EAL 4x4 alaliidu tegemised(musta pesu pesemine)

Ametlik info võistluste kohta, küsimused, kommentaarid, järelkajad.

Official information and discussions about 4x4 competitions. Information on international events welcome!

Moderaatorid: hulkur, Arto, MM, Oliver, Moderators

Suletud
gena
Got ARB and Nitrous?

Re: EAL 4x4 alaliidu tegemised(musta pesu pesemine)

Postitus Postitas gena »

Movistar kirjutas:Mulle teadaoleva info kohaselt leidis üks pealtvaataja 2 miini otse võistlustrassilt ja teatas korraldajatele,mispeale korraldaja ei peatanud võistlust ja transportis miinid iseseisvalt ,rahva vahelt läbi,autode pesemiseks mõeldud koha lähedusse ja kaevas maasse.Päras sõitu kutsuti demineerijad neid ära viima.
Selline info levis võistlejate vahel Klaperjahil.

Päris tore uudis
V.K
Sõltuv alates 2004
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Movistar kirjutas:Mulle teadaoleva info kohaselt leidis üks pealtvaataja 2 miini otse võistlustrassilt ja teatas korraldajatele,mispeale korraldaja ei peatanud võistlust ja transportis miinid iseseisvalt ,rahva vahelt läbi,autode pesemiseks mõeldud koha lähedusse ja kaevas maasse.Päras sõitu kutsuti demineerijad neid ära viima.
Häärased:
1)Palun jääme algse teema juurde
2)Kõike kuulujuttudena levivat ei tasu 100% tõena võtta.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Sepp
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Sepp »

Landy kirjutas:
Häärased:
See ei ole naised saunas rääkisid jutt.
Minule rääkis sellest võistleja kes kuulis raja kohtunike ja korraldajate oma vahelist juttu lällari kaudu, miini leidjale anti juhtnöörid, et vaikselt ja ilma pauguta :) need mujale toimetada. Miinid tulid välja raja seest ja oleks võinud näiteks järgmisel ringil kellegi puutest pauku teha :roll:
Nüüd ka 4x4 auto
Peeter ehk Sepp
2010 IV , 2011 II ,2012 II ,2013 III
Kui saan abiks olla
Tel: 5165626
http://www.sepp.ee
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Landy - see ei ole küla jutt.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Olen oma seisukoha juba ütelnud järelkajades aga kordaks siis üle.
Vaba sõitjana olen selle poolt et selle mülka läbimine loeti ringiks (tegelikult see ei vasta küll "ringi" mõistele aga kui ühisstart algab märgataval kaugusel (ennekõike aja- ja resursi poolest) ajavõtupunktist, on õiglane ka seda läbimist arvestada). Lisaks kompenseerib see ka korraldaja kinnisideed seada mingisuguseid miinimumnorme, võrreldes liidriga, e. selekteeritakse nõrgemad võistlejad välja, kriteeriumi alusel, mida keegi ette ei tea. Kui kõigil (kes jõudsid ajavõtupunktini) loetakse üks ring juurde, säilivad kõigil võistlejatel võrdsed tingimused.
TR-3 l need tingimused võrdsed ei olnud ja kordusstardiga ei saanud neid enam mingil moel võrdsustada, seega ei saaks ka tulemusi arvestada (sõitu vaadanuna ja lugedes teemat, ei saa aru, mida siin üldse arutada on ja kuskohast on üldse võetud idee et see sõit võiks aastaarvestusse minna).
PS. Hardo ja teised vihased 3 sõitjad, ärge kogu struktuuri maha tallake ja kõiki korraldajaid ära hirmutage, kõik ülejäänud võistlused on ju normaalsed ja Alamkomiteel ei ole ju ka nii palju neid apsakaid. Tõsi, lõunanaabritel näeb asi veel parem välja.
Tehtud, mõeldud.
gena
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas gena »

Sepp kirjutas:
Landy kirjutas:
Häärased:
See ei ole naised saunas rääkisid jutt.
Minule rääkis sellest võistleja kes kuulis raja kohtunike ja korraldajate oma vahelist juttu lällari kaudu, miini leidjale anti juhtnöörid, et vaikselt ja ilma pauguta :) need mujale toimetada. Miinid tulid välja raja seest ja oleks võinud näiteks järgmisel ringil kellegi puutest pauku teha :roll:

Vaiko komentaari ootaks selle kohta .Kui se nii oli siis võib ta seal ise edasi võistelda , vaevalt et keegi on huvitatud ,et teda tykkidena kokku korjatakse järgmisel aastal.
V.K
Sõltuv alates 2004
Kasutaja avatar
eero I
elektrikapp "KOSTIVERE 3"

Postitus Postitas eero I »

totu kirjutas: TR-3 l need tingimused võrdsed ei olnud ja kordusstardiga ei saanud neid enam mingil moel võrdsustada, seega ei saaks ka tulemusi arvestada (sõitu vaadanuna ja lugedes teemat, ei saa aru, mida siin üldse arutada on ja kuskohast on üldse võetud idee et see sõit võiks aastaarvestusse minna).
PS. Hardo ja teised vihased 3 sõitjad, ärge kogu struktuuri maha tallake ja kõiki korraldajaid ära hirmutage, kõik ülejäänud võistlused on ju normaalsed ja Alamkomiteel ei ole ju ka nii palju neid apsakaid. Tõsi, lõunanaabritel näeb asi veel parem välja.
Alates offroadi algusaegadest on ära tehtud suur töö, on saadud EAL liikmeks, tänu millele on paremal või halvemal moel saanud legaalseks autode ümberehitamine, on välja ehitatud struktuur, on üritatud areneda edasi jne. Seda kõike tänu kogukonnale mida on hilisematel aegadel juhtinud 4x4 alakomitee, mille liikmed teevad seda oma vabast ajast ja mille eest isiklikult olen neile siiralt tänulik. See aga ei tähenda, et peaksin silma kinni pigistama kui leian, et midagi on tehtud valesti või võiks olla teisiti.
Seepärast saigi tehtud ühine avaldus alakomiteele mille tulemusena võeti, läbi hääletamise, vastu otsus. Kõik hääletajad, peale kahe leidsid et, see mis ja kuidas toimus klaperil oli igati korrektne ja vastavalt juhenditele läbi viidud. Aga võibolla oli ainult korrektne ja juhendid mida välja antakse, kaasaarvatud EAL-i omad, ei olegi täitmiseks. Või siiski on juhendid täitmiseks aga on ka erandeid.
Kuna seda, kes, kuidas ja miks alakomitees nii või naa hääletas, me teada ei saa siis teame ainult seda, et kõik oli õige.
Isiklikult pole sellega nõus sest ajamõõtmine ja ringide lugemine pole kõrgemmatemaatika ja kokkuvõtete tegemine ei peaks aega võtma nädalaid. Ja kui võtab siis sooviks teada miks? Pole vist palju soovitud.
Kui see oli sellest, et puudus dubleeriv ajavõtmine ja ringide lugemine siis võiks ju keegi selja sirgeks ajada ja öelda, seekord läks nii ja järgmine kord üritame teisiti või mis iganes põhjustel kõik see nii läks.
Kuna seda pole keegi teinud siis järeldan, et läheb vana rada edasi ja märke sellest on juba ka postitustest leida.

pakane kirjutas:
... EM ja EK võistlustel peab ajavõtt olema dubleeritud ! ...

Klapperil oleks dubleeritud ajavõtt ilmselt võimalik, aga muudel võistlustel tähendaks see siis kahte kiipi autos või kahte jaama stardis/finishis... Hea plaan mu meelest :roll:

Võin ka eksida ja viimases lauses polegi irooniat.
(C/P läks tiba nihu, postitaja oli "ormti")

Iseenesest kui kasutatakse kiipe siis ongi süsteem dubleeritud, seda juhul kui mõlemaid on paaritatud. Aga finiši jaama purunemine või kadumine võistluste keskel tooks kaasa katse või võistluse tühistamise. Aga mine tea, täna on ilmsel kõik võimalik kui arusaamisi ei muudeta.
Mingil juhul ei ole huvitatud süsteemi lammutamisest aga hetkel tundub, et süsteem ei toimi nii nagu võiks.

Eero
Kasutaja avatar
eero I

Lisaks veel.
Mis puudutab igasugu mõistetele, nagu ring, aeg, ringiaeg, sõiduaeg, katse, proloog jne., uue tähenduse andmist peale võistlusi. Arvan, et sellega ei peaks tegelema. Kui siis ainult juhul kui kõik, ka need kes võistlustel ei osalenud, vaid osalevad sarjas mille tulemusi võistluse punktid mõjutavad on 100% nõus juhendite, mõistete jne. uue tõlgendamisega hooaja keskel. Antud juhul ei saa kuidagi nõus olla, et lõigust saab ring tänu sellele, et sellel oli muda, auk, puu, kivi või tänu sellele, et sellest hakkab kellelgi parem või halvem. Kui enamus soovib lõiku nimetada ringiks siis lepime kokku ja nimetame lõigu ringiks aga alles järgmisest hooajast ja need kellele see ei sobi, võivad edaspidi võistlustel mitte osaleda.
Antud juhul TR2, TR1 ja VABA tulemustest rääkides ei maksa minu arvamus midagi, ei kuulu mainitud 100% sisse.

Eero
Kostivere 3
TR3
pakane
vanaisa

Postitus Postitas pakane »

pakane kirjutas:
... EM ja EK võistlustel peab ajavõtt olema dubleeritud ! ...

Klapperil oleks dubleeritud ajavõtt ilmselt võimalik, aga muudel võistlustel tähendaks see siis kahte kiipi autos või kahte jaama stardis/finishis... Hea plaan mu meelest :roll:

Iseenesest kui kasutatakse kiipe siis ongi süsteem dubleeritud, seda juhul kui mõlemaid on paaritatud. Aga finiši jaama purunemine või kadumine võistluste keskel tooks kaasa katse või võistluse tühistamise. Aga mine tea, täna on ilmsel kõik võimalik kui arusaamisi ei muudeta.
Mingil juhul ei ole huvitatud süsteemi lammutamisest aga hetkel tundub, et süsteem ei toimi nii nagu võiks.

Eero[/quote]

Minu mäletamist mööda 2009 (aastal,kui Laadogal meie meeste tulemusi "kärbiti")oli võimalik maržuuti dubleerida lisaks track logerile, oma enda gepsuga. Väike, aga oli asjal juures. Enne etappi oli vaja GPS kohtuniku juures plommida. Seega pole miski võimatu, vaja natuke mõtiskleda.

Andres
Kui ei saa, siis kuidagi ikka saab!
4x4 TR3 V8 ja Subaru
Kasutaja avatar
eero I

Krt. kaan podiseb peal, tahaks veel öelda.
Rääkides ringidest ja TR2 kohapunktidest. Kas keegi sellele on mõelnud, et Star Team ja Visahulkur võibolla ainult selle pärast rassisidki kõik 3h et teised aastaarvestuses kohapunkte ei saaks. Või arvate, et Alvar ei loe juhendit ja ei tea mis asi on % ja ei oska seda arvutada.
Või saame neile seda ette heita, et nad loevad juhendit ja loodavad, et tehakse nii nagu algul öeldud.
Või ei maksa üksik võistleja midagi ja teeme nii kuidas asi ilusam välja paistaks, krt. mille või kelle nimel.
Sama hästi võiks ju keegi aasta lõpus, enne kokkuvõtte tegemist, tulla välja ideega, kõigil kes jäänud neljandast kohast tahapoole korrutada kohapunktid kahega. Kui mõnda asja teisiti tõlgendada siis arvan, et see võiks tehniliselt täiesti võimalik olla.
Nüüd ilmselt küsite, miks peaks seda keegi tahtma või tegema. Siis küsin, miks tehakse sama asja täna? Saan aru, et kõik peale kahe, TR2-s, on tänase seisuga rahul aga nagu ennemgi mäinisin, peaksid olema kõik. Ja selleks ongi alakomitee, et vähemuse hääl ka midagi maksaks kui see õigustatud on. Antud juhul on sest nii oli eelnevalt kokku lepitud (juhendi punkt 11.4) ja kõik osalejad ja mitteosalejad olid sellega nõus.
Antud juhul võib juurelda ainult teemal miks enamus ei suutnud läbida kahte ringi, mitte selle üle mis on ring. Ring on vist juba sadu aastaid ring olnud.

Olen vist kõik öelnud, võite mu seina äärde viia.
Aga ei ole nõus toimuvaga enne kui keegi avab mu silmad ja räägib midagi sellist mida ma veel ei tea. Ja valida, olla või mitte olla.

Eero
villy
Mudder

Postitus Postitas villy »

Meie (meeskond Tõuk TR2) oleme täiesti nõus kui võetakse üks liigne ring (mida me tegelikult ei sõitnud ju) tulemustest maha. See et siis punktidest ilma jääme... noh see ei olegi oluline. Meie jaoks ei muutu sellest midagi. Olulisem on et võistlused ikka järgmine aasta kah toimuksid.
Villar Sikk
Valgamaa
---------------------------
tel: 5078985
villar@estpak.ee
Cooper
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas Cooper »

Tere kallid off-road´i huvilised ja selle ala arenemist soovivad kaaskannatajad!
Tahan käesolevaga anda Teile mõned selgitused ja mõttekillud edasiseks aruteluks ja arenguteks.

„Klaperjaht“ on juba mõnda aega tagasi väljunud sellest formaadist, kus üks inimene suudaks kogu võistluse funktsioone hallata, ehk siis praktiliselt vimatu on kogu võistluse käigus teostatavad teenused ja toimingud ainuisikuliselt korraldada. Ülesanded on jagatud kohtunike, ametnike ja alltöövõtjate vahel nii, et kõik vajalikud toimingud oleks tehtud. Mina jälgin seda, et kõigil oleks vajalik varustus, info, instrueeritus, volitused ja vajadusel kokkulepitud tasud ja hüvitised makstud. Tuleb tunnistada, et kohtunike ja funktisionaalsete ametipostide täitjate töös oli möödalaskmisi. Me kõik oleme inimesed ja tihtilugu kriisiolukordades ja stressisituatsioonis ettearvamatu käitumisega, seega on parim lahendus leida korraldustiimi just sellised inimesed, kes suudavad nimetatud olukordades säilitada omandatud juhistejärgne tegutsemine ning konkreetsus. Paraku pole see seekord õnnestunud, kuid mida teha inimestega, kes justkui pidid täitma oma ülesannet, aga päris veatult ei kukkunud välja... Ma ei saa vallandada inimesi kes pole lepinguga tööl, ma ei saa neid trahvida ega ka muul moel sanktsioneerida, seega kõik mis on seotud tulemuste tekkimisega, seda on praktiliselt võimatu hiljem parandada või ümber teha. Me võime proovida parandada ja tuunida aga faktikohtuniku vigu järgmine päev ei muuda. Me võime üritada kõike kritiseerida kuid see enam midagi olematuks ei tee.
Kui Teil on jäänud mulje, et järgmine aasta midagi ei muutu, siis Te eksite. Tuleb ära teha suur töö ning kõik teadaolevad vead, probleemid ja kitsaskohad saavad arvesse võetud. Olen korraldanud 18 võistlust ja alati midagi korrigeerinud ja tagasisidega arvestanud, kuid seekord oli tõesti minu rahulolematuseks palju põhjusi. Kuid mis siis teha, pole mõtet ju ennast siin avalikus ruumis ei õigustada ega hukka mõista, kedagi karistada ma ju ei saa, saan ainult meelde jätta asjad mida parandada ning tegeleda võimalikult hea meeskonna loomisega. Kahjuks pole ma kordagi kuulnud siin juturuumis kriitikat tegevate inimeste soovist tulla appi kohtunikuna või aidata mõnda tähtsat funktsiooni ellu viia.

probleemidest Klaperjaht 2011.
- minu tel. on avalikult väljas võistluse lehel, kui seda ei leia, siis siin see on-5035039
- palun siiralt selle miinijutuga pöörduda otse minu poole ja üldse, te peaksite teadma, et avalikus ruumis toimuv vestlus on avaliku huvi orbiidis, kaasa arvatud keskkonnateenistused ja muud ametkonnad. Kui Teil on soov kellegil tuju huvitavaks teha on asi teine, kui aga soovite konstruktiivselt ja jätkusuutlikult minna alaga edasi siis toimigem mõistlikult.
- Tahan kõigile ringilugejatele veel siinkohal anda selgust Klaaperjahi tulemustest. Klaperjahil loeti tõesti "esimene" ring peale mõnesajameetrist takistusriba luubi alt läbinutele, aga see on täiesti õige ning tehniliselt see pole ka teisiti mõistlik. Maasturite kestvussõidu „Klaperjaht“ võistlusklasside ametlik lõpuprotokoll on dokument, kus võistkondade jadana sisalduvad kõik võistlustel osalenud meeskonnad (võivad olla ka kõik registreerunud võistkonnad, sest mõned ei pruugi olla läbinud mõnda olulist etappi või lüli, kuid nad on mandaadist läbi jooksnud). Selles lõpuprotokollis on esitatud meeskonnad ametlikus paremusjärjestuses. Selle tabeli järgi viiakse läbi auhinnatseremoonia (seal osalevad loosiauhindade arvestuses ka katkestajad ja starti mitte ilmujad). Peale võistlust edastatakse see tulemuste protokoll nendele klubidele ja organisatsioonidele, kes kasutavad „Klaperjaht“ nimelist võistlust oma võistlussarja või –sarjade punktiarvestuseks. Kõik sarjade ametnikud, kes tegelevad punktiarvestuse koostamisega vastavalt sarja juhendis etteantud metoodikale ning selle kontrolliga, teevad „Klaperjahi“ tulemuste põhjal oma sarjade sisearvestuse punktitabelid. Kui EAL 4x4 punktisaajatel on oma visioon sellest millisest mahust alates jagada punkte ja millisest mitte, siis rääkige need asjad alaliidu koosolekul läbi, ärge jätke Alaliidu sisest punktiarvestust otsustama Klaperjahi meeskonda, kuna me ei esinda EAL 4X4 Alaliitu!

Olen tegelikult valmis kõiki küsimusi kommenteerima ning konstruktiivsete mõtete üle arutama, aga ma ei soovi seda teha mokalaada vormis, vaid arukalt.

Lugupidamisega

Vaiko Püttsepp
nakatunud 80-ndatel, krooniline alates 1998 "Saku Safari"; piloot parimas eas, tiim "Tegijad"
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Tere Vaiko.

Sellist juttu sinu suust poleks uskunud :( Aga teadsin juba ette,et selline tuleb .
Sinu jutt on maha kopeeritud sinu protestivastukirjast ja ei ole kuu ajaga kuhugi poole muutunud.
Ja mis kõige tähtsam.
Su võistlus on registreeritud Eesti Autospordi Liidus E4x4 KV-na ,siis Sina pead tegelema punktiarvestusega ja esitama selle EAL nende poolt dikteeritud vormingus ja korras.
Praegult veeretad sa palli alaliidu väravasse,et vaata kus on ülbed mehed " võtsid minu külavõistluse sisepunktid ja panid julmalt oma tabelisse sisse"
See,et sinu alltöövõtjad on rumalad,saamatud ja ei saa arsjadest üldse aru on ainult sinu enda probleem.Võistlejaid ei huvita see karvavõrdki ja kas peaks ?
Sinu oled võistluste juht ja korraldaja,vastutad ainuisikuliselt selle eest kui käki kokku keerad.

Poleks Vaiko kirjutanud,siis minul oli juba eelnevalt öeldud kõik mis ma asjast arvan.
Ikka arvan samamoodi.
HM Racing Team
Cooper
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas Cooper »

Hea kommentaator "Muuvistaar" !

Ma tunnistan, et oli möödalaskmisi ja tean, mis tuleb teha teisiti ning teen seda. Aga seda ma ei tunnista, et tegemist oli "külavõistlusega" ning kõik oli halvasti ja tulemused on tühised. Ma arvan, et tulemused näitasid igal juhul, kes on rajal suutlik ning kellel jätkub kainet kaalutlust olukordades käituda. Ma samas loodan siiralt, et tegelasenime-"Muuvistaar" taha peituv seltskond teeb ise mõne korraliku ürituse ja saab hakkama hea meeskonna koostamisega mille eest ta ka vastutab.

Mis puudutab EAL 4X4 alaliidu tulemustesse, siis pidasin ma silmas seda, et kui on tekkinud olukord, kus esimene ring ei olnud täisring, aga on protokollis kirjas ringina, siis seda EAL 4X4 arvestuses juhendi järgi ei peaks olema, kui keegi arvab , et peaks, siis tuleb seda otsustada Alaliidus. Ja samas ärme lükkame nüüd kogu teemat ja vastutust tulemuste üle võistluste korraldaja peale. Alaliit saab võistluse registreerimise eest raha, kontrollib juhendi, registreerib ja jälgib võistluste korralduse käiku. Milleks meil muidu üldse Alaliitu tarvis on, kui selleks , et olla sidusorganisatsioon Võistluste, võistlejate ja off-road liikumise arengu vahel. Minu meelest oleks tulevikuks väga tervendav koostada ka korralik dokumentatsioon võistluste korraldaja ja Alaliidu vahelise vastutuse jakohustuste jaotuse üle. Selle jutuga ei lükka ma midagi Alaliidu kaela, aga me kõik oleme selle komplekti sees, ning kõigil on oma osa.
Meil kõigil on oma tegelik professioon ja offroad tegemised on hobi. On loomulik, et võistluste ametnikud, rajakohtunikud ja Alaliidu ametnikud teevad oma asju põhitöökõrvalt, aga teisiti pole see ka ju ettekujutatav. Me võiks kõik olla professionaalid aga selleks on vaja kas väga head tahtmist ja koostööd, või palju raha. Soovin ise , et oleksime rohkem koostööaltid ja panustaksime ühiselt heasse tulevikku.

Sinu väide, et "selline vastus oligi oodata" on arusaamatu, kuidas siis oleks pidanud Sinu arust toimuma, mõtle ka asjade üle mida Sa ise valesti tegid või oleks teisiti saanud teha.

Arvan, et siiski pikemas perspektiivis on mõistlikum olla konstruktiivsem ja koostööaltim, kui üelda, et Klaperjaht on vilets ja seda pole tarvis. Millist võistlust siis on tarvis ja kes selle teeb. Eesti off-road see oleme meie, jah just ka see osa kes siin ohtralt kritiseerib ja selline see televik ka tuleb, võimalik et virisev, kiunuv ja mitte rahulolev.

Lugupidamisega
Vaiko Püttsepp
nakatunud 80-ndatel, krooniline alates 1998 "Saku Safari"; piloot parimas eas, tiim "Tegijad"
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

Sry for OT

No loe ja imesta !
Kohtunikuks olemisega hakkamasaamine võrdub vist raketiteadlaseks olemisega ?!
Asi on tegelt elementaarses loogilises mõtlemises ...

Tean ise ühe teise autospordiala (dragrace) köögipoolt kaunis hästi. Ise ka 2 EMV medalit võitnud.
Seal kipub asi just vastupidi olema - reegleid jälgitakse just p*tsikarva pooleksajamise täpsusega.
Aga n*ssimiseks ei saa ju seda nimetada ! ... sest reeglid on ju kõigile teada ja kõigile kohustuslikud.. nii kohtunikele, kui võistlejatele.

Aga kallid võistlejad .. tean täpselt, kui s*ta keema ikka ajab see, kui midagi on tulemustes valesti, või kedagi on ebaõiglaselt koheldud.
Sest tegu on ju ikkagi spordiga .. ja see eeldab fair play'd.

Kahjuks on jah kõik sellised üritused läinud äritegemiseks kätte ära.... kusjuures kriteeriumiks see, et kas korraldaja tuleb ots-otsaga kokku või mitte. Aga tasuta lõunaid ei ole .. kõige eest tuleb maksta .. ka kohtunike .. uulitsapealt iga (oinast) ikka võtta ei saa.

Edu kõigile !
.. nii sportlastele, korraldajatele, kui kohtunikele.
Chero
Suletud

Mine “Võistlused/Competitions”