Mootorsaagi otsimas (bensuga)

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
smtasku
Got ARB and Nitrous?

Re: Mootorsaagi otsimas (bensuga)

Postitus Postitas smtasku »

Kasutaja "junior" kah tegeleb Stihli remondi ja garantiipoolega, oskab ehk midagi lisaks kosta.
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Stihl MS 170 tööd teinud üksjagu ja oleks edasigi teinud,kui ma poleks omale ostnud täisprofi Husqvarna 346XPG ja 357XPG-d,aga nende saagide hinnad on MS 170-st 4 korda kallimad.
Igatahes odavama otsa saagidest soovitan MS 170,profisaagidest aga sügaksin sügavalt kukalt ja kaaluksin igat varianti,sest metsameeste foorumis kiidetakse ka teiste tootjate profisaage,mis hinnalt oluliselt odavamad
,nagu näiteks Dolmar,Shindaiwa,Ehco ja isegi Jonseredi(Husqvarna odavam kloon).
Aga jah,uuri metsameeste foorumit.
http://www.eramets.ee/foorum/viewtopic.php?id=4336
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
KeegiVeel
Fitting 38"

Postitus Postitas KeegiVeel »

Natuke teemast mööda, aga 357XP natule nõrk...
Kasutaja avatar
pätakas
Mudder

Postitus Postitas pätakas »

KeegiVeel kirjutas:Natuke teemast mööda, aga 357XP natule nõrk...
Mille jaoks huvitav?? 357 on võimsam ja järjekindlam kui oma nime "mootorsaagide Hall of Fame igaveseks kirjutanud" husku 254.. tema suurim miinus on raskus ja sellega seotu. Muus osas on ilmselt oluline osa teraval ketil ja sae seadistusel. Ei midagi isiklikku, aga 357 üldises plaanis nõrgaks nimetamine on maasturimaailmas midagi sarnast nagu Metsiku lc80 pargimaasturiks nimetamine... :lol:
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Tüüpiline kiitmine läks lahti: võta profisaag ja pikk latt... Pika latiga on ju tüütu ukerdada :x . Minul on juba pikemat aega kasutuses 11" Dolmar ja 13" Partner ja seni olen ma leidnud kaks puud, millega oli probleeme - mõlemad 60+ cm jalakad. Partnerit ei soovita vaenalselegi, kuid Dolmar on aus. Aga ürgvana, vast nii aastat kakskümmend.

Inimene ju küsis hobisaagi, mida oleks mugav pruukida. Suurekubatuuriline ja tummine profisaag ei ole väike ja kerge. Asine, kahtlemata. Aga kas aastas kümne ruumi saagimiseks ikka on vaja keskmine kuupalk investeerida?

Minu isal kulus kuus aastat ja oma paarsada tihu puitu, et MS170 põlvili sundida. Kusjuures kõike - näpujämedusest vitsast paaritihuse palgini. Ning suri ikka õli tõttu - ei olenud seda piisavalt vajalikul hetkel...
Ehk arusaadavalt läheb ka minu hääl tollele pisikesele Stihlile. Selle raha eest väga mugav ja mõnus näkats juhuslikeks saagimisteks. 8)

Maamessil keerutasin käes pisikest Echot ja hakkas meeldima. Hind ka... Soovitan proovida.

Viimase aja rootslased ei jäta kasutades nii tumist muljet, kui varasemad. Aga ega nad otse halvad ei ole. Aga ikkagi on mul meeles Tartu Saekoja müüja lause:" ära osta Dolmarit, võta ikka husku. Ostad Dolmari ja ma ei näe Sind enne kümmet aastat. Aga huskule võtad igal aastal midagi, saame sõpradeks..."

Mis aga puutub Hortuluse võrdlusesse, siis odavam on vanem mudel 3/8 hobiketiga. Kas see just halvemaks teeb, kuid 325 ketiga närrib kiiremini...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

ttambett kirjutas: Mis selle välismaalt ostmise point on kui see elu keerulisemaks teeb?
Ühel konkreetsel elualal töötav lähisugulane saab kõikvõimlikud asukohariigi maksud tagasi ja paljudes kohatdes veel võimalikud VIP soodustused.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Euroalusel olevad puud on eelmine nädalavahetus tehtud, kuid tuleb lisa.
Euroalusel olevad puud on eelmine nädalavahetus tehtud, kuid tuleb lisa.
Img_0331_small.jpg (148.52 KiB) Vaadatud 4597 korda
Euroalusel olevad puud selle kevadised, kuid tuleb lisa. Tagumine riit on eelmiste aastate käsitöö.
Euroalusel olevad puud selle kevadised, kuid tuleb lisa. Tagumine riit on eelmiste aastate käsitöö.
Img_0330_small.jpg (163.19 KiB) Vaadatud 4597 korda
Proffisaagi ei vaja. Kordan veelkord, siiani olen saanud kõik asjada käsisega tehtud, kuid iga aastaga muutub aeg kallimaks ja ei ole ega enam aega sellega nikerda. Võtan aastas maha max 10 puud. Lisaks tuleb võrsa ja okste kärpimist.

Lisan mahtude hindamiseks pildid kus näha selle kevadine puude hulk mis sai käsitsi langetetud ja elektriga kettsaega tükeldatud ning nüüd lõhkumist ootab. Umbes pool sellest hulgast tuleb veel juurde ja siis on selle aastane puude langetamine tehtud.
pilgrems
Rock Crawler

Postitus Postitas pilgrems »

Viimaste vene rublade eest sai ostetud husqvarna . Mitu talve metsas käidud, iga talvised kütte puud tehtud. Noh 10 euroalust ikka talve jaoks.

Latte vahetatud selle ajapeale 1-2, kette muidugi rohkem.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
kala
DJ ja AÜ

Postitus Postitas kala »

võta parem korralik sulle-mulle saag ja harjutage naisega väheke:D http://www.youtube.com/watch?v=MwONhxCf ... re=related
sellega oleks muidu juba eriti VIP lasta naisega kahekesi http://www.youtube.com/watch?v=brfKKehFtmw
56157755
Kasutaja avatar
vanapagan
Fitting 38"

Postitus Postitas vanapagan »

v6sa kirjutas: Ehk arusaadavalt läheb ka minu hääl tollele pisikesele Stihlile. Selle raha eest väga mugav ja mõnus näkats juhuslikeks saagimisteks. 8)
Hea kerge sellega üks käsi ees läbi tiheda võsa murda.
Tegelt läksin ma kah uut elektrisaagi ostma aga lõpuks võtsin ikkagi Stihli pojapoja.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

v6sa kirjutas:Tüüpiline kiitmine läks lahti: võta profisaag ja pikk latt ...
Inimene ju küsis hobisaagi, mida oleks mugav pruukida. Suurekubatuuriline ja tummine profisaag ei ole väike ja kerge. ...
Minu isal kulus kuus aastat ja oma paarsada tihu puitu, et MS170 põlvili sundida. ...
Ehk arusaadavalt läheb ka minu hääl tollele pisikesele Stihlile. Selle raha eest väga mugav ja mõnus näkats juhuslikeks saagimisteks. 8)
... Tartu Saekoja müüja lause:" ära osta Dolmarit, võta ikka husku. Ostad Dolmari ja ma ei näe Sind enne kümmet aastat. Aga huskule võtad igal aastal midagi, saame sõpradeks..."
... vanem mudel 3/8 hobiketiga. Kas see just halvemaks teeb, kuid 325 ketiga närrib kiiremini...
Täiesti nõus, kui vajadust pole, siis pikka latti ja rasket profisaagi vaja pole. Aga jäägitult uskudes vana Tartu Saemeistrit, kes mulle soovitas stihli kõige võimsamat hobisaagi, kordan pimesi tema põhjendusi: kiire käiguga hea töötada, kerge, olulised osad vastupidavad nagu profiriistadel (nt laagritel mitte puksidel nagu väikestel hobisaagidel, metallist). Samas minu vajadusi kuulates laitis ta ka maha profisae ostmise mõtte, ehkki hinnavahe odavama otsa profisaagidega polnud oluline. Küsimus just kasutusmugavuses inimese käes, kes igapäevaselt seda saetrenni ei tee.
Mul just hobiketiga stihl 025, praegune MS 250 aga juba korraliku ketiga, sellist soovitaks, aga hind ...
Praegu nt Saemeistris Dolmari lõpumüük ja hind poole peal elik alla 200€ http://saemeister.ee/masinate-lopumuuk/ ... ps410.html
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Krooniline
Rock Crawler

Postitus Postitas Krooniline »

Ise olin ka äsja dilemma ees, et millist saagi talusse vaja. Lõpuks müüa soovitas Husq 435. Sellest võimsamat nagu poleks vaja kuna aastas teen mingi ehk 50 ruumi puid. Hind oli a`la 400 eur. Latt on küll 13" originaalis küljes, aga siiani pole veel kurtnud. Enamjaolt oleneb ikka see ka kui terav kett on. Muidugi kui juba 60 kuubikuline mootor, siis pole üldse ketile hambaid vaja :D .Kusagilt lugesin ka, et enam niiväga pole oluline millise kubatuuriga on, vaid kui palju on kw.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Krooniline kirjutas:... Latt on küll 13" originaalis küljes, aga siiani pole veel kurtnud. ...
kui tavalist kütet teha, siis on sellest küll ja küll. Endal mure just suurte, läbimõõt üle meetri :eek raagremmelgatega, mis vanad ja tükivad murduma, nendega võitlemiseks on pikk latt vajalik, kahte saagi majapidamisse (või saele kahte latti) pole nagu mõistlikuks pidanud.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Ära rääkisite 8)
Palusin piiritagusel sugulasel 170 seeria Stihli saagide hindu uurima asuda.
Oskab keegi öelda, kus hetkel eestis odavaima hinnaga seda leida võiks, et saaks siinset ja piiritagust hinda võrrelda.
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

Postitus Postitas TarviR »

Hea idee see 170. Ainult seda et kui müüvad 12'' plaadiga nagu minu oma alguses oli, soovitaksin kohe pikema plaadi ka hankida ja sellele kette osta. 12'' jäi mul korduvalt lühikeseks, koht, kus pikem plaat võib väga abiks olla, on näiteks oma aias mõne jämedama kännu võimalikult madalalt maha saagimine.
D4D+R6+V6
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”