win7 legaalsust tõestab? Oled ostnud upgrade litsensi või karbilitsensi?
oda ja tekkis küsimus mul oopis..... :? ....mis sul sellest legaalsusest kui nii küsida võib herradelt?
No kuidas siis muidu aru saada, kas on leegaane või mitte. Kui arvutit osta, siis peab ju teadma.
Osta.ee-s 90% müüdavatest "legaalsetest" arvutitest on mittelegaalsed ning vahel jääb lausa mulje, et müüja isegi arvab, et on legaalne, väites, et on legaalne ja valideeritud võti jms, kuid jah, litsents enamusel puudu.

jah ma tean neid kes müüvad "legaalse" winniga masinaid, aga kuna ise bsa-ga väga lähedalt seotud siis tundus kuidagi imelik selline küsimus, võisin sinust valesti aru saada aga siiani pole ei kippu ei kõppu ja äkki said ostjaks....kui sain valesti aru siis siiralt vabandan oma eksimuse ja "lühinägelikkuse" pärast.
duud kirjutas: aga tundub, et siin teemas läheb asi vaikselt läbuks ja niisama kiunumiseks...paneme teema lukku. edasi inffi saab telefonitsi ja meiliga. :)
Tervitades.
Veider suhtumine, kui ostja soovib kauba kohta täpsustavat infot saada. Edu kauplemisel!
teiseks kiunust pole tõesti palju puudu...siin tehtud juba ots lahti, ei ole vaja seda läbu. <- mitte üldse halvaga....
`______
/l ,[____],
l---L –0lllllll0-
()_) ()_)--o-)_)
Kasutaja avatar
Bytewize
Rock Crawler

Postitus Postitas Bytewize »

Alati kui ma olen mõne kasutatud arvuti ostnud, on eelmine kasutaja rõõmsalt kõik oma paroolid sinna alles jätnud ja feissbuuki veel sisse logitud olnud... :|
Tänapäeval on tõesti mõistlikum puhtaks löödud arvuti anda, sest muud moodi kogu tundlikku infot peita ei saa.
Võid ju küll programmid maha võtta ja failid ära kustutada, aga registrisse ja süsteemifailidesse jääb ikka häirivalt palju infot.
Aitan vintsi, tõste ja muu tjuuninguga. Teen lihtsamaid freesimistöid, treimistöid ja pisemat automaatikat-koosteseadmeid.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas CaveMan »

Bytewize kirjutas:Alati kui ma olen mõne kasutatud arvuti ostnud, on eelmine kasutaja rõõmsalt kõik oma paroolid sinna alles jätnud ja feissbuuki veel sisse logitud olnud... :|
Tänapäeval on tõesti mõistlikum puhtaks löödud arvuti anda, sest muud moodi kogu tundlikku infot peita ei saa.
Võid ju küll programmid maha võtta ja failid ära kustutada, aga registrisse ja süsteemifailidesse jääb ikka häirivalt palju infot.
Nüüd läks tõesti läbuks. Palun mitte segamini ajada seda, mis on arvutisse installitud. Sa võid müüa arvuti ka tühjakõvakettaga või värskelt installitud operatsioonisüsteemiga. Küsimus oli Windowsi litsentsi kohta. Litsents tõestab, kas sul on õigus seal arvutis omada Windowsi või mitte.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
duud
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas duud »

CaveMan kirjutas:
Bytewize kirjutas:Alati kui ma olen mõne kasutatud arvuti ostnud, on eelmine kasutaja rõõmsalt kõik oma paroolid sinna alles jätnud ja feissbuuki veel sisse logitud olnud... :|
Nüüd läks tõesti läbuks. Palun mitte segamini ajada seda, mis on arvutisse installitud. Sa võid müüa arvuti ka tühjakõvakettaga või värskelt installitud operatsioonisüsteemiga. Küsimus oli Windowsi litsentsi kohta. Litsents tõestab, kas sul on õigus seal arvutis omada Windowsi või mitte.
win7-t pirada on üsna sitt ning ei saa korralikke "updeite"...teiseks on Key mis määrab su litsentsi legaalsuse...kui teed WGA kontrolli....ongi asi jonks.
`______
/l ,[____],
l---L –0lllllll0-
()_) ()_)--o-)_)
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

CaveMan kirjutas:
MahviaDeTyrk kirjutas:Ju ma olen vist liiga vanaaegne ja enam ei tea kuidas asjad käivad =
Varem alustati kasutet arvuti ostmisel sellest, et formaaditi ketas ja pandi sinna oma käe järgi op süsteem peale
Et nagu täispohh mis jama seal ennem on ja kui legaalne on
Ilmselt tõmbad kütet ka voolikuga naabrimehe paagist :P Aga no kui sina piraadid, ega siis see seda tähenda, et teised tegema peaks ;)

Kütet ei tõmba - aga kasutatud autot ostes vahetan õlid, filtrid, rihmad jne küll
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

duud kirjutas:teiseks on Key mis määrab su litsentsi legaalsuse...kui teed WGA kontrolli....ongi asi jonks.
Ei, see ongi tüüpiline valearusaam. Legaalsuse määrab dokument (OEM litsenside puhul on see arvutile kleebitud litsents).
Näiteks ma olen ostnud hulgilitsentsi 10-le arvutile. Kõikidel on sama key. Ma võin seda installida kasvõi sajale arvutile, mingit füüsilist takistust selleks pole. Key on legaalne. Aga kuna litsents on 10-le, siis tohin ainult 10-le installida.
Näiteks MS SQL server Enterprise litsentsil pole üldse Key-d. Mis nüüd saab? Võin 10 000 eurost programmi installida niipalju kui soovin igale poole? :D

Natuke eestikeelset õppematerjali ka: http://www.microsoft.com/eesti/litsents/default.aspx
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
duud
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas duud »

CaveMan kirjutas:
duud kirjutas:teiseks on Key mis määrab su litsentsi legaalsuse...kui teed WGA kontrolli....ongi asi jonks.
Ei, see ongi tüüpiline valearusaam. Legaalsuse määrab dokument (OEM litsenside puhul on see arvutile kleebitud litsents).
Näiteks ma olen ostnud hulgilitsentsi 10-le arvutile. Kõikidel on sama key. Ma võin seda installida kasvõi sajale arvutile, mingit füüsilist takistust selleks pole. Key on legaalne. Aga kuna litsents on 10-le, siis tohin ainult 10-le installida.
Näiteks MS SQL server Enterprise litsentsil pole üldse Key-d. Mis nüüd saab? Võin 10 000 eurost programmi installida niipalju kui soovin igale poole? :D

Natuke eestikeelset õppematerjali ka: http://www.microsoft.com/eesti/litsents/default.aspx
sa ostad hulgi`?? minu hulgi hakkab 2000tk.....
sa ajad natuke enterprise jne asjad sassi, palun ära tule õpetama isa lapsi tegema, siiralt. :wink:
`______
/l ,[____],
l---L –0lllllll0-
()_) ()_)--o-)_)
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

duud kirjutas: sa ostad hulgi`?? minu hulgi hakkab 2000tk.....
sa ajad natuke enterprise jne asjad sassi, palun ära tule õpetama isa lapsi tegema, siiralt. :wink:
Ma ei osta midagi ja ma ei aja midagi sassi. Tõin illustratiivsed näited. Edu kauplemisel!

Veel täpsem viide: http://www.microsoft.com/eesti/litsents ... fault.aspx
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Genka »

Mina leian, et need, kel reaalset ostusoovi pole, hoiavad oma mokad koos.
Müügiteemad on tihtilugu mingit läbu täis, müügiga mitteseonduvad kommentaarid, arvamused...
Katsuge olla inimesed, päike paistab, elu on lill... 8) Peace
Grand Cherokee 3.1TD Laredo 2000.
My Jeep won a war, while your Honda mowed my lawn!
duud
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas duud »

Genka kirjutas:Mina leian, et need, kel reaalset ostusoovi pole, hoiavad oma mokad koos.
Müügiteemad on tihtilugu mingit läbu täis, müügiga mitteseonduvad kommentaarid, arvamused...
Katsuge olla inimesed, päike paistab, elu on lill... 8) Peace
päikest sullegi. :thumb:
`______
/l ,[____],
l---L –0lllllll0-
()_) ()_)--o-)_)
Suletud

Mine “Bizniz”