Trifiitide päev

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

tanel
Rock Crawler

Trifiitide päev

Postitus Postitas tanel »

coeng kirjutas:Jeep elas täna oma elu..tagurpidi käik jäi vist kallakul sisse, jätsin potsuma arvates, et P on peal.(jube palavus õues ) JEEP sõitis ise tagurpidi läbi õue kaarega autode vahel manööverdades, läbi karuputkede koloonia, murdis vana kahemeetrise betoonposti ja jäi rõõmsalt mind ootama. Teekond poolkaares ca.80m. Kannatada sai vaid tagapõrkeraua väljaulatav osa vastu betoonposti. No on ikka kõva auto ! Millegipärast 242 kastiga ei võtnud alguses esirattaid taha tagaveo rezhiimis, hiljem peale seismist läks kõik korda.
Ja miks kurat sul õues või aia taga karuputke koloonia on? Marss-marss aiapoodi roundup'i ostma!

Sry OT pärast. :lol:
tegime pulli, aitab
Patermaa
Got ARB and Nitrous?

Re: GC iseseisev elu

Postitus Postitas Patermaa »

Ja pärst pritsimist, kui juba kuivama hakkab, siis ülevalt õisik maha ettevaatlikult ja lõkkesse.
Kui seda saasta kohe ei hävita, siis kunagi kellegil on põletushaavad soolas, loodetavasti mitte lastel, kellel selline kõrge ja äge asi on nagu majakas.
Katkestanud Alansi Kapp-il :D
Pajero 2.6 Cabrio
KEMPPI SEADMED&SERVICE www.rkrseadmed.ee
Tel: 56 205 236
PARUN
Rock Crawler

Postitus Postitas PARUN »

See putk haiseb rõvedalt :puke: , sellepärast notiks juba maha
Kõnetraat 51922951
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Täna hakkan riigiametnike kiusama, sest minu naaberkrundi putked võeti eelmine aasta riikliku tõrjeplaani (seni olme 20 aastat ise neid materdanud), aga tõrjuti sitasti ja liiga hilja. Seekord hakkasin varakevadel juba ametnikele pinda käima ja lubati juuni lõpuks tõrje ära teha (lootsin, et hiljemalt suvesõidu ajal). See nädalavahetus selegus, et pole midagi tehtud ja õisikud juba avanevad. Mul polnud linnast kaitsevahendeid ka kaasa võetud et midagi ise ära teha. Tuleb hommikul kohe helistama asuda. Vanduma võtab kohe!
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Teema kisub vägisi Flooraks ära! :lol:
tanel
Rock Crawler

Landy kirjutas:Täna hakkan riigiametnike kiusama, sest minu naaberkrundi putked võeti eelmine aasta riikliku tõrjeplaani (seni olme 20 aastat ise neid materdanud), aga tõrjuti sitasti ja liiga hilja. Seekord hakkasin varakevadel juba ametnikele pinda käima ja lubati juuni lõpuks tõrje ära teha (lootsin, et hiljemalt suvesõidu ajal). See nädalavahetus selegus, et pole midagi tehtud ja õisikud juba avanevad. Mul polnud linnast kaitsevahendeid ka kaasa võetud et midagi ise ära teha. Tuleb hommikul kohe helistama asuda. Vanduma võtab kohe!
Kuradit te põete. Ostke poest prits, ostke roundup, valige vähem tuuline ja vilu-varjuline ilm. Enne tehke veega korra kuiva trenni - keera düüs pritsi otsas nii lahti, et natuke "kuseb" ehk siis sealt ei tule peenike pilv vaid lendab joa moodi asi. Sellega siis löristad lehed-asjad täis. Juga lendab kaugele, ise "põõsasse" ronima ei pea ja mingit mürgiveetolmu eriti ei teki. Pole mingeid ime-eri-kaitsevahendeid vaja. (Kui sul just hektari peal see tihnik juba ei laiu, siis on keeruline jah ilma sisse pugemata toimetada.)
Või pane pikad kummikindad kätte ja aja laste pritsikaga või mingi veepüssiga üldse asi ära.
Roundup pole naljaasi, aga pritsijale endale on kõige ohtlikum just see peenike veetolm. Peen õhus hõljuv tolm ronib jah paremini igale poole, aga kui me ei räägi siin kultuurtaimede satikatõrjest (lehetäid alumistel külgedel jne) siis nii suuri objekte nagu selle putke lehed pole küll mõtet silm pulkas po protseduru tingimata teha. Segu võid ka tunde järgi valmis segada kontsentraadist, saab liiga kange siis saab, ega kehvemini sellest ei tööta.

Või, pange kontsentraat surveka pesuaine paaki, sättige jälle düüs joaks kui annab ja kütke sellega kaugemalt ntx. Mida iganes, rohkem loovat lähenemist.
Respiraator-prill-pika varrukaga särk võib südamerahustuseks peal olla jah, peaasi on seda mitte suust ja ninast sisse või silma ajada. Muu kere saab pärast pessu viia kui juhtub trehvama, ei juhtu midagi nii kiiresti.

Naaberkrunt siis naaberkrunt, mõistlik naaber ütleb aitäh selle eest kui krundile käima juhtub. Ebamõistlik naaber karjuma tuleb, kehitad õlgu, ei tea, ise kuivasid ära... "ei põle joond". Riigile lootma jääd siis ...
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Tanel, oleks see nii lihtne

Naabekrundiga on see jama, et eelmise omaniku surma järel (ca 20 aastat tagasi)pole sugulased selle vastu huvi tundnud , isegi kinnistamata on see maatükk. Jama lugu on see, et need kuradi "trifiidid" on seal võsastunud hoovil ja lähiõmbruse võsametsas ning rinnakõrguses angervaksa padrikus lailai , mitte nagu tavalislet suurtes tihedates kolooniates lagedal alal. Seega vaja juhusliku kokkupuute eest ennast väga hästi kaitsta. Pritsimine keerukas ja seni oleme teinud raiumist-kaevamist-põletamist. Naaberkrunti oma raha eest müritanud veel pole.

P.S:
Just helistas keskkonnaamatenik tagasi ja imetas, et tööd 04.07 seisuga allhankija poolt tehtud pole. Lubati kohe kontrollida ja ette võtta. Jääme lootma...
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
coeng
Fitting 38"

Re: Trifiitide päev

Postitus Postitas coeng »

Rae valla keskkonnaametnik lubas täna hävitajad saata, see ju riigimaa :)
Jeep Commander 3.0 crd 2007
Jeep Grand Cherokee 4.0 1993
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Ma alati kui kusagile välismaale minek olen ikka mõelnu, et peaks karuputke seemneid kaasa korjama, et maailma floora mitmekesisust tõsta :twisted:
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
Taivo
Rock Crawler

Postitus Postitas Taivo »

Ma usun, et inimesed oleksid sulle kindlasti tänulikud! :twisted:
Kusjuures ma olen kuulnud, et see pidi mingi söödakultuur olema tegelikult...ei tahtnud uskuda hästi, aga lehmale ei pidavat midagi tegema, pole tahtnud katsetada ka :D
tanel
Rock Crawler

Landy kirjutas:Tanel, oleks see nii lihtne
Jama lugu on see, et need kuradi "trifiidid" on seal võsastunud hoovil ja lähiõmbruse võsametsas ning rinnakõrguses angervaksa padrikus lailai , mitte nagu tavalislet suurtes tihedates kolooniates lagedal alal. Seega vaja juhusliku kokkupuute eest ennast väga hästi kaitsta..
Ära müstifitseeri asju üle, Landy.

http://www.4x4.ee/driveouts/2003/galler ... out_01_001
http://www.4x4.ee/driveouts/2003/galler ... out_02_001
http://www.4x4.ee/driveouts/2003/galler ... out_03_001

Kellegagi ei juhtunud midagi, väike laps oli ka kaasas. Autodest käidi väljas. Käppima ja juurima muidugi otseselt ei ronitud. Vilu ilm, autokatuste järgi otsutades on vihmagi tulnud hiljuti.
Palava ilmaga on teine asi, siis niimoodi ei maksa nagu juuresoleval joonisel...

Ajalooliselt toodi see sitt Eestisse silotaimeks vist millalgi 50ndatel. Euroopasse dekoratiivtaimena 17. sajandil või kusagil sealkandis.
A noh, paar aastat tagasi müüs vist bauhof vm sarnane urgas ntx pärsia karuputke, dekoratiivtaimena.. http://www.epl.ee/artikkel/577588 andis kiire googeldamine. :lol:
Lehmadele teeb küll ja veel kuidas. Mingid sellised infokillud meelde jäänud.

P.S: mingi linnalegend meeles, et üks härrasmees tassis selle kunagi ühele Eesti saarele nö. nõiataimeks, et "vägi sees". Ei lintšitudki ära kohalike poolt... :roll: A sina, Türk, sünnid küll järgmises elus sellise nalja peale peldikupaberina... kui sa kohe tollis karmavõlga nulli ei saa. :twisted:
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
coeng
Fitting 38"

Nõuka ajal(või eesti algusaastatel) ise niitsin ka, päikese käes tulid ikka vägevad põletused, armid praegugi jalgadel. Siis ei rääkinud keegi ,et nad mürgised on .
Kasutaja avatar
Kjen
Der Sponsor

Postitus Postitas Kjen »

Taivo kirjutas:Ma usun, et inimesed oleksid sulle kindlasti tänulikud! :twisted:
Kusjuures ma olen kuulnud, et see pidi mingi söödakultuur olema tegelikult...ei tahtnud uskuda hästi, aga lehmale ei pidavat midagi tegema, pole tahtnud katsetada ka :D
Venemaa on Petserist Baikalini seda taime täis. Ma ei tea, kust maalt see taime geen muutuma hakkab, aga Tomski oblastis noore karuputke võrseid söövad isegi inimesed magusa maitse pärast. Täiskasvanud taim enam söödav ei ole, aga nahka söövitav ka ei ole.
PARUN
Rock Crawler

Postitus Postitas PARUN »

Sinna toruvarde võiks mingit jama süstida, ehk kooleb ära ja juurestik ka hävineb,
Olen näinud, et pritsumeeste poolt pritsitud kohad võtab ära küll, kuid järgmine aasta läheb ikka samas vaimus edasi
Kõnetraat 51922951
Kasutaja avatar
coeng
Fitting 38"

Jalad põletasin ikka veidi ära kui autot päästma läksin.

Tekitatud tunnel

Pilt
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”