"Jeep" toodangu turvavöö pikkusest

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

"Jeep" toodangu turvavöö pikkusest

Postitus Postitas helar »

Kasutasin otsingut ja mulle tundub kummaline ,et sellisest asjast piiksugi ei leidnud.

Alustuseks juttu enda zj st.
Mure selles ,et autosse ei ole võimalik paigaldada turvahälli -turvavöö on liiga lühike :evil:
Olen aastaid tagasi omanud pontiac toodet , ja seal oli sama jama.
Vaadates mikide kaalu -kuidas nad ennast sealpool kinnitama peaksid?
Jä järelkasv staabeldatakse tagumisele pingile?

Tundub ,et zj ga see lolluse ajastu ei lõpe.

Tuttav tahtis osta Wj kerega isendit.
Vaatasime auto üle - kõik vinks vonks ja hind ka hea. Käed löödud ,hakati vormistama minema.
Mis te arvate kas tuttava hälli oli võimalik autosse kinnitada ?
Tehing jäi tegemata, :blend Jeebi asemel osteti disco ,kuid see juba omaette teema :|

Kas tõesti kellelgi siit sellist murepunkti pole olnud?
Mul mingisugune lahendus mõlgub, kuid küsiks enne ka laiemalt massilt.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
kadjakas2000
Rock Crawler

Re: "Jeep" toodangu turvavöö pikkusest

Postitus Postitas kadjakas2000 »

Palju pikkusest puudu on? Ja palju originaalkerijas ruumi on? Kui kerija poolile mahuks ära vajalik hulk vööd, võiks ju nö toorikust uue ja pikema vöö teha. Variant on ka teha miski kaval vahetükk, ühes osas "isane" teises "emane". Nigu pikendusjuhe. Kuigi, ega ma päris täpselt ei tea, kuis turvavöö ümber hälli käib.
Khmmm, pagana segane jutt sai.
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

kadjakas2000 kirjutas:Palju pikkusest puudu on? Ja palju originaalkerijas ruumi on? Kui kerija poolile mahuks ära vajalik hulk vööd, võiks ju nö toorikust uue ja pikema vöö teha. Variant on ka teha miski kaval vahetükk, ühes osas "isane" teises "emane". Nigu pikendusjuhe. Kuigi, ega ma päris täpselt ei tea, kuis turvavöö ümber hälli käib.
Khmmm, pagana segane jutt sai.
Puudu jääb ca 10, ok varuga 15cm.
Kettaruumi ei oska öelda.
Turvavööd ise pikendada.... mh..minujaoks ei tundu hea mõte.
Kangete sertidega vahetükk tuleks kõne alla küll. On selliseid kusagilt saada ?
Segane sinu jutt ei saanud, kuid sinu postituses on üks sõna puudu:- VEEL- . :wink:
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
Kampkase
Fitting 44"

Postitus Postitas Kampkase »

Minu WJ tagaistmel sama teema rihm ikka väga lühike.2001a. isend. Kahe inimese koostööl ja kõva pingutamisega on võimalik rihm peale saada.Aga osadel hällidel on eraldi alus kuhu käib häll klõpsuga külge ja rihmaga on ainult alus kinni.
Tlf.5146199
Lammutan
GC ZJ 97a
Kasutaja avatar
Occassion
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Occassion »

Mul oli sama teema, lapse istme paigaldusel autosse. Auto 2001.a. Õnneks vedeles mul paar komplekti turvavöösid ja sai siis neist tehtud üks vahetükk. Ehk saan aega ja panen hiljem miski pildi ka. Igatahes ma tean, et muidu müüakse ka täitsa ametlikult neid pikendusi aga netist ostes tahtsid miski 30 Eur'i saada ja see oli nagu liiga kallis. Mul enda tehtud ka väga korralik ja kindel värk. Kasutasin isase ja emase kokku ühendamisel turvavöö enda kinnituspolti, isegi originaal plastik poldi kate läks tagasi käiku. Ja kokku ühendamsel sai võetud just kasutusse see emane otsik millel on metall saba mis siis muidu auto põranda külge käis. Ei ole miskit rihm ühendust vaid metall metalliga. Peale selle pikenduse paigaldst on ka hoopis lihtsam last autosse tooli panna kuna rihma vastus on juba hoopis kõrgemal ja ei pea peadpidi upitama üle lapse vaid saab kenasti käega rihma kinni lükata ilma et peaks eriti kummardama seal.

Nüüd aga olen hakanud mõtlema, et tegelikult peaks ju saama ka see Isofix kinnitus ise väga lihtsalt autole paigaldada. Tuleks ainult otsida doonor millel see olemas ja siis vajalikud liigutused teha, et see oma auto külge saada.

Selline see siis välja näeb:

PiltPiltPiltPilt
Viimati muutis Occassion, N Jaan 12, 2012 5:00 pm, muudetud 1 kord kokku.
My Other Car Is a TANK!
GSM +3725113176
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Neid pikendusi müüvad näiteks mõned turvatoole ja -hälle müüvad lastekaupade poed ja olen ka kuskil netipoodides näinud.

Aga mul oli RAM'iga sama värk, et tagumised vööd liiga lühikesed ning sinna ei saa tõesti panna ei hälli ega ka osasid lastetoole, mis hoiavad last kinni auto enda vööga (mitte auto vöö ei hoia tooli). Selline tool on nt Kiddy.

Lahenduseks oli hälli puhul kiirikinnitusega alus, mida juba korra mainiti. Selle eelis veel see, et saab kinnitada 2-punkti vööga ka. RAMil on ees keskel kolmas iste ja hälli väga mugav sinna paigutada, sest kogu aeg on näha, mis titt teeb. Pole vaja lisapeegleid ega taha küünitamisi jne.

Aga tavatooli puhul tuli lihtsalt kasutada sellist tooli, mis kinnitub auto vööga ära ja lapse jaoks on toolil omad rihmad (nt MaxiCosi). Või teine variant siis isofix tool/alus.

Sellise väikse asja pärast nüüd Jeepi asemel Discot küll ei valiks :roll:
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Pliuhkam
Rookie

Postitus Postitas Pliuhkam »

Ka minul oli ehmatus turvahälli paigaldamisega esimesel korral, et vöö lühike.
Aga turvahälli sain ma kinni ilusti (WJ) kui ma kerisin eriti rahulikult terve vöö rulliku pealt maha, sest see sunnik läheb kohe lukku kui kiirem liigutus teha. Ilmselgelt see selle mõte ongi ja nii peabki toimima. Turvahäll oli vist maxicosi. Teine kord sai hälli ka istmesse surutud, kui paar senti vöö tagasi libises.
Aga jah, hetkel pidevalt 2-te turvaistet paigaldades pean vöö rahulikult maha kerima ja seda ühe käega kinni hoidma ja ei tohi 5cm-ki tagasi libiseda, muidu tuleb terve krempel uuesti lahti arutada istme küljest ja asjaga uuesti alustada. Sest siis on vöö lühike ja pikemaks enam tõmmata lukku minemise korral ei saa.
Võite ise pakkuda, kui palju on vöö tagasi libisenud (sest toimetama peab sisuliselt ühe käega) ja kui palju on kulunud roppusi.
Ja nüüd ei oskagi öelda, kas minu GC turvavööd on siis anomaalia, kui teistel ei vööd ulata?
Aita inemest, siis aitab inemene ka sind...
peletis
Rookie

Postitus Postitas peletis »

Ma lähenen enda XJ-l ka samamoodi, et kerin terve turvavöö kõigepealt rullikult maha ja siis saab turvahälli probleemideta kinnitada, on isegi natuke tagasilibisemise ruumi.
Kasutaja avatar
grand-cherokee
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas grand-cherokee »

E34 BMW-sse ka ei saa turvatooli taha paigaldada, Jeebikusse polnud veel proovinud aga nüüd siis tean, et pole mõtet.
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

ZJ-ile olen pannud igast asendist. Kardan, et otsustav tegur mis pikkusega rihma vajaläheb on erinevate hääli/tooli tootjatest kinni.
Mudas alates 2003.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”