Maastur ca 5000euri eest?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
kent
Off Roader Wannabe

Maastur ca 5000euri eest?

Postitus Postitas kent »

olen nüüd siin foorumis jupp aega ennast harinud,aga jääb veel vajaka.

Et milline oleks siis ratsionaalseim maastur kui panna kriteeriumiks normaalse hinna klassiga iga aastased hoolduskulud,varuosade hind ja kätte saadavus .Ja minu jaoks suht peamine - võimalikult vähene kütusekulu.

Sõita on 80% maantee ,kuid talvel väga varajasel ajal -enamasti pole teehöövlid veel tööd teinud pluss maakonna teed mis võivad mõnikord vägagi ekstreemsed olla.

Navarad on vist säästlikuma kütusekuluga ,kui ma ei eksi nüüd?
Samas see saale keberniit jm.
Jäi silma ka ca 2000 aasta pathfinderid ,kuid kui ma õieti aru saan siis viimane pidavat olema suht eksootika siinkandis... ei tea ka kuidas selle masina vastupidavusega lood on
Patrolide vastavate omadustega pole eriti kursis ja ega selle raha eest korralikumat ei saa ka eriti.

Ps:kui kellegil on midagi müüa mis mind võiks huvitada ,siis võib privaati saata alati.
nohik
Fitting 38"

Re: Maastur ca 5000euri eest?

Postitus Postitas nohik »

Kasutaja Inseneer müüb praegu 1998 aasta Y61 patrolit 5000 euroga, seega kui patrol huvitab siis viska igaks juhuks pilk peale. Navarate saale probleem peaks painama ainult 98 kw mootorivõimsusega masinaid, st vanemad, mille hinnaklass sinna 5000 euro kanti jääb ei tohiks sellest haigusest painatud olla. Võib-olla täpsustad veel kui suur see auto sul olema peab (mitu istekohta, kastikas või universaal), mis on sinu jaoks kütusekulu piiriks kas 10, 15 või 20l/100 km? Kas aeglusti on vajalik või sobivad ka nn linnamaasturid?
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

nohik kirjutas:Kasutaja Inseneer müüb praegu 1998 aasta Y61 patrolit 5000 euroga
See isend leidnud juba uue kodu.

Kui aga ajad kütuse säästu taga, vaata ka Land Rover Discovery td5 või 300tdi poole peale. (aga siis peavad sul endal ka mutrivõtmed peos püsima)
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
Kasutaja avatar
kent
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kent »

nohik kirjutas: Võib-olla täpsustad veel kui suur see auto sul olema peab (mitu istekohta, kastikas või universaal), mis on sinu jaoks kütusekulu piiriks kas 10, 15 või 20l/100 km? Kas aeglusti on vajalik või sobivad ka nn linnamaasturid?
Arvan et full size ehk universaal on mõttekaim.3 kohta miinimum .Vbl ka navara tüüpi 4 kohaline ja pisike kast,kuigi see kast tundub seal nii mõttetu olema.

Muidugi oleks hea kui kulu jääks 10l piirimaile,aga siis ma peaks vist niva ostma?:P
Seda ei taha küll.

Defineeri - linnamaastur.
nohik
Fitting 38"

Postitus Postitas nohik »

kent kirjutas:
nohik kirjutas: Võib-olla täpsustad veel kui suur see auto sul olema peab (mitu istekohta, kastikas või universaal), mis on sinu jaoks kütusekulu piiriks kas 10, 15 või 20l/100 km? Kas aeglusti on vajalik või sobivad ka nn linnamaasturid?
Arvan et full size ehk universaal on mõttekaim.3 kohta miinimum .Vbl ka navara tüüpi 4 kohaline ja pisike kast,kuigi see kast tundub seal nii mõttetu olema.

Muidugi oleks hea kui kulu jääks 10l piirimaile,aga siis ma peaks vist niva ostma?:P
Seda ei taha küll.

Defineeri - linnamaastur.
Linnamaasturiks pean ma kõiki nelikveoliseid ilma aeglustita masinaid alustades subarutega ning lõpetades igasugu muudes imelike loomadega (CRV-d, HRV-d jne). Igapäevaseks kulgemiseks kasutan ise nelikveolist sõiduautot. Odavam kui maasturiga sõita, samas ei ole kusagil lumistel teedel väga hätta jäänud.

Inseneeri poolt pakutavad isendid saavad 10 sajale hakkama. Kastikate kohta on jäänud mulje, et 11 sajale on teostatav. Diiselmootoriga maasturite üldine keskmine kütusekulu peaks enam-vähem 11-13 kanti jääma. Eks kõik oleneb rehvide suurusest ning parema jala raskusest ning soovitud masina eripäradest.
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

Postitus Postitas amevier »

Kastikad saavad tänu kergemale kaalule ja madalamale kerele reeglina hakkama 9-10 l/100km.
Minu 98kW Navara kulu tõuseb üle 10-e ainult lumerohkel talvel täisveoga sõites. Suvel on all 32" mudarehv, talvel 31" naast.
Land Cruiser KZJ73 - ledbar, turbokell ja punased sillad.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

amevier kirjutas:Kastikad saavad tänu kergemale kaalule ja madalamale kerele reeglina hakkama 9-10 l/100km....
mul tehasemõõtudes rehvidega on keskmine 8,5 ja asfaldisõitude suure osakaalu puhul tuleb isegi alla 8. Talvine lumiste teedega sõitmise keskmine 9+ ja metsavahel jahis läheb üle 10. Jutt siis D-Maxist.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
kent
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kent »

nohik kirjutas: Igapäevaseks kulgemiseks kasutan ise nelikveolist sõiduautot..
Sellepeale olen ka mõelnud, aga jällegi ei oska mingit normaalset valikut teha. Enamasti on ka neljaveolised wolksud ja audid.
Eks ta tõenäoliselt odavam tuleb üleval pidada küll, kui maasturit. Samas audi a8 küttekulu kisub juba maasturi kanti.

Kuidas nende Navarade ülalpidamis kuludega lood on? Vastupidavus jne .Tundub muidu suht rooste aldis masin olema , kui ülevaateid uurida.

Nissan Pick.up on miski Navara eelkäia ?

Huvitaval kombel pole ühtegi isendit selles hinnaskaalas neid müügil .
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Juba väikese tõstega Mazda? :roll: http://www.auto24.ee/used/859553 või Terracan? http://www.auto24.ee/used/926345
P.S pole kuidagi antud masinatega seotud.
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

kent kirjutas:
nohik kirjutas: Igapäevaseks kulgemiseks kasutan ise nelikveolist sõiduautot..
Sellepeale olen ka mõelnud, aga jällegi ei oska mingit normaalset valikut teha. Enamasti on ka neljaveolised wolksud ja audid.
Eks ta tõenäoliselt odavam tuleb üleval pidada küll, kui maasturit. Samas audi a8 küttekulu kisub juba maasturi kanti.
Wolks/Audi/Skoda 1,9 TDI on igatahes 4x4 sõidukatest hea valik,kütusekulu 4-5,5 l/100.Vastupidavus ka hea.
Maasturitest Terrano 2,7 TDI 2000+, kulu 9-11 l/100.Auto 24-s on neid enamvähem sobiva hinnaga müügis mitmeid:
http://www.auto24.ee/kasutatud/nimekiri ... &otsi=otsi
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Omasin kunagi Audi A4 1,9TDI Quattrot...no krt, selle neliveoga oli eelis tavaautoga võrreldes vaid linnas - ikka siga madalad on need VAG grupi masinad :|
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

TiitR kirjutas:Omasin kunagi Audi A4 1,9TDI Quattrot...no krt, selle neliveoga oli eelis tavaautoga võrreldes vaid linnas - ikka siga madalad on need VAG grupi masinad :|
Vähemalt Octavial on olemas pikemate vedrudega halbade teede pakett.Muus osas igati nõus,tõsisemasse kohta ikka maastur.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

raulex kirjutas:
TiitR kirjutas:Omasin kunagi Audi A4 1,9TDI Quattrot...no krt, selle neliveoga oli eelis tavaautoga võrreldes vaid linnas - ikka siga madalad on need VAG grupi masinad :|
Vähemalt Octavial on olemas pikemate vedrudega halbade teede pakett.Muus osas igati nõus,tõsisemasse kohta ikka maastur.
Kui sa nüüd vaatad teema algusesse uuesti ja näed seal summat, mille eest teemaalgataja sõidukit soovib, siis sry. aga nelikveolised (kõrgemad) Skodad (Scout mudel vist vaid 4x4) sinna hinnavahemikku ei sobi! :lol:
Kasutaja avatar
kent
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kent »

Karta on et mitte :).

Terrano tundub huvitav idee olema
http://www.carsurvey.org/reviews/nissan ... o_ii/2000/ Erilist laitmist ei näe.
Iseasi kui usaldusväärne see leht on.

Kui Jeepi diisleid siin hoolega laidetakse, kuidas on lood Nissani diisel mootori vastupidavusega?

Ise ei ole kunagi disla mootoriga masinat omanud.Küll olen aga teiste hala pidanud kuulma, mis puudutab
suvist ja talvist kütust. Kehva käivitumist külmades oludes jne. Aga kuna endal kogemused ouuduvad, siis väga sõna ei võtaks.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

kent kirjutas:Karta on et mitte :).

Terrano tundub huvitav idee olema
http://www.carsurvey.org/reviews/nissan ... o_ii/2000/ Erilist laitmist ei näe.
Iseasi kui usaldusväärne see leht on.

Kui Jeepi diisleid siin hoolega laidetakse, kuidas on lood Nissani diisel mootori vastupidavusega?

Ise ei ole kunagi disla mootoriga masinat omanud.Küll olen aga teiste hala pidanud kuulma, mis puudutab
suvist ja talvist kütust. Kehva käivitumist külmades oludes jne. Aga kuna endal kogemused ouuduvad, siis väga sõna ei võtaks.
Eks tanklaid tuleb tõesti valida, kus(t) :lol: tankida..ka suvel. Aga kui aku(d) on hea, küttesüsteem tihe (ilma leketeta), eelsüüteküünlad ja pihustid korras, siis peaksid ka 30a. vanused dislad karmide külmadega käima hüppama. 8)
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”