Nissan Terrano 2.7 või 3.0 ?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Hydroid
Rock Crawler

Nissan Terrano 2.7 või 3.0 ?

Postitus Postitas Hydroid »

Soov osta uuem terrano aastast 2000 kuni 2004. Aga ei tea millist valida. Kumb on parem kas 2.7 või 3.0 diisel mootoriga ja kas manuaal või automaat, kuidas terrano automaat kannatab haagise vedamist jne? Kuskilt kuulsin et 2.7 mootoril oli tihti mingi pumbaviga, on tõsi? Ja kumb ökonoomsem on? Jagage palun arvamusi, aitäh!
Kasutaja avatar
Smithers
Mudder

Re: Nissan Terrano 2.7 või 3.0 ?

Postitus Postitas Smithers »

2.7 peale 2000 a pump on parema konstruktsiooniga ja varasemaid rikkeid enam ei esinenud. 3.0 mootor on hüüdnimega "käsigranaat" ehk kui lagunema hakkab siis on kohe mõistlik uut mootorit otsima hakata :). Ma olen omanud mõlemat ja Terranole sobivad nad mõlemad väga hästi. Kütusekulus olulist vahet pole- mõlemad linnas natuke üle 10-11l sajale... maanteel alla 10 natuke. 2,5 t paadikäru vedamiseks sobis Terrano väga hästi.
Hyundai Terracan
Hydroid
Rock Crawler

Aga mis siis on mõistlikum mitte üle maksta ja vaadata 2.7 mootoriga umbes 2001 või 2002 aasta? Ja selle kere peaks olema juba tervenisti tsingitud olema, et ei tohiks nii roostetada nagu varasemad. Aga ikkagi kas automaat või manuaal?
devil22
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas devil22 »

Hydroid kirjutas:Aga mis siis on mõistlikum mitte üle maksta ja vaadata 2.7 mootoriga umbes 2001 või 2002 aasta? Ja selle kere peaks olema juba tervenisti tsingitud olema, et ei tohiks nii roostetada nagu varasemad. Aga ikkagi kas automaat või manuaal?
sõitsin 2000a 2,7 automaadiga 2,5 aastat. Läbisõit oli 400k millegagi. kuni selle kevadeni töötas laitmatult, kui siis lendas mingi laager käimaris, mis viis väga kalli remondini(täpselt ei mäleta peast, aga ikka sadades, sadades eurodes)
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Hydroid kirjutas:Aga mis siis on mõistlikum mitte üle maksta ja vaadata 2.7 mootoriga umbes 2001 või 2002 aasta? Ja selle kere peaks olema juba tervenisti tsingitud olema, et ei tohiks nii roostetada nagu varasemad. Aga ikkagi kas automaat või manuaal?
Minu manuaalkastiga Terranol täitub kohe 600 tuhat ilma käigukasti remondita.
Vähemalt 2000 aasta auto roostetab ikka veel usinasti:uksepostid,küljekarbid,tagauks,esitiivad.
Kõik see on muidugi remonditav.Raamil õnneks tõsine rooste puudub.
Kasutaja avatar
Smithers
Mudder

2,7 manuaal oleks minu eelistus. Tõsine tööloom, mis sai ka pereauto funktsiooniga ilusti hakkama.
Hyundai Terracan
Hydroid
Rock Crawler

Aga kuda käigud sisse läksid, kas vabalt ja ilusti ?
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Hydroid kirjutas:Aga kuda käigud sisse läksid, kas vabalt ja ilusti ?
Käigud peavad vabalt sisse minema,vastasel juhul vajab siduri peapump,töösilinder või siduriketas(-komplekt) vahetust.
Väikese takistuse korral võib aidata ka pumba varda reguleerimine või isetehtud pikem varras töösilindrile.
Hydroid
Rock Crawler

MInul aitas näiteks vedeliku vahetus, enne oli väike takistus, nüüd on korras.
Hydroid
Rock Crawler

Aga miks neid 3.0 ikkagi nii alahinnatakse, et kui lagunema hakkab siis mõtekas uus mootor otsida. Mis seal siis esimesena katki läheb? Kas mingi pump või turbo, või teised asjad?
Kasutaja avatar
Smithers
Mudder

Ega selle 3.0 mootoriga võib kõik ka õnneks minna... Minu oma oli sõitnud ligi 200k kui maha müüsin ja minu teada sõidab ta viimased 3 aastat Mauritaanias ilusasti edasi.
Samas olen näinud 3.0 mootorit, millel tõenäoliselt kolvirõnga purunemisest alguse saanud sündmusteahel viis uue mootoribloki, uue kolvigrupi ja uue väntvõllini. Olen kuulnud legende ka 500k läbisõitnud 3.0-dest... eks ta ikka natuke sõltub ka sellest milline on auto ajalugu.
Hyundai Terracan
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Põhiline vahe ongi selles,et 3,0 võib kesta,aga 2,7 kestab alati :D .
Diiselmootorite kolm põhilist(ülikalli remondini viivat) vaenlast on kehv kütus,ülekuumenemine ja hammasrihma purunemine.
2,7 mootor halba kütet ei karda(no kui just vett või tõrva paaki ei vala),mõned korrad keemist elab edukalt üle ja hammasrihma pole sellel mootoril olemaski.
1997 -1999 aasta masinatel ei rikne ka mitte pump ise,vaid pumba sees asuv elektriline kütusekoguse dosaator,see on isegi varuosana saadaval,aga maksab veerand auto hinda.
P.S.Kui ostma hakkad,siis Terrano peab iga ilmaga poolest pöördest käivituma,muidu ära osta.
Hydroid
Rock Crawler

A no selge, peab siis talvel ostma ja proovima külmaga käivitama, siis suurema tõenäosusega läheb ka sooja ilmaga käima. MInu valik on siis tehtud. 2.7 ja 2001 pluss aasta. Tänud mehed!
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”