Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.
kõigepealt tänud vastajatele... panen amordid alt võimalikult äärde ja ülevalt sutsu keskemale, siis jätkub amordikäiku pikemaks.
Kardaani ja toe vaheline nurk on normaalasendis ca 0º. Pildid on üldiselt petlikud, lähedalt pildistades moonutab hullu moodi. Kui vedrupadjad loodi panna siis on sillanurk maaga 20º.
eile said ka kardaani ja teo vahelised flantsid valma, mõnuga puurimist ikka
0* on hea töönurk, kui teises otsas on topeltrist ehk CV liigend.
Ideaalne oleks olnud staatiliselt +1* - +2* allapoole, kuna veo all väänab siis ehk ilusti 0* peale. Samas on sul korralikud "diagad" ja ehk hoiab ilusti silda kinni nendega.
jr kirjutas:Mis liigend sul kastipoolses otsas on kardaanil?
tavaline ühekordse ristiga (nagu siin vasakpoolses otsas: www.smilegroup.ee/rommi/esikardaan.jpg)
Kuna ressursid ei võimalda praegu vajalikku kardaaniringi tellida, siis proovin originaalidega esialgu liikuma saada, eks paistab kauaks - tagumine on veidi mölkis ka
Rommi...praegu oleks soodus kardaan tellida HAD'st. Mina tellin ühe kardaani, transport on 430USD. Kahe kardaani transa on 465USD. Ehk kahe puhul oleks kokkuhoid märkimisväärne...eriti kui transakulud pooleks lööksime veel. Kardaan ise, kama kaks kui pikk on 419USD. Oled kindel et finantse pole?
hetkel suht kindel kahjuks jah mul on hetkel kõik asjad nii pooleli kui üldse olla saavad. Kõlab vabandusena aga kodus käib ka ilgem remondimöll ja pean enne talve sooja sisse saama. Paari-kolme nädala jooksul muidugi on üks väike variant aga sul vist stuff enne kohal juba ma kardan.
Uuendasin veidi Runnerit. Juba sain 10cm sõita ka Jäänud on veel roolivõimu ettepoole tõstmine, ventikas ette aretada, esivedrude ülemised kinnitused ja küljerauad
Kuna ma ei suutnud tagumistele amortidele head asendit välja mõelda, jätsin väikese reguleerimisvõimaluse.
reaktiivvarda asend on tõesti hetkel mure, nii suure nurga alla ma muidugi ei jäta... ilmselt alumine ots oleks vaja võimalikult kõrgele tõsta. Seal on aga veidi nuputamist, üsna tugevat kinnitust ju vaja.
Veel tekkis küss vedrudega - kas peaksid alumisest otsast kinni olema või siis teha vedrupadja keskele mingi juhtiv tugi, mis vedru õigesti pesasse juhib. Ülemises otsas on kinnitusaasad olemas.
Annaks sulle veel nõu. Vaatamata et sul on ees lehtvedrud oleks hea kui ka esisillal oleks banhardi varras, muidu langeb kogu külgsuunaline jõud roolikarbile ja see võib koostöös 38" te rehvidega raamilt irduda või puruneb karbi võll.Sellisel juhul peab to banhard olema muidugi paraleelne roolivardaga. Selle vardaga paraneb ka roolitavus.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
reaktiivvarda asend on tõesti hetkel mure, nii suure nurga alla ma muidugi ei jäta... ilmselt alumine ots oleks vaja võimalikult kõrgele tõsta
Ära sa seda küll tee. Kindlasti on mõtekam ülemist otsa alla tuua. Kui sa vähegi viitsid silla liikumist tõstetud alumise otsaga modeleerida, siis saad aru miks alumise kinnituse üles viimine ei ole hea mõte. Egert tegi selle HMM-i uute sillakinituste modelleerimisel ära. Tõstetud alumise kinnitusega oli pilt päris kole. Mudugi on meil silla käiku ka üle 30 cm.
Alati saab paremini! TR3 piloot, nii mõnedki võidukad sõidud. tel: 5269391
erik kirjutas:muidu langeb kogu külgsuunaline jõud roolikarbile ja see võib koostöös 38" te rehvidega raamilt irduda või puruneb karbi võll..
Seda siis juba eeldusel, et karp on ühes äärmuslikus väljapööratud asendis ja roolivardal pole enam võlli kuhugi lükata. Natuke annab leevendada piirajate suurema pealekeeramisega käändtelgede juures, mis jätab väljakeeratud rataste puhul karbi võllile veel väikse varu.
EDIT: Tegelikult on see jama lehtvedrude puhul. Kuna Panhard sunnib tahes tahtmatult silla natuke liikuma vasakule-paremale, mis omakorda sööb mõnusalt ju lehtvedrusid. 4-Link on asja lahendus.
Ei ole jama, on hoopis kahe otsaga asi. Kas väänab natuke vedru kinnitusi või säästab rooli. Rattad, mis alla pannakse ei ole väiksed ja sealt tulevad jõud ei ole samuti väiksed.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!