Jeep Cherokee mootori valik (90 ALGUS)
Moderaator: Moderators
Jeep Cherokee mootori valik (90 ALGUS)
Plaan soetada üks endale, aga vajan natuke abi mootori puhul
Esialgu jäi silma 2.5 90kw bensukas ( http://www.auto24.ee/used/901153 ) - tundub täitsa paraja võimsusega olevat.
Niipalju juba tean et diislid (2.1 ja 2.5) ei pidanud head olema ja et 4L ja suuremad jaksavad hästi edasi minna, aga nende kütte kulu on see mis hirmutab veidike.
Kindel muidugi see et manuaal kast peab olema ATM ei taha.
Et keegi võiks lähemalt natuke rääkida sellest mootorist (2.5bens), et kuida kütte kulu, kuidas minna jaksab jne.
Muidugi ei kujuta ma ette ka 4 liitrise kütte kulu (nii automaat kasti kui manuali).
Üldjuhul on linna ja maante sõit ning otsene maasturina kasutamine on talvised külavahe teed ja vahest vb ka mõni põld ja metsatee, sellised kohad kust punnib suure (suure suure) hädaga vanema audi quattroga läbi.
NB. lugesin ja otsisin vastuseid aga ei saanud teada mida otseselt vaja !
Esialgu jäi silma 2.5 90kw bensukas ( http://www.auto24.ee/used/901153 ) - tundub täitsa paraja võimsusega olevat.
Niipalju juba tean et diislid (2.1 ja 2.5) ei pidanud head olema ja et 4L ja suuremad jaksavad hästi edasi minna, aga nende kütte kulu on see mis hirmutab veidike.
Kindel muidugi see et manuaal kast peab olema ATM ei taha.
Et keegi võiks lähemalt natuke rääkida sellest mootorist (2.5bens), et kuida kütte kulu, kuidas minna jaksab jne.
Muidugi ei kujuta ma ette ka 4 liitrise kütte kulu (nii automaat kasti kui manuali).
Üldjuhul on linna ja maante sõit ning otsene maasturina kasutamine on talvised külavahe teed ja vahest vb ka mõni põld ja metsatee, sellised kohad kust punnib suure (suure suure) hädaga vanema audi quattroga läbi.
NB. lugesin ja otsisin vastuseid aga ei saanud teada mida otseselt vaja !
Samurai
Düssograafia käes kannatan !
Re: Jeep Cherokee mootori valik (90 ALGUS)
Oeh.Võta 4pakk
, loe läbi Jeep-i osakond ja tee oma otsus.Arvatavasti jõuad tulemuseni, et ikkagi 4l mootor sobib sulle(2,5 on suhteliselt lahja ja juppe on raskem saada).Manual kast ka kõvasti haruldasem, aga see on juba su oma valik.
Kui sa vaatad seda tabelit siin: http://www.fueleconomy.gov/feg/bymake/Jeep1990.shtml
siis näed et nende mootorite kütusekulu polegi nii erinev, kui just selline 4.0 ei satu, millel enamik hobuseid kapoti alt ära on põgenenud.
Ja nagu mulle usas 4x4 varuosade poes öeldi, et "any jeep will do... as long it has six cylinders!"
mõtlemisainet
terv,
Rommi
siis näed et nende mootorite kütusekulu polegi nii erinev, kui just selline 4.0 ei satu, millel enamik hobuseid kapoti alt ära on põgenenud.
Ja nagu mulle usas 4x4 varuosade poes öeldi, et "any jeep will do... as long it has six cylinders!"
mõtlemisainet
terv,
Rommi
Kui oleks selle 2.5l kohta midagi kirjutatud siis poleks vast küsinud.
Kui arvestada seda et väga palju sõidan maanteel siis ei ole see 4l väga hull rüüpaja midagi, kuigi 2.5 on ökom (vähemalt tabeli järgi), aga linna kulul on ikka parasjagu suur vahe sees. Vastuse sain, aga nüüd peab veel seda 2,5l proovima, et kui lahja ta ikkagi on, sest talvel lumes ja suvel paaril korral metsas poriloigus ei ole vast väga suurt võimsust vaja.
Aga tänud abi eest.
Kui arvestada seda et väga palju sõidan maanteel siis ei ole see 4l väga hull rüüpaja midagi, kuigi 2.5 on ökom (vähemalt tabeli järgi), aga linna kulul on ikka parasjagu suur vahe sees. Vastuse sain, aga nüüd peab veel seda 2,5l proovima, et kui lahja ta ikkagi on, sest talvel lumes ja suvel paaril korral metsas poriloigus ei ole vast väga suurt võimsust vaja.
Aga tänud abi eest.
Samurai
- kalleo
- Rock Crawler
4 aastat sõidetud 2,5b manuaaliga. Pühapäeval on linnas hää liikuda, aga äripäeviti jääb justkui tiba lahjaks... Vbl on tihedamalt linnas liikujale 4,0 edukam valik. Maanteel pole 2,5b-ga muret, talvel offrõudis paksus lumes on aga aeglusti vajalik asi. Minu sõidustiiliga ja minu valduses olev mootor võtab 10...11 suvel ja 12...13 talvel (lumist metsa ja põldu on). Varuosi pole eriti vaja läinud (siinkohal 3x üle õla), natuke on (uute, kasutamata) osade saadavust uuritud ka ja midagi kättesaamatut ei tundu just olema. Eks see varuosade vajadus ole ka sõidustiili ja hooldusega seotud. Käsikast (AX-5) on nagu ikka. Kui diiliks läheb, siis tšheki kuidas 1. ja 2. käiku vahetab, sest on olnud juhuseid vale käigukastiõli kasutamisega et sünkrod kuluvad ära.
Parimat,
Lihtsalt üks kogemus (mõttetult suurte mootorite ja atm-kastide eskeipijalt).
Parimat,
Lihtsalt üks kogemus (mõttetult suurte mootorite ja atm-kastide eskeipijalt).
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Lääne-Virumaa ja Rakvere linn suht rahuliku liiklusega koht. Tipptunnil sõidan vb korra kuus 
Samurai
-
davidsoniharald
- Got ARB and Nitrous?
4.0 mootor+gaasiseade=kogu lõbu ja odavamalt kui diisliga. Bensiini hinda ümber arvutatuna u 10l sajale keskmiseks kuluks.
Proovitud.
Proovitud.
Üldiselt tsikliinimene, aga kodutee vajab Jeepi.
ibra kirjutas: Kui ta tervest peast on katki läinud siis vaevalt ta kokkukeevitatult peab.
2.5 on hea ökonoomne, võtab terve liitri sajale vähem kui 4,0 ja minekut ei ole ollagi.
- kalleo
- Rock Crawler
OTvanapagan kirjutas:2.5 on hea ökonoomne, võtab terve liitri sajale vähem kui 4,0 ja minekut ei ole ollagi.
Ja-jahh, kui juba jutt ökoks kisub siis kindlustusetädi rehkendab summa ka vist veel hobujõudude pealt! Või ma eksin? Tänapäevaseid arve-asju päris peast ei tea...
/OT
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Linnas ainult, maanteel jällegi lirts rohkem.vanapagan kirjutas:2.5 on hea ökonoomne, võtab terve liitri sajale vähem kui 4,0 ja minekut ei ole ollagi.
Kindlustus: just tegin aastaks. Auto arvel Tallinnas. Nõks alla 100 euri. Kui odav ta siis ikka olema peab?
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Ma veel noor ja konf kõrge.
Aga rääkig mulle Toyota 4 Runneri kohta, silmasin just ühte 3.0 V6 bensukat, et kuidas nende kulud ja asjad on ?
Aga rääkig mulle Toyota 4 Runneri kohta, silmasin just ühte 3.0 V6 bensukat, et kuidas nende kulud ja asjad on ?
Samurai
tojoodikud käivad teise teemasse.
Cherokee mootori valik on ikka ainult 4,0 sest suuremat ei ole tehtud.
Mul sihuke jama et alati kui Cherosse sisse istun siis kasvavad kohe sarved pähe ja parem jalg pikemaks niiet tahaks kohe kangesti kihutada.
Cherokee mootori valik on ikka ainult 4,0 sest suuremat ei ole tehtud.
Mul sihuke jama et alati kui Cherosse sisse istun siis kasvavad kohe sarved pähe ja parem jalg pikemaks niiet tahaks kohe kangesti kihutada.
Selle vastu aitab alati see kui iste piisavalt taha lükata, aga hetke seis on see et kaalun ja mõtlen, ootan kuni mõni väga hea hinnaga isend müüki tuleb ja ehk siis istun juba maasturi rooli, hetkel sõidan oma poole veolisega edasi
Samurai