Cherokee KJ, Discovery 2 või Terrano 2?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Aleksei Sosnovski
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Cherokee KJ, Discovery 2 või Terrano 2?

Postitus Postitas Aleksei Sosnovski »

Tere,

Hakkan mõtlema uue auto ostmisest. Autot on vaja igapäevaseks kasutamiseks linnas, aga tahaks mõnikord ka maastikul sõita (just tahaks, suurt vajadust pole). Bagazniku maht on tähtis ka sest et aeg-ajalt on vaja rohke varustusega üritustel käia ning seda on parem teha kui autos on 4-5 inimest et kütuse hinda jagada. Praegu mul on Honda HR-V ning see on liiga väike, kuigi mugav parkida küll. Eelistatud on diiselmootoriga auto. Nii sellepärast et diisel joob vähem kütust kui ka sellepärast et varem diiselmootoriga autot mul ei olnud ning tahaks proovida midagi uut. Automaatkäigukasti ei tahaks. Lugesins siin-seal ja arvan et pealkirjas mainitud autod sobivad kõige paremini. Terrano 2 on kõige odavam ning mootor on pommikindel. Cherokee on stiilne. Discot kiidetakse, aga selle välimus mulle meeldib kõige vähem ning öeldakse et LR on Inglise UAZ, ehk laguneb sama kiiresti aga varuosad kallim. Kõik kolm autot peavad olema suhteliselt ökonoomsed (10-12 liitrit 100 km peale kui ummikutes ei ole vaja seista ning mootor on korras), hea läbivusega, kaaluvad sama palju ning on enam-vähem sama suured.

Land Cruiser-id ja Patroll-id on minu jaoks liiga suured ning maksavad rohkem ka. Grand Vitara-d on väikesed. Discovery 1-l on nõrgem mootor, muidu aga sobiks ka.

Seega küsimus: mida soovitate ja miks? Võite soovitada ka teisi autosid, aga eelkõige olen huvitatud nendest kolmest.

Ette tänades,

Aleksei.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Cherokee KJ, Discovery 2 või Terrano 2?

Postitus Postitas Landy »

Helista või saad mulle e-mail ja räägin Disco I ning II mudelite tugevatest ja nõrkadest külgedest lähemlat.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas Myrgel »

Lihtsalt enda lõbustuseks küsin kus ja kes Discot kiidab? Peale ländy muidugi.. Disco2 võtab tõesti su etteantud normis diislit kui võid kindel olla, et kõik mida kütte pealt säästad paigutad varuosadesse ja rohkemgi veel. Kuid jah, kui su Disco 2 parasjagu perse lääpas mõne remondikoja hoovil järjekordset imeliku nimega juppi ei oota on temaga täitsa hea sõita. Päris offroadi pole temaga väga võimalik teha kui just teise Disco jagu raha sisse ei taha paigutada. Softroadiks on autot küll. Minu kui endise Disco 2 omaniku soovitus on ühene - ei soovita! Land Rover sobib hobiautoks. Kui midagi järjekordselt perse läheb, siis leiad kiirvaliku alt utkinid-inseneerid, ning lähed oma eluga edasi. Kuid kui kasutad seda marki igapäevaelus, võib ta sind ikka väga santi olukorda panna ja korduvalt. Disco 2 ei lähe lihtsalt perse - ta teeb seda kõige spektaaksemal ja piinlikumal moel, valides selleks kõige kriitilisema aja ning võimatuma koha!

Jõudu:
Urmas
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Terrano (2,7 TDI 2000)omanikuna on raske jääda lõpuni objektiivseks ja teiste autode head-vead on ka ainult foorumist loetud.
Isiklik pikaajaline kogemus kinnitab,et kergemat offroadi harrastades(vintsi ninal pole) kestab Terrano hästi.
Kütusekulu,hoolde- ja remondivajadust ja maastikuomadusi kogumis hinnates tundub Terrano mõistlik valik.
Otsinguga leiab siit foorumist Terranodest päris palju infot.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Myrgel kirjutas:Lihtsalt enda lõbustuseks küsin kus ja kes Discot kiidab? Peale ländy muidugi..
Mina ei kiirda seda masinat roosad prillid ees, vaid jutustan inimestele ka kõigist nõrkadest kohtadest, probleemidest ja ohtudest. Mõni on lausa ära ehmatunud, et fännklubi nõnda kriitisliselt seda marki autost pajatab.
P.S.
Lääpas on auto siis, kui oled unustanud taha raudvedrud panna...
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Nii lihtsalt arvamusena- kui oleks selline plaan, paneksin rahapaki lauanurgale, varuksin aasta- poolteist aega ja hakkaksin otsima TÕELISELT HEAS KORRAS Disco I te.
Tehtud, mõeldud.
Aleksei Sosnovski
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas Aleksei Sosnovski »

Aitäh vastuste eest.

Noh, Discot ma ilmselt ei osta, Terranod ja Cherokeed mulle meeldivad rohkem ning peavad ka lagunema vähem.

Kas keegi saab midagi öelda KJ kohta? Kui hea/halb see auto on võrreldes Terranoga? Täpsemalt huvitab 2.5 CRD mootoriga mudel.

Veel üks küsimus, kuigi peaks ilmselt minema Nissan foorumisse. Mis on vahe Terrano2 97-99 ning 2000a? Huvitab just tehniline osa, mitte igasugused iluvidinad. Kuskil lugesin et alates 2000 asstast pandi uus kõrgsurvepump mis on töökindlam. Kas see on nii? Kas on veel mingeid muudatusi?

Vastuseid ootamas, lähen Nissani foorumit sirvima :roll:
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

totu kirjutas:Nii lihtsalt arvamusena- kui oleks selline plaan, paneksin rahapaki lauanurgale, varuksin aasta- poolteist aega ja hakkaksin otsima TÕELISELT HEAS KORRAS Disco I te.
See on väärt ettepanek!
Tugev ja lihtne raud ning vähe elektroonikat.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”