Kumb on parem 4x4 maasturile kas lamell-või naelrehv?
Moderaator: Moderators
- RAMBO
- True Off Roader!
Re: Kumb on parem 4x4 maasturile kas lamell-või naelrehv?
See pole ainult endale ohtlikk vaid ka teistele. Värskelt veel meeles,kus eelmine lumi Tallinn-Pärnu maanteel üks jeep rekkale kümpi pani. Pilt oli väga kole. See M&S jutt on pigem politsei jaoks.
Seda juttu pole ka mõtet siin rääkima tulla,et VANASTI,VENEAJAL polnud mingit m+s i.
Vene ajal polnud mingit liiklust ka.
Naelad ei hoia autot teepeal pigem ikka lamell teeb suurema töö ära. Uuest peast on peaaegu kõik rehvid head. Vahe on ainult selles,et kallimatel rehvidel on lamellid sügavamad. Odavamad firmad teevad oma rehvid kallimate firma rehvide vanu mustreid järgi ja kuna täpselt samasugust ei tohi teha siis ongi lamell lõpuni lõikamatta. Mida rohkem kulub,seda kehvem pidamine on.
Kallimatel rehvidel on pidamist pikemalt.
Sõitke ikka turvaliselt!
RAMBO
Seda juttu pole ka mõtet siin rääkima tulla,et VANASTI,VENEAJAL polnud mingit m+s i.
Vene ajal polnud mingit liiklust ka.
Naelad ei hoia autot teepeal pigem ikka lamell teeb suurema töö ära. Uuest peast on peaaegu kõik rehvid head. Vahe on ainult selles,et kallimatel rehvidel on lamellid sügavamad. Odavamad firmad teevad oma rehvid kallimate firma rehvide vanu mustreid järgi ja kuna täpselt samasugust ei tohi teha siis ongi lamell lõpuni lõikamatta. Mida rohkem kulub,seda kehvem pidamine on.
Kallimatel rehvidel on pidamist pikemalt.
Sõitke ikka turvaliselt!
RAMBO
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
- RAMBO
- True Off Roader!
See kvalifitseerub ikka naelrehvi alla. Lamell on ilma ühegi naelata!tarmo kirjutas:Kas keegi (vä üksikud erandid) sõidab tõesti talvel ILMA lamellideta rehvidega? Üks kõik kas seal on naastud või ei ole siis...
Edit: kas see ei ole lamellrehv?
Ja autodele topitakse ikka igasuguseid puuklotse alla.
Tehes ise hooajati rehvi tööd ei ole just harvad juhused,kus keegi kuskilt usast või kust iganes on saanud endale NAELREHVID.
Ilma ühegi lamellita.
Ainus häda ongi see,et kevadel enamus nendest autodest enam ei tule rehve vahetama.
Viimati muutis RAMBO, T Nov 08, 2011 9:30 am, muudetud 1 kord kokku.
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
- TiitR
- I live off from the mud
No eristatakse jah lamell- ja naelrehv, kuid nagu näha, siis tegelikult on klots läbi lõigatud ehk lamellitud.RAMBO kirjutas:See kvalifitseerub ikka naelrehvi alla. Lamell on ilma ühegi naelata!tarmo kirjutas:Kas keegi (vä üksikud erandid) sõidab tõesti talvel ILMA lamellideta rehvidega? Üks kõik kas seal on naastud või ei ole siis...
- RAMBO
- True Off Roader!
Hea lumeraja rehv aga ka sellel ei ole lamell lõpuni. Sõidan ise sellistega ühe hooaja lume rada ja siis müün tavaliselt edasi. Juba mitu aastat pole paremat rehvi selleks leidnud.TiitR kirjutas:No eristatakse jah lamell- ja naelrehv, kuid nagu näha, siis tegelikult on klots läbi lõigatud ehk lamellitud.RAMBO kirjutas:See kvalifitseerub ikka naelrehvi alla. Lamell on ilma ühegi naelata!tarmo kirjutas:Kas keegi (vä üksikud erandid) sõidab tõesti talvel ILMA lamellideta rehvidega? Üks kõik kas seal on naastud või ei ole siis...
Ma muidugi eeldasin,et see on Vallai mitte nokia.
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
- tarmo
- Kontakt:
Mis mõttes lamell on ilma ühegi naelata? Pildil kujutatud rehv on ju lamellrehv, millel on naelad/naastud sees.RAMBO kirjutas:See kvalifitseerub ikka naelrehvi alla. Lamell on ilma ühegi naelata!tarmo kirjutas:Kas keegi (vä üksikud erandid) sõidab tõesti talvel ILMA lamellideta rehvidega? Üks kõik kas seal on naastud või ei ole siis...
Ja autodele topitakse ikka igasuguseid puuklotse alla.![]()
Tehes ise hooajati rehvi tööd ei ole just harvad juhused,kus keegi kuskilt usast või kust iganes on saanud endale NAELREHVID.
Ilma ühegi lamellita.Ise ei taha nagu neid alla pannagi aga kuna klient on kuningas siis...
Ainus häda ongi see,et kevadel enamus nendest autodest enam ei tule rehve vahetama.
Sellele ma vihjasingi, et miks sedasi väärakalt neid rehve nimetatakse...
Kui tädile paned rattad alla, siis ei ole enam tädi, vaid omnibuss või?
Ratastega tädi on
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
- RAMBO
- True Off Roader!
Kus või kes sulle seda ütles,et lamell rehv on naeltega?tarmo kirjutas:Mis mõttes lamell on ilma ühegi naelata? Pildil kujutatud rehv on ju lamellrehv, millel on naelad/naastud sees.RAMBO kirjutas:See kvalifitseerub ikka naelrehvi alla. Lamell on ilma ühegi naelata!tarmo kirjutas:Kas keegi (vä üksikud erandid) sõidab tõesti talvel ILMA lamellideta rehvidega? Üks kõik kas seal on naastud või ei ole siis...
Ja autodele topitakse ikka igasuguseid puuklotse alla.![]()
Ilma ühegi lamellita.Ise ei taha nagu neid alla pannagi aga kuna klient on kuningas siis...
Sellele ma vihjasingi, et miks sedasi väärakalt neid rehve nimetatakse...
Kui tädile paned rattad alla, siis ei ole enam tädi, vaid omnibuss või?
Ratastega tädi on
Mina pole seda ka välja mõelnud aga nii lihtsalt on.
Ja su tädist ei tea ma midagi.
Piis.
RAMBO
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Seistes rehvidi kulu. Varasematel aastatel igapäevasõidukina sai aastaringsel kasutamisel 2 jooksu läbi sõidetud.sambla-aadu kirjutas:Landy- seisval autol ei ole vahet,mis rehvid all on. Iseasi,kui sa sellega reaalselt ka sõidad...![]()
![]()
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
- RAMBO
- True Off Roader!
tarmo kirjutas:Kas keegi (vä üksikud erandid) sõidab tõesti talvel ILMA lamellideta rehvidega? Üks kõik kas seal on naastud või ei ole siis...
See on lamellitud naelrehv.
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
Sellel teemal võib jälle vist lõpmatuseni heietada...
Mina olen viimased 5...6 aastat Falken S112 lamelliga sõitnud, ja väga rahul nii paksus lumes kui talvisel teel.
Mudarehv sügavas lumes, julgen kahelda, ei ole parem lamellist. Kinnisõidetud lumel ja jääl aga õudus.
Mina valin sellelks talveks taas lamellrehvi, paraku pean loobuma Falkenist...
Mina olen viimased 5...6 aastat Falken S112 lamelliga sõitnud, ja väga rahul nii paksus lumes kui talvisel teel.
Mudarehv sügavas lumes, julgen kahelda, ei ole parem lamellist. Kinnisõidetud lumel ja jääl aga õudus.
Mina valin sellelks talveks taas lamellrehvi, paraku pean loobuma Falkenist...
gaz fs 1
- tarmo
- Kontakt:
Kes ütles, et ei ole?RAMBO kirjutas:Kus või kes sulle seda ütles,et lamell rehv on naeltega?![]()
Mina pole seda ka välja mõelnud aga nii lihtsalt on.
See, et niisugune vildakas terminoloogia on rahvasuus välja kujunenud, ei tähenda, et see õige on. ÕS kahjuks ka siin ei aita, aga terve mõistus küll aitab.
Kas tahad väita, et see pildil olev rehv ei ole lamellrehv, aga kui kisud naastud välja, siis ta muutub lamellrehviks?
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
- RAMBO
- True Off Roader!
Naelrehv jääb naelrehviks ka siis kui tal pole naelu sees. Lamell on lihtsalt lamell. Parandage mind,kui ma eksin.tarmo kirjutas:Kes ütles, et ei ole?RAMBO kirjutas:Kus või kes sulle seda ütles,et lamell rehv on naeltega?![]()
Mina pole seda ka välja mõelnud aga nii lihtsalt on.![]()
See, et niisugune vildakas terminoloogia on rahvasuus välja kujunenud, ei tähenda, et see õige on. ÕS kahjuks ka siin ei aita, aga terve mõistus küll aitab.
Kas tahad väita, et see pildil olev rehv ei ole lamellrehv, aga kui kisud naastud välja, siis ta muutub lamellrehviks?
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
- RAMBO
- True Off Roader!
*Lamell kipub kiiremini kuluma. Kuna rehvi segu pehmem (pole vaja naela kinni hoida)...
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
Küsisin selle segu kohta eile ühest rehvifirmast ja vastus oli, et segul vahet pole!RAMBO kirjutas:*Lamell kipub kiiremini kuluma. Kuna rehvi segu pehmem (pole vaja naela kinni hoida)...
Minu jaoks ei olnud see jutt veenev ja usun endiselt, et lamellrehvi kummiegu on pehmem.
Kulumise kohta võin aga öelda, et olen ühe jooksu rehvidega sõitnud 3 talve (a` 12...13 000 km) ja võiks neljanda veel sõita. Kestnud on nad tõenäoliselt sellepärast nii hästi, et sõitu asfaldil on suhteliselt vähe.
Siit ka soovitus teema algatajale- rehvivalikul peaks arvestama, kus talvel põhiliselt liikled.
gaz fs 1
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Rehvide kulumisest.
Kuna sõidan sõiduauto all talverehviga (lamell?) aastaringselt. siis protirehvi eluiga on 40...45000 km.
3,5 aastat sõidetud ja kohe läheb kolmas jooks alla.
Kuna sõidan sõiduauto all talverehviga (lamell?) aastaringselt. siis protirehvi eluiga on 40...45000 km.
3,5 aastat sõidetud ja kohe läheb kolmas jooks alla.
-----------------------------------------------------------------