Auto gaasitamine
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
Auto gaasitamine
Kas ja millised kogemised on siinsetel kasutajatel Jeepi 4.0 mootori gaasiseadmega? (konkreetne masin on 4.0 GC, aastast 95).
Huvi pakub just 4. põlvkond.
Las räägivad need, kel endal mingi kogemus on - seda kes on kuulnud, et taksovolga peal oli aastal 89 asi kolepaha, ei viitsiks väga kuulata. Grand on meeldima hakanud ja kuna tal endal minu hinnajärgus mõistlikku diislit pole, siis ei tahaks paljalt küttekulu pärast ka mingi jaapanlase rooli kolida.
Huvi pakub just 4. põlvkond.
Las räägivad need, kel endal mingi kogemus on - seda kes on kuulnud, et taksovolga peal oli aastal 89 asi kolepaha, ei viitsiks väga kuulata. Grand on meeldima hakanud ja kuna tal endal minu hinnajärgus mõistlikku diislit pole, siis ei tahaks paljalt küttekulu pärast ka mingi jaapanlase rooli kolida.
Re: Auto gaasitamine
Minu 4.0 näitab laes keskmiseks kuluks 17. Auto sõidab Tallinnas, tööle ja tagasi hetkel. Lihtsalt võrdluseks. Kas sa tead, kes su masinatele gaasiseadme paigaldanud on?
tean.
Ma küsisin valest: kas sa palun nimetaks oma gaasiseadme paigaldaja.
Paigaldatud seadmega masin oleks muidugi kõige parem, aga mul juba üks on. Seega tuleb sellega midagi teha.
1. põlvkonnaga on paraku see mure, et jõukadu on suur ja küttekulu kasvab ka võrreldes bensiiniga päris palju. Sellega kaob jeebi võlu ära, kui ta uaziks muuda
Kui ma autot ostsin, oli üks 2. põlvkonna seadmega masin, mis oli ökoks keeratud väidetavalt. See ei liikunud kohe üldse edasi. Omanik väitis gaasikuluks ca 20.
Paigaldatud seadmega masin oleks muidugi kõige parem, aga mul juba üks on. Seega tuleb sellega midagi teha.
1. põlvkonnaga on paraku see mure, et jõukadu on suur ja küttekulu kasvab ka võrreldes bensiiniga päris palju. Sellega kaob jeebi võlu ära, kui ta uaziks muuda
Siin üks chero pakkuda...
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=55& ... 63#p236063
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=55& ... 63#p236063
566kuus üheksa995
tauris.vijar@gmail.com
tauris.vijar@gmail.com
-
Krooniline
- Rock Crawler
Kui autot ostes seda gaasisedet peal pole, siis eraldi küll pole mõtet panna. Oletame siis, et kokku koos paigaldamisega läheb 1000 euri. Mõtle kui palju kütet saad selle eest osta
Vahepeal jõuab kätte aeg, et müüks maha selle masina ja võtaks midagi muud
Ära tasumise kilometraas on isegi Jeep`i puhul pikk. Parem tee selle raha eest mootor korda ja võtab ka vähem kütet või vaheta sõidustiili 
-
honkomees
- True Off Roader!
no ei tea, 1000 euri eest ei saa s..gi läbi sõita, isegi öko sõidukaga mitte. No oletame, et japsi maasturi kulu on 12 l sajale, st et ca 15 euri, 1500 saad läbida vaid 10 000 km, mis on ju köömes, aastas sõidad tavaliselt ca 40-50 000 elik 5x1500=7500 € .... Järelikult aastaga oled juba plussis 1500 euriga, kuna gaasiga sõit tuleb jämedalt võttes 2/3 bensuga sõidu hinnast elik 5000€.Krooniline kirjutas:Kui autot ostes seda gaasisedet peal pole, siis eraldi küll pole mõtet panna. Oletame siis, et kokku koos paigaldamisega läheb 1000 euri. Mõtle kui palju kütet saad selle eest osta...
P.S. Seisvale autole pole gaasiseadme paigaldamisel mõtet
P.P.S. ja mina ei viitsi küll autosid vahetada iga poole aasta tagant, tarbeasi ja sõidan nö ribadeks ca 10 aastaga ja siis uus ...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
1000 eur eest saab 1.4eur/l hinnaga osta 714l kütet. Arvestades keskmiseks kuluks 17l/100km saan ma selle küttega sõita 4200km.
Ma ise ostsin ka algul jeebi mõttega, et läbisõit väike ja võtab palju võtab. Aga palju võtab
. Autot ma ei süüdista, kulu oli ostes ette teada. Koonerdamine pole eesmärk, aga kui ma võin sama sõidurõõmu eest kolmandiku vähem maksta...siis miks mitte.
Ma ise ostsin ka algul jeebi mõttega, et läbisõit väike ja võtab palju võtab. Aga palju võtab
-
honkomees
- True Off Roader!
OT
Ribadeks ikka kujundlikult ... hoolda kuidas tahad, aga 200-300 tuhandese läbisõidu juures kaotab auto oma mõtte, kunagi ei tea, milline on järgmine jupp mis järgi annab. Mootor, käiguosa kulub, vahetad mis sa vahetad juppe, kogu autot ära ei vaheta, kere roostetab ja istmed vajuvad läbi, kummidetailid väsivad/kuluvad jne jne. Lisaks tekivad mingid vead ja kolksud, mida ei leia üles ei remondimehed ega tehnoülevaatuse omad, ise tean ja palun otsida, ütlevad et kõik korras. Aga sellise teadmata kolksuga masinaga sõita ei taha. Mul ju tarvis iga päev sõita, hommikul k 6 kodunt minema ja õhtul 8-ks koju ja nii 7 päeva nädalas. Millal siis teda remontida? Tavaliselt hoolduse ajaks on vanem varuauto olemas, keegi perest saab põhiauto viia hooldusesse, siis on millega see päev sõita. Ja kui auto jõuab sellisesse seisu, et remont muutub osaks tema elust, siis on mõtekas osta UUS auto, millega on ca 150 000 km hooleta, siis tuleb esimene suurem remondiring (amordid, pidurikettad, lekkivad tihendid, el. jubinad nagu soojendused jms) ja saab veel 70-100 000 sõita ja hakkab jälle tihedamalt nõudma remonti.ZilV8 kirjutas:honkomees kirjutas:...Ma ei saa nendest ribadeks sõitjatest ka aru. Autot ostes on nii mõnigi isend olnd sellise omaniku käes, kes pole hooldand remontind. Mul läheb auto käes aina paremaks ja korralikumaks mida kauem pidada, seda korralikum saab, mis tahes auto. Ja viga on see, et pärast ikka müün maha ja hakkan järgmist jälle parendama, ei kujuta ette kuidas saab autot räbalaks sõita, midagi läheb ja istud seal otsas, ilma kordategemata ja hooldamata lased ringi?...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Ei tea küll palju gaas tänasel päeval maksab,et tuleks hull võit,aga nii palju kui olen kokku puutunud kulub gaasi oluliselt rohkem,ja powerit oluliselt vähem
Ja gaasi -on see,et ta ei määri,ega jahuta kolbi piisavalt,tulemuseks kulund mootor,kus kolvid kolisevad
See umbes sama teema ostsin ägeda võmsa auto(näiteks 850 bmw)aga kütust võtab palju,ja hakkame sealt hb-si maha võtma,paneks gaasi peale jne,naerma ajab:D
Kõigile teada,et 4,0 mootoriga naljalt alla 20l sajale linnas ei sõida,kui nats vajutada jne
Kindlasti tuleb nüüd kommentaare,et mul võtab 11-12 linnas,olen kuulnud sellist utoopiat,naerma ajab
Ja gaasi -on see,et ta ei määri,ega jahuta kolbi piisavalt,tulemuseks kulund mootor,kus kolvid kolisevad
See umbes sama teema ostsin ägeda võmsa auto(näiteks 850 bmw)aga kütust võtab palju,ja hakkame sealt hb-si maha võtma,paneks gaasi peale jne,naerma ajab:D
Kõigile teada,et 4,0 mootoriga naljalt alla 20l sajale linnas ei sõida,kui nats vajutada jne
Kindlasti tuleb nüüd kommentaare,et mul võtab 11-12 linnas,olen kuulnud sellist utoopiat,naerma ajab
Proto
53951597
53951597
-
maksipoiss
- Rock Crawler
Gaas maksab 0,77. Võimsuse vahet mina küll ei märka. Ainuke jant on külma ilmaga, siis hakkab põhja gaasiga millegipärast häiret andma ja lülitab bensu peale. Kolvid ei kolise (veel), seade peal 2009 aastast. Linnas võtab 21 l sajale. Varem sõitsin 2.8 diisel mersuga (keskmine 10 l ) ja raha kütusele kulub praegu täpselt samasse auku.Praks1 kirjutas:Ei tea küll palju gaas tänasel päeval maksab,et tuleks hull võit,aga nii palju kui olen kokku puutunud kulub gaasi oluliselt rohkem,ja powerit oluliselt vähem![]()
Ja gaasi -on see,et ta ei määri,ega jahuta kolbi piisavalt,tulemuseks kulund mootor,kus kolvid kolisevad![]()