Soorull
Moderaatorid: jr, boob, Moderators
Re: Soorull
See on sama asi, mida mina otsin. Postitasin paar päeva tagasi kuulutuse, nüüd paistab, et on konkurent tekkinud
Nimetasin asja küll põllurulliks, kuna tean, et sõna soorull tekitab küsimusi.
Pakkuge ikka mulle ka
Kaur
5216808

Pakkuge ikka mulle ka

Kaur
5216808
Soorull ja põllurull on erinevad asjad.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
- RAMBO
- True Off Roader!
Valgusta rumalaid ka, oo kõiketeadja ibra.ibra kirjutas:Soorull ja põllurull on erinevad asjad.

Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
-
- I live off from the mud
Soorulliks nimetatakse siledapinnalisi metallrulle. Need on täidetavad ja erinevad läbimõõdu (ning seega raskuse) poolest. Musta maa peale nendega ronida ei tasuks, kui just väga täpselt ei tea, mida ollakse tegemas...
Põllurullid on enamasti profiilsete ketastega riistad. On tähikuid, kannuseid, siledaservalisi kettaid. Valatud või plekist statntsitud. Erilahendus on õhkrehvrull.
Kel huvi, lugege siit täpsemalt http://www.eria.ee/public/files/Rullid_2.pdf
Põllurullid on enamasti profiilsete ketastega riistad. On tähikuid, kannuseid, siledaservalisi kettaid. Valatud või plekist statntsitud. Erilahendus on õhkrehvrull.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Väga popp selgitus aga tõsine iseendale vasturääkivus, kui lingi juba panid siis äkki loed ise ka läbi mida siia paned.v6sa kirjutas:Soorulliks nimetatakse siledapinnalisi metallrulle. Need on täidetavad ja erinevad läbimõõdu (ning seega raskuse) poolest. Musta maa peale nendega ronida ei tasuks, kui just väga täpselt ei tea, mida ollakse tegemas...
Juba kaugest veneajast on teada ja väga palju ka kasutatakse silerulle(põllirulle) väiksema diameetriga teravilja külvikutel järel. Neid seal aasta kümneid kasutatud. Suure diameetriga silerull on siis nõnda nimetatud soorull , miks suur diameeter , et lihtsamalt ja suurema vaevata turbasel pinnasel veereks. Ja muidugi raskuse pärast ka. Seda et mustal mullal silerullli ei tohiks kasutada ... no ma ei tea. Mul omal ka siledad põllurullid kodus täitsa olemas ja just veneaegsed ja külviku tagant.

me oleme raha nimel igasugu lollusteks valmis , isegi tööd tegema , vist !? aga haakekonksu ja klaasid võid ikkagi minu käest osta! tel. 566 939 70 .
SUZUKE Offroad Team 2009 4x4 vaba klassi 1. 2010 4x4 vaba klassi 2.
SUZUKE Offroad Team 2009 4x4 vaba klassi 1. 2010 4x4 vaba klassi 2.
-
- I live off from the mud
Kui tead täpselt, milleks seda rulli pruugid, siis võib.
Aga meil veetakse enamasti "igaks juhuks, sest alati on nii tehtud".
Kui küsid, miks? siis sisulist vastust ei saa. Hea näite tõid juba ise - Vene teraviljakülviku taga olev rull on ilmne näide taime vajadustest mittearusaamisest (või teadlikust eiramisest).
Ma teenin leiba sel alal
ja viidatud kirjatükki olen ise aidanud koostada. Sestap ka sõna võtsin. Silerulli ainsaks kasutuseks mustakskeeratud maal on ülisileda mullapinna tagamine taimkatte alla. Tõsi, siis peab hoolitsema vee jätkuvuse eest taimedele.
Silerull jätab ühtlaselt tiheda struktuuriga mulla, millest veekadu on suur. Ning pahatihti kasutatakse neid mulla omadustele mittevastavalt (ehk ei täideta vajaliku erikaalu saamiseks piisavalt). Profiilrullid tihendavad mulda sügavamalt ja jätavad mullapinnale õhukese kobeda mulla kihi, mis tõhusalt vähendab veekadu mullast.
Selle on ammu avastanud nutikamad põllumehed, kes silerulliga töötlevad vaid neid maid, mida teisiti ei saa. Ning siis veetakse juba vajaliku määrani täidetud rulle ja mitte tühje trumleid.
Võib tunduda uskumatu, kuid viimastel aastatel on hiliskevadel ja varasuvel peamiseks põllumehe mureks veepuudus...
Aga et päris OT ei läheks, siis peab arvestama, et tühi rull kaalub 200-400 kg (sõltuvalt läbimõõdust ja "tugevduste" hulgast) ja liigitub KK hinnakirjas gabariitse alla... Mis ka turuhinna paika paneb. Aga KB on neid täitsa liikunud...
Kes sihtotstarbelise kasutuse jaoks soovib osta, siis tasub kriitiliselt kaeda laagripukki, telge ja viimase kinnitust trumlisse. On üsna levinud laagrite kokkulaskmine, mis lõpeb võlli kulumisega kasutuskõlbmatuks. Väikestel pindadel ajab asja edukalt ära õlis immutatud puitklots, mis asendab nii laagripukki kui laagrit.
Aga meil veetakse enamasti "igaks juhuks, sest alati on nii tehtud".

Ma teenin leiba sel alal

Silerull jätab ühtlaselt tiheda struktuuriga mulla, millest veekadu on suur. Ning pahatihti kasutatakse neid mulla omadustele mittevastavalt (ehk ei täideta vajaliku erikaalu saamiseks piisavalt). Profiilrullid tihendavad mulda sügavamalt ja jätavad mullapinnale õhukese kobeda mulla kihi, mis tõhusalt vähendab veekadu mullast.
Selle on ammu avastanud nutikamad põllumehed, kes silerulliga töötlevad vaid neid maid, mida teisiti ei saa. Ning siis veetakse juba vajaliku määrani täidetud rulle ja mitte tühje trumleid.
Võib tunduda uskumatu, kuid viimastel aastatel on hiliskevadel ja varasuvel peamiseks põllumehe mureks veepuudus...

Aga et päris OT ei läheks, siis peab arvestama, et tühi rull kaalub 200-400 kg (sõltuvalt läbimõõdust ja "tugevduste" hulgast) ja liigitub KK hinnakirjas gabariitse alla... Mis ka turuhinna paika paneb. Aga KB on neid täitsa liikunud...
Kes sihtotstarbelise kasutuse jaoks soovib osta, siis tasub kriitiliselt kaeda laagripukki, telge ja viimase kinnitust trumlisse. On üsna levinud laagrite kokkulaskmine, mis lõpeb võlli kulumisega kasutuskõlbmatuks. Väikestel pindadel ajab asja edukalt ära õlis immutatud puitklots, mis asendab nii laagripukki kui laagrit.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Loe. http://www.flintkaubandus.ee/?p=21&id=135&item=658 http://www.flintkaubandus.ee/?p=21&id=135&item=660
Taivo kirjutas:Mis on soorull?

Team Mudarakett TR-3 ** 51 91 41 41 Rene
Sitaks offroadi aastast 2008
Sitaks offroadi aastast 2008
http://www.flintkaubandus.ee/?p=21&id=135&item=658
Siit saab uusi soorulle.
Siit saab uusi soorulle.
Tel 52 76 338, G mersu
-
- Got ARB and Nitrous?
Kuna uue hind on hingemattev, siis ehk vedeleb kusagil veel neid rulle. Endal on kaks olemas, oleks vaja ühte juurde.