Murakas kirjutas:Need värvipüstolid, mis ma netist vaatasin maksid sinna 5000 krooni juurde. Sellest see mõte tuligi värvida spreiga. Kust eestist saab nii odavalt selliseid värvipüstoleid ja selle värvi nii odavalt. Mis teipi muidu kasutatakse auto värvimisel (lambist kukkus sellina mõte

)? Kas tavaline maalriteip?
Korraliku värvipüstoli(hvlp püstoli, püstoli firmaks oli Sumake) sain mina oma töökotta ala 100 euroga, mina küll ei kasuta teda värvimiseks, kuid temaga oleks see iseenesest võimalik värvida ja teha seda arvestatava kvaliteediga. Usu, see tasub end ära aga ega enne aru ei saa kui on arosoolide peale hunnik raha pandud, tuksi keeratud ja siis üle mindud püstolile. Muidugi siis hakkab kõik see aerosooli crap seal keetma ja vannutakse end maapõhja, et milleks seda kõike vaja oli...been there,done that (aga oma 10a tagasi)
See 5000 kr värvipüstol on jah hea asi, arvatavasti kas Iwata, Sata või devilbiss`i nime kandev toode, tõesti on hea sellisega värvida, kuid kui teed ala 2 korda aastas siis on see investeering ehk mõttetu....
Maalriteibist: kasutada võid igasugu teipi, kui tahad, siis kasvõi läbipaistvat akna teipi, aga pärast pead ise pead vaevama kuidas see teip/liim detaili küljest lahti saada või kuidas teipi nii eemaldada, et vana värv koos teibiga kaasa ei tuleks....kasutatakse ikka automaalri teipi, sellist mille liim pole väga tugev, kuid samas piisavalt tugev et hoida kinni kinnikaetavast detailist. Väike vihje juurde( kinnises ruumis ära hoia teipi auto küljes rohkem kui 3 päeva, väljas päikse käes maksimum päev.....
Tervitustega
Pea 10 a tegutsenud automaaler...