Jeep Cherokee 1989-1998 ostuabi

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
johndoe
Rookie

Jeep Cherokee 1989-1998 ostuabi

Postitus Postitas johndoe »

Ühesõnaga - olen viimase nädalaga omal silmad tagurpidi pähe lugenud kogu sellest maasturi ostu teemast :)

Mul on vaja teist masinat, mis suudaks läbida igal ajal ja iga ilmaga ca. 100m üliväikese nurgaga tõusu + 700m kruusateed (mida talvel lükatakse heal juhul korra ööpäevas) ning 4 km metsavahe-asfaltteed (mida lükatakse vähemalt korra ööpäevas). Edasi on juba suur trass (kus ka praegune 1wd väga hästi hakkama saab) - sellega pole siiani mingeid probleeme olnud. Masin peab käivituma ka -30-ga ning lihtsalt toimima talve jooksul see max 2 nädalat, millal seda vaja on.

Arutelu algas üldse mootorsaaniga - kuid olen päris veendunud korraliku neliveoga saab ka antud oludes hakkama. Hinnapiiri otseselt ei ole, kuid kuna see saab olema nn. teine auto, siis üle 3000 EUR ei tahaks sinna alla esialgu panna. Auto 24 on müügil 16 erinevat cherokeed, mis antud tingimustele vastavad.

Foorumist on siiani väga palju kasu olnud - olen jõudnud konkreetsele järeldusele: Jeep Cherokee, bensukas ja mitte-231 vahekastiga on see, mida vaja. Nüüd aga on mõned täpsustavad küsimused, millele ma ammendavat vastust leidnud ei ole:
1. millist aastakäiku eelistada? 1989-1998 antakse valida. Loogika üleb, et mida vanem, seda vähem asju on, mis võivad rikki minna (elektroonika).
2. Cherokee vs Grand Cherokee - kas läbivuse mõttes (just lumes) on mingit vahet?
3. Kas eelistada 4.0 või 5.2? 4.0 on väidetavalt pommikindel - aga milline nendest? kas 136kw, 135kw, 130kw, 126kw? Läbisõit saab olema väike (siis kui teise autoga liikuma ei saa + mõned "pühapäevasõidud") ja jalanumber on päris suur - seega kütusekulu osas eriti sente lugema ei hakka - peaasi, et viib punktist a punkti b. V8-l on muidugi ka teisi häid omadusi mis võivad panna selle kasuks otustama :)
4. Talverehvid - Kas on vajadust vaadata mingisuguseid spetsiaalseid rehve (kõrgemaid/kitsamaid vmt) või sobivad tavalised talvekad? või üldse at? Ketid plaanis nagunii osta - sest viimased talved on olnud päris "huvitavad"
0liver
Mudder

Re: Jeep Cherokee 1989-1998 ostuabi

Postitus Postitas 0liver »

Mina olen aastase Cherokeega sõitmise järel aru saanud et ükskõik millisest maasturist ei ole maasturina sendi eestki tolku ilma korralike rehvideta. Talvesõidukile mille kütusekulu on kama kruviksin mina alla kõige suuremad ja karvasemad rehvid mis alla mahuvad.
Y61
Kasutaja avatar
Bill
Rock Crawler

Postitus Postitas Bill »

Vastused(isiklik arvamus).
1.92 ja ülesse-lastehaigused ravitud(ABS jne.) ja rohkem varuosasi mis sobivad.
2.Grand suurem ja mugavam, Väikesel Cherol ruumi vähem, kergem ja varuosasi rohkem.
3.130 kw ja ülesse(126 kw nüüd juba tiba haruldasem koos oma varuosadega).
4.Parimad naelrehvid või osta mudakad ja lase naelutada heade naeltega(ise eelistan parimaid naelrehve).
5.V8 pole veel omanud, ei oska kommenteerida... :evil:
clondike
Mudder

Postitus Postitas clondike »

Kuna ise ostsin Cherokee teiseks autoks täpselt samadel asjaoludel, siis soovitaks kindlasti vaadata juba korraliku tõstega masinat või siis lisada eelarvesse vastav summa selle teostamiseks. Endal on eelmise omaniku poolt lastud teha 3" tõste ja all 31/10.5/R15 BFG AT lamellitud rehvid. Läbivus lumes tunduvalt parem kui tehaseseades masinal. Paar tuttavad oma pargimaasturitega igastahes minu värsketes jälgedes omal jõul sihtpunkti kohale ei jõudnud.
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Kui tõstmise seisukohalt vaadata ,siis grandi oluliselt lihtsam ja odavam tõsta kui tavalist cherot.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
johndoe
Rookie

Tõste kohapealt - selle vajadusest saan tõenäoliselt aru peale esimest talve või siis üldse mitte :)

aga ikkagi 4.0 vs 5.2?
Mootori seisukohalt olen aru saanud, et ega väga palju vahet pole - vastu peavad mõlemad. Aga naised saunas räägivad, et 5.2 tapab käigukasti ja muid ülekandeosasid tunduvalt efektiivsemalt kui 4.0... On see mingi tõsiseltvõetav jutt?
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

johndoe kirjutas:Tõste kohapealt - selle vajadusest saan tõenäoliselt aru peale esimest talve või siis üldse mitte :)

aga ikkagi 4.0 vs 5.2?
Mootori seisukohalt olen aru saanud, et ega väga palju vahet pole - vastu peavad mõlemad. Aga naised saunas räägivad, et 5.2 tapab käigukasti ja muid ülekandeosasid tunduvalt efektiivsemalt kui 4.0... On see mingi tõsiseltvõetav jutt?
Võistlema grandiga ei kipuks jah, aga hobikorras kesmist offroadi (siis päris offroadi mitte metsateel sõitu) kannatab grand küll ja veel.
Kõik taandub lõpuks jälle selleni et kelle ema ja kelle tütar.
Mudas alates 2003.
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

proovin lihtsalt olukorda ette kujutades ennast sarnases situatsioonis ette kujutada:
Mul on kusagil metsas maja kust ma ilma nelikveota välja-sisse ei pääse:
Väljund- maastur.
hakkan valima maasturit eeldades ,et aastas 2 nädalat on reaalne oht ilma mitte tsivilisatsooni pääseda.
Siis korrutan selle veel koefitsiendiga x ja saan reaalseks tulemuseks 1 kuu.
Selleks ,et jõuda sinna kus algab normaalne kulgemine ühesilla veo jaoks on 4.8 klikki.
Kui terve kuu on tõsine kasjakk ,siis läbib teiseks valitud auto selle ajaga alla 300 km, mis teeb aastaseks läbisõiduks 300 km.- see oli mustvalge kuvand.
Selge on siiski see, et teeotsas autot vahetama hakata ei ole just kõigemugavam,mis siis, et selles võrrandis kõige soodsam, on mõistlik arvestada ikkagi aastaseks kuluks ca 2000 km.
Arvestades niivõrd marginaalset numbrit, oleks mul täiesti pohh ,mis on peetava auto varuosade hind, kütusekulu, mootori võimusus, ja sellest lähtuvalt ka ju kindlustusmakse.

(võta V8 :wink: )
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

johndoe kirjutas:Tõste kohapealt - selle vajadusest saan tõenäoliselt aru peale esimest talve või siis üldse mitte :)

aga ikkagi 4.0 vs 5.2?
Kui sa väikese rehvi juurde jääd, siis saavad alati rehvid ennem otsa kui pulgad auto küljes:)
31"-ga hakkab V8 efektiivsus välja tulema
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
johndoe
Rookie

helar kirjutas:...
Arvestades niivõrd marginaalset numbrit, oleks mul täiesti pohh ,mis on peetava auto varuosade hind, kütusekulu, mootori võimusus, ja sellest lähtuvalt ka ju kindlustusmakse.

(võta V8 :wink: )
Ma olen ise jõudnud järeldusele, et kütusekulu, kindlustusmakse, pisividinad jmt on täiesti savi - aga kui mootor või käigukast vmt selle 2000 km peale aastas otsad annavad, siis päris nii ükskõik enam ei ole...

Aga no mis seal ikka - joppamist peab ka olema - loosib ühe V8 siis välja kusagilt :)
Tänud kõikidele info eest!
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”