Termostaat?

Moderaatorid: jr, Moderators

Hydroid
Rock Crawler

Termostaat?

Postitus Postitas Hydroid »

Tere. Saab keegi öelda Terrano 2.4 bensiini mootoriga autode omanikest kuidas nende autodel temperatuuri näidiku seier seisab, kui mootor on täielikult soe, ehk saavutanud töötemperatuuri. Minul endal praeguste külmadega linnas tõuseb seier 1/3 võrra ja maantee sõidul 1/4. Numbreid seal näidikus pole ja raske öelda kas nii peabki või ikkagi madal temperatuur, sest tavaliselt peab olema seier kuskil poole peal ju. Aga autos sees eriti soe ka pole, niiet ise kahtlustan, et termostaat vajab vahetust. Auto on 1997 aasta ja salongifiltri seal vist ei ole, kuna ma pole seda kuskilt leidnud. Ja kui kellelgi raske pole, saaks keegi seletada lühidalt termostaadi asukoha, mingi pildiga vms, sest ma ise täna kähku vaatasin kapoti alla, aga midagi ei leidnud, kus ta olla võiks. Aitäh ja loodan et olin arusaadav!
dexter
Fitting 44"

Re: Termostaat?

Postitus Postitas dexter »

Vaheta termostaat ära ja auto on jälle soe.
566kuus üheksa995
tauris.vijar@gmail.com
Kasutaja avatar
Smithers
Mudder

Postitus Postitas Smithers »

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=10& ... ongifilter Siin on juttu salongifiltrist.
Termostaat peaks olema õhufiltrist tuleva plastiktoru all, eespoolt vaadates vasakul pool. Vaata kuskohta läheb radiaatorisse jõudev ülemine kummivoolik. Selle mootoripoolses otsas peakski olema termostaat. Peale vahetamist õhuta korralikult.
Hyundai Terracan
Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Postitus Postitas Jeepu »

Termostaat asub mootori ees otsas:
http://nissan4u.com/parts/terrano2/el_r ... tration_2/

Mul tuli ka termostaat ära vahetada. Nüüd seier ilusti keskmises asendis kogu aeg. Aga salong kipub ikka jahedaks jääma. Arvan, et salong ongi lihtsalt liiga suur sellise 2,4 bensuka jaoks, et korralikult ära kütta. Ja sellel autol on olemas salongi filter. Asub kindalaeka taga: http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=10& ... ongifilter

//
Terv.Priit
Hydroid
Rock Crawler

Nagu ma aru saan, salongi filter asub kuskil seal kus paikneb see relee (reostaat) millega puhumis tugevust regulleerida.
Hydroid
Rock Crawler

Aga õhutamine käib lihtsalt, lasta mootoril käia lahtise radiaatori korgiga ja vajadusel vedeliku juurde valada? Või on erinippid?
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Hydroid kirjutas:Aga õhutamine käib lihtsalt, lasta mootoril käia lahtise radiaatori korgiga ja vajadusel vedeliku juurde valada? Või on erinippid?
Soovitatakse nina kõrgemale ajada, et ka kõige kaugemast punktist õhk välja tuleks ja vedelik ka salongiradikasse jõuaks.
Hydroid
Rock Crawler

Tulemus järgmine, sai pandud firma "wahler" termostaat ja auto enam ei lähe üldse soojaks. Praak termostaat?
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Hydroid kirjutas:Tulemus järgmine, sai pandud firma "wahler" termostaat ja auto enam ei lähe üldse soojaks. Praak termostaat?
Õhk sees.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Hydroid
Rock Crawler

Aga see mis oli maha võetud oli 82 kraadine ja uuus on 76, see ei saaks kuidagi mõjutada? Aga kui õhk sees siis peaks just ülekuumenema, ja kuidas sisi õigesti õhutama peab, lasta mootoril käija lahtise radika korgiga ja tosooli juurde valama?
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Hydroid kirjutas:Aga see mis oli maha võetud oli 82 kraadine ja uuus on 76, see ei saaks kuidagi mõjutada? Aga kui õhk sees siis peaks just ülekuumenema, ja kuidas sisi õigesti õhutama peab, lasta mootoril käija lahtise radika korgiga ja tosooli juurde valama?
Nagu sa isegi aru saad, siis antud number näitab tempi (C), mille juures avaneb termostaat ja vedelik lastakse suurele ringile...ehk mida väiksem number, seda kiiremini avaneb termostaat ja seda kiiremini lastakse kuumaks aetud vedelik ringlusesse ja seda leigemat õhku sa salongi saad :wink:
Hydroid
Rock Crawler

No sellest ma saan aru, mina tellimisel tahtsin muidugi suurema temp numbriga aga kõige suurem oli 82. Aga kuidas siis selle õhuga jääb?
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Hydroid kirjutas:No sellest ma saan aru, mina tellimisel tahtsin muidugi suurema temp numbriga aga kõige suurem oli 82. Aga kuidas siis selle õhuga jääb?
No, aga miks sa siis 82C termot ei võtnud? :| Ja õhust ma juba soovitasin. :wink:
Hydroid
Rock Crawler

Kui esimest korda tellisin ei tulnud pähe et võib madalama temperetuuriga tulla, nüüd tellisingi 82 kraadise. Aga kui õhk sees, kas siis ülekuumenema ei peaks?
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Hydroid kirjutas:Aga kui õhk sees, kas siis ülekuumenema ei peaks?
Alati ei pea.
Vasta

Mine “Nissan / Renault”