Punane tuluke "check engine"

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
väike naine
Mudder

Punane tuluke "check engine"

Postitus Postitas väike naine »

Jeep Cherokeel (1992. a) läks armatuuril (vasakus ääres) põlema punane kandiline tuli kirjaga "Check Engine". Mida see küll võiks tähendada ja mida checkida?

Ette tänades!
Krooniline
Rock Crawler

Re: Punane tuluke "check engine"

Postitus Postitas Krooniline »

Kui muidu mootor käib ühtlaselt ja probleeme pole, siis õli tase alla normi näiteks. Või, siis mingi andur ei tööta jne. Omal viskab näiteks ka tulukese põlema kui näiteks termostaadi juures oleva pistiku lahti unustad või õli tase alla normi vajunud.
Kasutaja avatar
väike naine
Mudder

Ahjaa, unustasin veel lisada, et see punane tuli ei põle sugugi koguaeg. Eile sõitsin pool linna läbi ja pool sellest ajast see tuli põles, täna jällegi ei läinudki põlema. Ei tea, mis imelik asi see on?
Kasutaja avatar
crimson
Mudder

Postitus Postitas crimson »

Kas kat on all?
Jeep Grand Cherokee LX 5,9L 177kw
Kasutaja avatar
vanapagan
Fitting 38"

Postitus Postitas vanapagan »

väike naine kirjutas: Mida see küll võiks tähendada ja mida checkida?

Ette tänades!
Tähendab seda et mõni andur/juhe/pistik ei ole nii kuis peab ja mida checkida võib öelda siis kui diagnostikapesasse vastav aparaat ühendada.
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Postitus Postitas kalleo »

Äkki õnnestub veakoode lugeda?

http://jeep-xj.info/HowtoECUcodes.htm

Nagu eespool juba mainiti on ilmselt viga mõnes anduris/juhtmes/pistikus. Veakoodi lugemisega peaks koha üpris täpselt üles leidma. Endal oli juhus kus ka tuli läks sõidu pealt põlema, tol korral oli üks andur vigane.

Parimat,
58588744
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Kasutaja avatar
väike naine
Mudder

Ilmselt tuleb mul ikka mõne asjamehe juurest südamerahustuseks läbi sõita, aga teie jutust tundub, et midagi väga ohtlikku ei ole - tuled põlevad, õli on normis, mootor töötab nagu alati. Julgen vist pikemale matkale minna küll.

Aitäh kõigile vastajatele.
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Ega's see punane tuluke seal armatuuris ju edevuse pärast silmi ei tee! Näitab ikka seda, et auto mootoris miski ei toimeta nii nagu peab. Tartus ju Chero asjamehi küll kes veakoodi lugemisel (vt. linki minu eelmises postituses) ehk abiks on... Kui veakoodi number/numbrid teada, alles siis saab otsustada, kas on "midagi väga ohtlikku" või mis üldse võib mootoriga edasi juhtuma hakata. Mõne konkreetse probleemiga võiks ju pikale matkale isegi minna, aga seni kuni veakoodi numbreid elik tõenäolist vea tekitajat/asukohta pole teada ei julgeks mina küll kodukvartalist kaugemale kulgeda...

Parimat,
58588744
Cherokee

Teadmises peitub jõud, mitteteadmises mitu korda suurem jõud.
Kasutaja avatar
väike naine
Mudder

Ai, nüüd ajasite mulle jälle hirmu nahka, sest punane tuli tõesti enamasti head ei tähenda:)

Cheromehi meil siin on tõesti. Sattusin just eile sinna Puiestee tn õue peale asjatama, aga nende garaaži juures oli täielik vaikus, nii et sinnapaika see seekord jäi. Eks tuleb uuele katsele minna.
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

See veakoodi probleem pole raketiteadus. Keera 3x süüde sisse ja hakkad Check Engine vilkumisi lugema. Vilgutatakse - kiire ja siis aeglane (oli vist). Kiire on esimene number ja aeglane on teine number ehk siis näiteks 2 kiiret ja 3 aeglast annab kokku 23. Vaatad netist Jeep DTC code tabelist numbri ja viga ongi teada.
Kui vaja suhelda siis nutiliin on avatud: 56201884
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Ax kirjutas:...Vilgutatakse - kiire ja siis aeglane (oli vist)...
Minu variandis on pauside pikkused numbrite eraldajaks. Lühem paus on 10-liste ja üheliste numbrite vahel, pikem paus kahekohaliste koodiarvude vahel. Aga vbl on mõni teine aastakäik siis teistmoodi... Hea teada.
Parimat,
Kasutaja avatar
vanapagan
Fitting 38"

väike naine kirjutas:Ilmselt tuleb mul ikka mõne asjamehe juurest südamerahustuseks läbi sõita, aga teie jutust tundub, et midagi väga ohtlikku ei ole - tuled põlevad, õli on normis, mootor töötab nagu alati. Julgen vist pikemale matkale minna küll.
.
Mina küll ei julgeks viga teadmata pikemale sõidule minna.

Kui keegi ei viitsi enam neid vigasid vilgutamisega lugeda siis mul on selletarbeks spetsiaalne scanner meerikamaalt toodud mis lisaks veakoodidele näitab ka andurite tööd reaalajas.
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

vanapagan kirjutas:
väike naine kirjutas:Ilmselt tuleb mul ikka mõne asjamehe juurest südamerahustuseks läbi sõita, aga teie jutust tundub, et midagi väga ohtlikku ei ole - tuled põlevad, õli on normis, mootor töötab nagu alati. Julgen vist pikemale matkale minna küll.
.
Mina küll ei julgeks viga teadmata pikemale sõidule minna.

Kui keegi ei viitsi enam neid vigasid vilgutamisega lugeda siis mul on selletarbeks spetsiaalne scanner meerikamaalt toodud mis lisaks veakoodidele näitab ka andurite tööd reaalajas.
Kas lihtsalt OBD scan või suisa DRBIII?
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
Kasutaja avatar
vanapagan
Fitting 38"

Ikka OBD scan mis hakkab külge ka väikese pistikuga 1991 ja edasi jeebule.
Kasutaja avatar
väike naine
Mudder

Üritasin siis veakoodi lugeda. Kui mul ikka kõik õigesti õnnestus ja silm ei petnud, oli see 34 - Cruise control circuit. Mida see tähendab, ma loomulikult ei tea. Kahjuks.

Nojah ühe asja sain küll pika ponnistamise peale pooleldi teada, aga süüte korduva sisse-välja keeramise peale saavutasin ühtlasi ka selle, et niigi nõrguke aku otsustas selleks korraks üles öelda, nii et üks häda asendus teise, palju hullemaga:(

Nüüd on siis asi selline, et kui kellelgi siin lugejaist tekib lähipäevil Tartu linnas ülearust vaba aega, igavus tapab vms, siis oleks vaja krokodilliabi.

Juba ette tänades!
55617018
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”