grand cherokee WK 3.0crd silla ja vahekasti õlivahetus
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
grand cherokee WK 3.0crd silla ja vahekasti õlivahetus
mure selline..tahaks 2006 3,0 WK masinal sildades ja vahekastis õli ära vahetada...oskab keegi siia riputada mõne manuaali või siis lihtsalt natuke selgitust, et kus seda õiget õli myyakse, sest erimell ei teadnud neist markidest midagi ja kuidas ligipääseda õlipunnidele ja mida meeles pidada kui see vahetus teha...et nagu vabandan ette kui liiga lihtsad kysimused:) ja õlikoguseid äkki keegi teab ka..
tänud
tänud
- atdoom
- True Off Roader!
Re: grand cherokee WK 3.0crd silla ja vahekasti õlivahetus
Eelinfoks!krabi kirjutas:mure selline..tahaks 2006 3,0 WK masinal sildades ja vahekastis õli ära vahetada...oskab keegi siia riputada mõne manuaali või siis lihtsalt natuke selgitust, et kus seda õiget õli myyakse, sest erimell ei teadnud neist markidest midagi ja kuidas ligipääseda õlipunnidele ja mida meeles pidada kui see vahetus teha...et nagu vabandan ette kui liiga lihtsad kysimused:) ja õlikoguseid äkki keegi teab ka..
tänud
Silda sobib täissünt 75-140 limited slip (võid küsida ka minu käest) + Silberauto lisab sinna miskit mopari poolt määratud lisandit juurde.
Vahekast (ilmselt guadra drive II) ka sinna käib tootja spets õli.
Sellised on minu andmed...
Võimalusel soovitaks sillal kaane päris maha võtta, alt võimalik paks välja, ära pesta, kaas peale ja uus õli sisse... ilmselt metsa uputama ei lähe, et siis oleks mõtet teha korralikult ja tükk aega mureta.
Kontrolli ka kas silla ja vahekasti tuulutus voolikud purud pole.
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel
Chang Ying-Yue
Chang Ying-Yue
yhesõnaga selle õli saaks sinu käest...aga lisandid oleks ikkagi vaja silberist võtta? ma kardan, et nad ei myy seda niisama väljagi...ja tagasillal sa pead tagumist kaant silmas?
nelikveoskeem on jah quadra-drive II ja veel kysimus selline, et kas oleks võimalik kuskilt mingi joonis ka leida kellegil, kus oleks märgitud määrdeniplite asukohad antud masinal?
tänud ette:)
nelikveoskeem on jah quadra-drive II ja veel kysimus selline, et kas oleks võimalik kuskilt mingi joonis ka leida kellegil, kus oleks märgitud määrdeniplite asukohad antud masinal?
tänud ette:)
Silberist saab raha eest kõike, aga hea raha peab olema
Lisandi puhul tegu väikese mopari potsikuga, mille saab tõenäoliselt ameerikaautost või mõnest muust ettevõttest 2x odavamalt. Tegelikult on see vist mõeldud tavalisse ilma "LS" lisandita õlisse. Teoreetiliselt peaks juba poest limited slip märget kandvas õlis umbes sama asi sees olema. Vahekasti spets õli on ka mopari kaubamärk, mida tasub enne igalt poolt mujalt küsida.
Silber on üleüldse viimane koht, kust oma Jeebile midagi osta või teda remontida lasta

Silber on üleüldse viimane koht, kust oma Jeebile midagi osta või teda remontida lasta

-
- Zootramm
Mul küll WJ Jeep, aga küllap sildade elu on suht sarnane. Mul sildades nõutud 75W-140 täissünt õli LS lisandiga. Olen meie kaubandusest sellist asja valmiskujul leidnud Castroli (SAF-XJ) ja Pennzoili valikus. Niikaua, kui Castroliga sõitsin, paistis kõik OK. Viimati panin taha Pennzoili, tuli veidi odavam. Mingi 3000+ km läbimise järel hakkas pööretel tagant raginat kostma, nagu kettad ei tahaks libiseda. Ilmselt oleks sillaõli valikul kindla peale minek ilma lisandita õli kasutamine ülalmainitud lisandiga.FlammablE kirjutas:Teoreetiliselt peaks juba poest limited slip märget kandvas õlis umbes sama asi sees olema.
Mis puudutab teemaalgataja küsimust vedelike spetsifikatsioonide, mahtude jne. kohta, siis margikohaseid andmeid ja muud teavet auto kohta, võiks esmalt otsida
"Grandiomaniku pühakirjast"
Seal saadaval kasutajajuhendid:
http://www.wkjeeps.com/wk_brochures.htm#MANUALS
Ja manualis lõpupoole ilusti kirjas, mida kallata, kuhu kallata, kui palju ja millal.
Tere tulemast Jeepi iseremontijate klubisse...
- atdoom
- True Off Roader!
Silber ise paneb nendesse sildadesse Mobil Synthetic 75w-140 + see nende mopari lisand.FlammablE kirjutas:on see vist mõeldud tavalisse ilma "LS" lisandita õlisse. Teoreetiliselt peaks juba poest limited slip märget kandvas õlis umbes sama asi sees olema. Vahekasti spets õli on ka mopari kaubamärk, mida tasub enne igalt poolt mujalt küsida.
Vahekasti peaks minema: Mopar NV245-NV247-NV249 markeeringuga õli.
Minu käest saad soovi korral Pennzoil Syntethic 75w-140 limited slip õli.
4x1liiter (kinnised anumad) 4x18euri. Ja soovituse vahetada õlid mõlemas sillas, kui juba vahetuseks läheb! Kaane all pean silmas diferentsiaali kaant jah... samas esisillas vist ei pääse ilma alt ära võtmata ligi (minu cherol ei pääse, grandil ei mäleta), aga tagumise võiks küll kaane lahti võta ja puhastada.
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
Chang Ying-Yue
Chang Ying-Yue
Mis juhtub kui panna WK jeebule taga silda mineraalõli? 80W-140? ilma lisandita? kas keerab midagi peeti või lihtsalt ei toimeta lukk korralikult?
Ma arvan, et lukk hakkab "kakkuma" ja häält tegema. Vähemalt mul oli nii, kui panin tavalist 75w140 sünteetilist ilma lisandita. Pärast panin lisandit juurde ja läks jälle heaks. Kui täitsa nullist alustad, siis pane enne lisand või sega see esimese pritsitäie õliga. Kui hiljem juurde tahad lisada, siis tasuks diffrist vähemalt sama palju õli välja imeda
Muidu juhtub nii, et niristad selle lisandi sinna õli peale ja voolab ta sealt august samas tempos uuesti välja (usu mind, ma tean
)
Arvestades seda, kui tihti ühel linnasõidu autol peab õli sildades vahetama, siis on mõttekas siiski ettenähtud 75w140 sünti kasutada, sest jeebi sillad ei ole liiga pommikindlad, pikaealised ja odavad, et paarkümmend euri võitu ennast ära tasuks. Kuigi näiteks WJ-le lubatakse ka 80w90 õli kasutada, aga soovitus on ikkagi 75w140 sünt.

Arvestades seda, kui tihti ühel linnasõidu autol peab õli sildades vahetama, siis on mõttekas siiski ettenähtud 75w140 sünti kasutada, sest jeebi sillad ei ole liiga pommikindlad, pikaealised ja odavad, et paarkümmend euri võitu ennast ära tasuks. Kuigi näiteks WJ-le lubatakse ka 80w90 õli kasutada, aga soovitus on ikkagi 75w140 sünt.
nii...õli asja saab lahendatud aga nyyd kysimus, et kust võiks leida seda õlilisandit sildadesse ja vahekasti mopar õli?
Ameerika auto, top parts, us parts, American Beauty ja kõik teised usa auto jupipoed. Kui mujalt ei saa, siis mine silberisse
-
- Got ARB and Nitrous?
Kas keegi oskab ütelada, et kui panna 2005-2007 Grandi sildasesse Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 (ehe. SAF-XJ) kas siis on vaja ka kindalsti lisada Mopari lisand?
Eestis on see Castrolgi mega hinnaga ca 28 eur/l ja seega odavam on see tellida saksast kus see maksab 10,4eur/l + 14 eur transa raha. Kahele sillale tellides päris korralik vahe.
Samuti on see sildade lisand mikide maal suht normaalse hinnaga ja tellitav.
Kuid kas seda siiski on vaja Castroli õlile lisada. Kui kindlasti vaja siis telliks selle sealt kaugelt ära, sest siin vaevalt seda lisandit keegi 6,47 eur +transa 9,43 eur müüb. arvestades, et mõlemile sillale vaja kokku 4 pudelti pole transa hind suur.
Eestis on see Castrolgi mega hinnaga ca 28 eur/l ja seega odavam on see tellida saksast kus see maksab 10,4eur/l + 14 eur transa raha. Kahele sillale tellides päris korralik vahe.
Samuti on see sildade lisand mikide maal suht normaalse hinnaga ja tellitav.
Kuid kas seda siiski on vaja Castroli õlile lisada. Kui kindlasti vaja siis telliks selle sealt kaugelt ära, sest siin vaevalt seda lisandit keegi 6,47 eur +transa 9,43 eur müüb. arvestades, et mõlemile sillale vaja kokku 4 pudelti pole transa hind suur.
Jeep Grand Cherokee Overland 3,0 CRD
-
- Got ARB and Nitrous?
Keegi ehk teab mis maksab NV 245 vahekasti õli ja kas ainult Silberist saada.
Jeep Grand Cherokee Overland 3,0 CRD
top partisist saab ka ja minu meelest oli 24 euri liiter.
Tel.+358400448132
+37256672599
Jeep Grand Cherokee 2009a 3.0 CDR 2"
Nissam Patrol y61 4,2 3" 37x12,5
+37256672599
Jeep Grand Cherokee 2009a 3.0 CDR 2"
Nissam Patrol y61 4,2 3" 37x12,5