Diiselmootori kütusekulu

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Diiselmootori kütusekulu

Postitus Postitas boob »

Kuna siin liigub palju tarku, siis ehk saab ühele vaidlusele vastuse.

Nimelt, kui diiselmootoriga masinal kasutada soojal ajal (plusskraadidega siis meie mõistes) talvist kütust, siis kas kütusekulu on suurem või mitte võrreldes soojal ajal suvise kütuse kasutamisega?

Väidetakse, et soojal ajal pidi olema talvine diiselkütus vedemal ja seoses sellega ka kütusekulu suurem...
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Re: Diiselmootori kütusekulu

Postitus Postitas urmas »

Ma olen alati teadnud, et talvist kulub rohkem, sest lisandid halvendavad põlemist.
Lisandid tõstavad ka hinda.
Ehk siis ootan suve, kui on odavam ja saab rohkem km. Vist :roll:
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
TanelV
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas TanelV »

Mul küll esimene päris oma 4x4 aga diisel sõidukeid olen pidanud väga pikalt ja sul on täesti õigus , kuna tihti tangin kodus siis suvel vahest ikka leiab mõned küttekanistrid mis kuhugi vedelema jäänud ja talvine küte sees ja kui sellega sõita siis mul sõidukaga oli kulu kuskil 1L sajale rohkem , millest see täpselt tingitud on ei oska öelda aga vähemalt sõidukas võttis küll talvisega suvel rohkem .
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

TanelV kirjutas:Mul küll esimene päris oma 4x4 aga diisel sõidukeid olen pidanud väga pikalt ja sul on täesti õigus , kuna tihti tangin kodus siis suvel vahest ikka leiab mõned küttekanistrid mis kuhugi vedelema jäänud ja talvine küte sees ja kui sellega sõita siis mul sõidukaga oli kulu kuskil 1L sajale rohkem , millest see täpselt tingitud on ei oska öelda aga vähemalt sõidukas võttis küll talvisega suvel rohkem .
Ma küsiks, et kust sinna kanistrisse see küte sai (vihjan siis igasugu "aukudele")? Äkki hakkab kulu ka sealt pihta? 8)
P.S olen seda talvise kütte suuremat kulu suvel isegi kuulnud :roll:
TanelV
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas TanelV »

TiitR kirjutas:
TanelV kirjutas:Mul küll esimene päris oma 4x4 aga diisel sõidukeid olen pidanud väga pikalt ja sul on täesti õigus , kuna tihti tangin kodus siis suvel vahest ikka leiab mõned küttekanistrid mis kuhugi vedelema jäänud ja talvine küte sees ja kui sellega sõita siis mul sõidukaga oli kulu kuskil 1L sajale rohkem , millest see täpselt tingitud on ei oska öelda aga vähemalt sõidukas võttis küll talvisega suvel rohkem .
Ma küsiks, et kust sinna kanistrisse see küte sai (vihjan siis igasugu "aukudele")? Äkki hakkab kulu ka sealt pihta? 8)
P.S olen seda talvise kütte suuremat kulu suvel isegi kuulnud :roll:

Mul väga hea auk ja nii hea küte kui eestis on 8)
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

TiitR kirjutas:...Ma küsiks, et kust sinna kanistrisse see küte sai (vihjan siis igasugu "aukudele")?...
augud aukudeks, aga maainimesena (ja nõuka defitsiidi kooliga) olen eluaeg hoidnud ikka kodus mõned kanistrid kütet varuks (ja kõike muud kraami kah, viina ja tikke, jahu ja soola jne jne kuna igakord pole aega ja mõtet linna kauba järgi sõita). Kodus ju igatsugu masinaid, mis bensiini ja diislit neelavad ning igakord pole enne mõnda pikemat sõitu aega linna sisse keerata, et paak täis võtta, aga sõidust tahaks jälle kiirelt koju jõuda :lol: No ja siis kallad kodus ikka õhtul paagi viimse piirini täis, et vahepeal tanklatele mitteaega kulutada. Ja kui tangin, siis ikka harjumuseks kanister-kaks pagasisse tankida ja koju vedida, varuks ...
ka praegu seisab väike varu talvediislit järgmiste külmade ootel, kriidiga kirjad peal. Äkki külmade tulekul pole kütusemüüjad jõudnud veel reageerida, aga mul on talvine omast võtta!
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

talvist kulub rohkem, aga see vahe on suhteliselt väike.
põhjus lihtne: suvine koosneb raskematest fraktsioonidest, mis talvel kergemini külmuvad, küll aga on parema kütteväärtusega. Talvine on kergemate fraktsioonide segu ja selle kütteväärtus väiksem.
Huvitav oleks teada, mis sellel reisul masinate k.kulu oli? http://www.autonet.ee/uudised/toyota/hilux-51414.html
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”