Jeep Grand Cherokee '99-01 3,1Tdi

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

ferdinand
Rookie

Jeep Grand Cherokee '99-01 3,1Tdi

Postitus Postitas ferdinand »

Püüan hankida võimalikult palju infot sellise masina kohta, kuna on tarvidus MB e-290'97 natuke uuema ja mahukama vastu vahetada. Olen püüdnud hoolega googeldada ja erinevaid artikleid-arvustusi lugeda, kuid suurt targemaks ei ole ikka saanud.

1. Eriti huvitaks veoskeemi puudutav, kas ka seda tüüpi masinatel on erinevaid vahekaste ning erinevaid modifikatsioone? Mismoodi selle auto vedu üldse töötab? Kas on lülitatav nelivedu või pidev nelivedu avatud keskdifriga?

2. Kas on mingeid olulisi tüüpvigasid? Sildade ehitus ja vastupidavus tavatingimustes (st enamjaolt linna ja maanteesõit)?

3. Mootorit on kirutud pea kõigis arvustustes, kuid tehn. andmete põhjal (pöördemomendi graafik) tundub olevat üks paremaid mootoreid üleüldse (jättes välja uuemad MB mootoritega variandid).

4. Käigukasti ja kogu ülekande kestvus tohutu saadaoleva momendi ning neljarattaveo tingimustes?

5. Varuosade ja kulumaterjalide saadavus, ülalpidamiskulud?

Tänud info eest spetsialistidele-praktikutele!
FlammablE
Rock Crawler

Re: Jeep Grand Cherokee '99-01 3,1Tdi

Postitus Postitas FlammablE »

See mootor ei hiilga millegi poolest, ükskõik mida numbrid ka ei näitaks. 2.7 on nobedam, eriti chipitult. Jeebil pole jõuülekandes midagi liiga tugev, aga modifikatsioonidega mitte üle pingutades jääb enamasti kõik terveks. Ise olen toore jõuga saanud lahti mälu järgi ainult esimesest kardaanist, aga vähe karvasema rehviga ja raske jalaga on võimalik tõenäoliselt veel kõvasti lammutada. Juppide hindu saad mõnest varuosade portaalist uurida. Kui on mingeid variante asju odavalt üle ookeani toimetada, siis on varuosad suisa odavad. Enne ostu tasub veermikule ja jõuülekandele teha korralik kontroll mõnes Jeepidega sinapeal olevas töökojas, sest käest lastud autol kogu veermiku remont on küllaltki kulukas ettevõtmine. Lisaks siis seda paadiankrut seal aiste vahel veel eraldi lahata, et mingeid üllatusi mootori poolelt kohe peale ostu ei ilmneks.
walkman
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas walkman »

Selle mootoriga mudeli kohta leiad infot, kui kasutad otsingut. Auto ise on ok, aga mitte 3.1 TD, vaid 2.7 CRD või 4.7 V8 bensukas. 3.1 TD lärmab, suitseb ja laguneb meelsasti. Mõttetu mootor, millega seda autot osta. Konkreetne isend, millega sõitnud olen, võttis ka kütust üle mõistuse palju. Kas see "tohutu pöördemoment" pidi nali olema? Kui üldse diislit vaadata, siis kindlasti 2.7 - ökonoomsem, odavam hooldada - ei ole nii palju kulukaid tüüpvigu, läheb edasi võrreldes 3.1 Td-ga (Võrreldes 4.7 V8 HO-ga ei liigu muidugi peast ega persest) ja lisaväärtusena saad ikka enamus aja sõita, mitte remontida ja närvitseda. Enamus diiselmootoriga isendeid muidugi palju läbi uhanud juba tänaseks päevaks ning keskmise eestlasest maasturiomaniku puudulikke hooldusharjumusi teades, soovitan välja vaadatud auto lasta mõnes päedevas remondikohas põhjalikult üle kontrollida. Aga veelkord, otsinguga leiad selle mootoriga versiooni kohta spetsiifilisemaid probleeme ja põhjuseid, miks mõnda muud eelistada.
Toyota Land Cruiser 120 2008; Jeep Grand Cherokee Overland 2019; Mercedes Benz ML500 w163; Hyundai Terracan 2005
tel. 51O7O27
ferdinand
Rookie

Tänud info eest.
Tean jh, et MB mootorit väga kiidetakse, kuid seda tüüpi mootor ei sobi minu "kütuse"kasutuse pärast, tarvis on just vanakooli boschi pumbaga diislit. Teist tüüpi automaatkäigukastiga neljarattaveolisi pole jälle eriti leida.

Veo juurde tulles, kas G Cherokeel on pidev neljarattavedu või on sootuks erinevaid veoskeemivariante?
Kilpkonn
Fitting 38"

Postitus Postitas Kilpkonn »

O|||||||O
FlammablE
Rock Crawler

Kui on plaan mingit poslamoslat sealt läbi keetma hakata ja sellega rikkaks saada, siis see 3.1 on nagu rulett, st et kui veab, siis oled lõpuks plussis aga tõenäoliselt teed mootoriremonti kogu oma säästetud kopika eest. Kui tahad ikka diislit ja hinnaklass max 100k, siis vaata mõnda vana G-klassi, patrolit, LC, Pajerot ja teisi klassikalisi vanakooli diisleid. Minu arust Grandi mõte piirdubki v8 bensiinimootorite, lihtsa ehituse, mõistliku hinna ja norm lisadega. Diiselmootoriga maasturite turul on palju konkurente, kes mulle tunduvad sümpaatsemad.
Soovitan seda artiklit lugeda, seal on kogu remondivajadus suht lihtsalt kokku võetud. Üle tasub kontrollida ka esimene kardaan.
ferdinand
Rookie

Tänud kõigile vastanutele, arvasin seni, et orienteerun internetimaailmas suht hästi, kuid viidatud artikkel oli siiski seni kolme silma vahele jäänud:-)
Paraku pole ma siiski saanud teada rohkemat kui juba teadsin-, et ostatav auto saab olema kõige sitema mootoriga sellesamuse maamuna peal:-) Irw@maastikukogemusi olen seni omandanud luaz'iga, selle mootor on minu jaoks seni igati ok olnud :D

MB mootriga variant jääb välja nii eelarvest (arvestan praegu kõige odavama otsaga st 5000.-), kui ka sobivusest justnimelt poslamaslat mootorist läbi keeta. Teised margid ei sobi peamiselt seetõttu, et auto peab olema kindlasti automaatkastiga. Hjundai ja kiia ei meeldi juba nime pärast.

Tohutust pöördemomendist rääkisin seetõttu, et momendigraafikuid uurides selgus, et ainult 3,1 mootori graafiku ülemine osa moodustas maksimumi (üle 350Nm) kohal pika sirge, erinedes ses suhtes isegi paljukiidetud MB graafikust, mis vaid korra maksimumi (400Nm) puudutas.

Ja vastust ei leidnud ma ikka oma peamisele küsimusele: kas kõigil selle ajastu 3,1 mootoriga GCherokeedel on samasugune veoskeem, ning kas neil on pidev avatud difriga nelikvedu?

Päikest mudasmüttajatele!
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

Sõitsin ise olude sunnil sellise 3.1 TD mudeliga ringi kui enda 5,2V8 remondis oli - tehase anmdetel on see 5,2 mootor ka 407Nm aga selle autoga on tunda, et autol on jõudu ja minekut. 3.1 aga rüüpas ainult kütust, tavaolukorras maanteepeal möödasõit tundus olevat samavaevaline kui 1,7TD opel astraga ning mis kõige masendavam - kütuse kulu oli ca 1...1,5l vähem kui bensukal.

Lisaks see et mootor vibreeris ja lärmas, eriti külmemal ilmal käivitades, turbo olemasolu oli suht raske tuvastada.

Veoskeemis tal minumeelest (vähemalt konkreetne isend, millega mina sõitsin) 249 vahekast "Quarda-Drive" - ehk siis kui õigesti aru saanud olen siis esivedu nõudmisel (kui tagumised libisema hakkavad) ning aeglustiga keskdiffer lukus. Taga võib olla lsd aga pole kindel.

Olen kuulnud palju jutte, et seda kere ei ole soovitatav osta - pigem vaadata vanemat - odavam, töökindlam, varuosad odavamad ja kättesaadavamad. Eks targemad oskavad paremini öelda. (lisaks selle autode hinnavahe arvelt võid päris hulga kütust paaki kallata).
Pilt
FlammablE
Rock Crawler

Töökindluses ja varuosade hinnas nagu suurt erinevust ei oska näha, aga soetada on küll ZJ odavam. Muidugi viimastest aastatest veidi kabedam kõikide lisadega v8 maksab ka sinna auku, kust WJ algavad. Korralik ZJ on kindlasti asjalikum kui käest lastud WJ. Mõistlikku diiselmootorit eelmisel põlvkonnal ka ei olnud.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

ferdinand kirjutas:
Ja vastust ei leidnud ma ikka oma peamisele küsimusele: kas kõigil selle ajastu 3,1 mootoriga GCherokeedel on samasugune veoskeem, ning kas neil on pidev avatud difriga nelikvedu?

Päikest mudasmüttajatele!
Jah neil on pidev avatud keskdifriga nelikvedu aga aeglustiga plokeeritav ja vahekastiga nv 247,see on komplektsus Quadra-Trac II ning sildades lahtised difrid.Teine komplektsus on Quadra-Drive ja vahekast ka nv 247,aga sildades on plokeeritavad difrid nimetatakse Hydra-Loc (Vari-Lok).
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
ferdinand
Rookie

3,1 mootori kohapealt on mind jõutud juba põhjalikult hirmutada, ehk oleks mõistlik vaadata hoopis sellist: http://www.auto24.ee/used/843268
Iseenesest Jeep tundub ikkagi sümpaatsem ja nende valik märksa suurem.
Vanem põlvkond ka ei sobi, kuna seda pole automaatkastiga vist üldse tehtud.
Kasutaja avatar
Bullrider
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Bullrider »

Njoohh, on siis uus auto õues juba või ei veel? Ise 3.1td omanikuna pean ütlema võrdluseks Zj le, et stabiilsem teel, ujub vähem ja mõnevõrra pehmem.... Imelik, kuna veermiku ja sildade ehituses ju kardinaalseid muutusi nagu ei ole. Mootorit.....no comments, sisustan vaba aega praktiliselt vaid ja ainult seal kallal. Loomulikult sõltub asi konkreetsest isendist või siis, et kui hästi ta eest hoolt kantakse aga mina jätan vajadusel foori alt minnes keskmised sõiduautod päris kaugele maha. Minekut võiks võrrelda mu vana ZJ 4.0 liitrisega. Küttekulu on hämmastavalt väike, keskmine jääb kindlalt alla 12. Seda isegi korralikult tilkuva pihustiga, mis sai muide päris oma pisikeste sõrmedega isegi ´remonditud`, ilma, et peaks jälle 400€ uue eest välja käima itaalia autole. Üldiselt annaks konkreetsele kerele 1-10 skaalas hinde 5. Vana ZJ seevastu 4.0 mootoriga saaks raudselt 9. Eks vaata ise....
ferdinand
Rookie

Paariga olen lähemalt tutvunud, muljed on väga vastandlikud. Ujumine tundus olevat tõepoolest väga häiriv. Mootori- kasti dünaamika samas mu meelest igati 5+, ainus hirm on jh mootori vastupidamatus. Iseenesest masin väga meeldib a lihtsalt ei julge osta kui tõepoolest see kotiga raha pidevalt elus hoidmiseks vajab.
Hetkel on seis selline, et otsustasin ka Pajerot ja võibolla ka mingeid muid sarnaseid masinaid lähemalt vaadata, tõenäoliselt siiski loobun igapäevaste sõitude tarbeks maasturi ostust.
Kasutaja avatar
agent007
Rock Crawler

Postitus Postitas agent007 »

Olen Frontera 2.5tds omanik. Põhimõtteliselt pidi sama mootor olema ainult, et üks pütt vähem. Midagi head tõesti ei ole öelda.Kütet võtab pika kerega frontera kohta keskmiselt 10 - 11. Igasugu andureid kapotialune täis. EGR jebib, nüüd saigi pimedaks tehtud. Ajasime Pajero 2.5Tdi -ga juti peale ning läind see pajero oligi. Ei tea, eks näha ole mis talvel saab.
Päris teemasse ei läinud, kuid annab ehk üldisema pildi sellest mootorist.
Jeep GC 2.7CRD
58454535
ferdinand
Rookie

Tehaseandmed on 2,5 pajerol ja 3,1 GC küll hoopis erinevast puust, Jeep lausa sportauto mitsu kõrval, kusjuures väga ökonoomne sportauto... :D

Tegelikult on vist nii, et mitsu rebib peale esimest kiirendust taas mööda, sellal kui jeebil tuleb plokikaani ja mootori-kasti vaheplaati vahetada. :D
Jeep muidu väga sümpaatne masin peale selle ujumise ja mootoriprobleemide, paraku ma olen seni Audi ja MB väikese remondivajadusega ära hellitatud ja ma lihtsalt ei julge osta autot mis eeldatavalt kogu aeg hakkab rikkis olema.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”