Jeep Grand Cherokee 2,7 CRD, jahutusvee temp???

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
winz
Off Roader Wannabe

Jeep Grand Cherokee 2,7 CRD, jahutusvee temp???

Postitus Postitas winz »

Tere,
Siuke küsimus, et kui kõrge peaks olema jahutusvee temperatuur 2,7 crd mootoril. Minu omal vähemalt näitab seier sinna 70 kraadi kanti, aga ma arvan, et seda on vähe. Lisaks võiksite avaldada, kui suur on teil kütuse kulu. Ma arvan , et 90 kraadise veega peaks kulu väiksem olema, endal on keskmine ca 10,5 - 11 L/100 km. Ma muidugi laseriga pole mõõtnud, aga siit foorumist on selgunud, et neid termostaate suht erineva avanemistemperatuuriga Jeebile, aga kogu jutt on käinud bensukate kohta. Muidu loogiliselt peaks tal aju ka kütte pealeandmist vastavalt mootori temperatuurile regullima , vähemalt bensukate mehed nii kirjutavad.
jeeps
Fitting 38"

Re: Jeep Grand Cherokee 2,7 CRD, jahutusvee temp???

Postitus Postitas jeeps »

Mul seisab umbes 90c juures, suvel 100c Näidiku järgi. Ja küttekogus on sul igati normaalne . Mul praegu näitab 13,5l100/km.
Jeep
Kasutaja avatar
samru
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas samru »

Osta uus termostaat. Avanemis tempiga 87 ja saad kah seieri 90 kraadi peale. Kütusekuluks on märgitud minul 10.8
Yukon
ex: GC 2.7 CRD 2"lift
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

samru kirjutas:Osta uus termostaat. Avanemis tempiga 87 ja saad kah seieri 90 kraadi peale.
Kinnitan oma kogemusest. Ja seier jääbki sinna lähedusse +/-2...3 kraadi sõltuvalt kas maantee või müttamine, suvi või talv.

Minu kütusekulu pole kuigi informatiivne, kuna see oleneb liiga palju kasutusrežiimist (maantee/linn, sõidu pikkus). Seda võin öelda, et minu keskmise kulu näidik on 0,5...1 liitrit liiga optimistlik ja kui lubab veel 150 km sõita, kaob sellest lõpuks 50 kuhugi vaikselt ära. Hea, et pole Soomes teele jäänud, kui üritanud liiga täpselt koduni arvestada.
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

margus61 kirjutas:
Minu kütusekulu pole kuigi informatiivne, kuna see oleneb liiga palju kasutusrežiimist (maantee/linn, sõidu pikkus). Seda võin öelda, et minu keskmise kulu näidik on 0,5...1 liitrit liiga optimistlik ja kui lubab veel 150 km sõita, kaob sellest lõpuks 50 kuhugi vaikselt ära. Hea, et pole Soomes teele jäänud, kui üritanud liiga täpselt koduni arvestada.

Kui juba kütusekulust räägitakse, saagu öeldud, et 275/65R17 rehviga on kompuutrinäit 10% üledramatiseeritud. Mõõdetud-arvutatud.
Mis termostaati puutub: kas keski on proovinud selle korpuse sisse nö eegust universaaltermostaati istallida? Vahetasin enda autol eelmisel talvel ka termostaadi ära, temp ei tõusnud enam üle 50-60C. Maksis see jurakas ebameeldiva summa, 50 Euri vist. Pm võiks ju vana korpuse sisse miski paarieurose termostaadi aretada ja anda oma pisike panus taaskasutuse populariseerimisse. :mrgreen:
winz
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas winz »

Tänud, mõõdan laseriga üle ja kui seier puusse ei pane, siis tuleb uus termostaat. Mul ka see kütusekulu number kompuutri järgi selgelt optimistlik. Tankisin paagi täis ja resetisin tripi ja küttekulu näidud nulli. Järgmine tankimine vaatasin palju paaki läks ning kilometraasi järgi sain arvutusliku keskmise 10,3 L/100 km, aga kompuuter näitas 8,8. Kusagil 700 km sõitsin, sellest mingi 600 trassi kindlalt. Siis nagu mõtlesin, et võiks seda temperatuuri värki tutkida vähe. Teine asi see, et mu autol on eelmise omaniku poolt mingi chip ka vahele pandud, väidetavalt pidi 140 kw välja andma ehk siis +20 kw. Ja pidi ka kütusekulu vähendama, mismoodi, ärge küsige, eriti kullana ei võtnud seda juttu,kuna ebaloogiline - aga auto liigub küll tõsiselt hästi, pole küll ühtegi teist Grandi proovida saanud, aga äiapapa vilauuele 2,2 crd SantaFe-le teeb küll pika puuga. Ja kahju ,et sellel quadra drivel 2 wd võimalust pole, nagu nendel quadra trackidel ja asjadel, sellega hoiaks näiteks kuival ajal trassi sõites kindlasti paar liitrit sajale kokku, aga üldiselt kuulu järgi pidi quadra drive kõige parem ja vastupidavam veoskeem olema.

Winz.
Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Postitus Postitas Pomo »

mul tundub ka seieri järgi see temperatuur liiga väike. Kunagi kusagil teemas sellest ka halisesin, siis õiget vastust ei saanudki. Midagi mökitati, et sa ehk ei oska lugemit vaadata vms :lol:
Kütusekulu mööda maanteed on kompuutri järgi pidevalt vähem, kui tegelikult. tegelik paagist paagini on seal 11-12 kandis. Sõltuvalt aastajast vist....
EDIT: mul ka mingi chip vahel, vahet küll ei märka, kas on ON või OFF
teex yhe zuicu
winz
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas winz »

Kui juba kütusekulust räägitakse, saagu öeldud, et 275/65R17 rehviga on kompuutrinäit 10% üledramatiseeritud. Mõõdetud-arvutatud.
Mis termostaati puutub: kas keski on proovinud selle korpuse sisse nö eegust universaaltermostaati istallida? Vahetasin enda autol eelmisel talvel ka termostaadi ära, temp ei tõusnud enam üle 50-60C. Maksis see jurakas ebameeldiva summa, 50 Euri vist. Pm võiks ju vana korpuse sisse miski paarieurose termostaadi aretada ja anda oma pisike panus taaskasutuse populariseerimisse. :mrgreen:[/quote]

Kas sul need rehvid originaalvelgedel, ehk siis 7,5 " laiadel?
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

winz kirjutas:
Kas sul need rehvid originaalvelgedel, ehk siis 7,5 " laiadel?
Jep, nii on. Ja ei miskit hullu. Erinevate tootjate 275/65R17 võib erinevat asja tähendada, a seda mõõtu Nokian HP 5-d on bez-brablemm originaalvelgedel. Autot on 4 cm metsapoole aidatud ka, muidu ei mahuks koopasse.
PS. Enne olid 265/70R17 GY Wranglerid all, ja ka ei mingit muret. Ainult kompuuter paneb rukkisse numbritega. :)
Kasutaja avatar
rannamees
Rock Crawler

Postitus Postitas rannamees »

Orig termostaadiga oli 40C, talvel kukkus ka allapoole.
Panin 85C sisse, nüüd kõigub näidiku järgi seal 85...90C.
Kütusekulu vahet ei märganud, keskmine ikka ca 11...12- linn/maanetee suhtes 50/50
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Genka »

Mul samuti temperatuuri näidik üle 70 kraadi ei tõuse(GC 3.1TD). Kütusekulust - 70 liitriga sain sõita 500 km. Maantee ja linn peaks 50/50 suhtega olema, metsas mütanud pole, kui siis paar lumehange pikali sõitnud... Peab ka termostaadi vahetuse ette võtma vist, eks näis, mis muutub.
Grand Cherokee 3.1TD Laredo 2000.
My Jeep won a war, while your Honda mowed my lawn!
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”