AX-5 anomaaliad
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
AX-5 anomaaliad
Mul juba pikemat aega vaevab selline probleem: Esimene käik kohapeal seistes ei taha alati sisse minna, kui panna sisse korra teine ja siis kohe esimesele läheb normaalselt. Teised käigud sõidu ajal ei ragise ja kui kolmandalt teisele pana siis kah vist ragises. Tagurpidi käik kaa ragistab. Ma pole nüüd terve talv jälle sõinud aga meelde on jäänud niimoodi.
Kust ma viga peaks otsima kas kastist või sidurist?
Kust ma viga peaks otsima kas kastist või sidurist?
- helar
- I live off from the mud
Re: AX-5 anomaaliad
Kuidas siduri vabakäiguga lood on ? Kui see korras siis
tundub vigane sünkronisaator olema..
Proovi: tühikäigul esimest kuni viiendani ilma sidurita vaikselt sisse lükata.
Need käigud mis hakkavad ragistama - sünkro läbi.
Korras sünkro puhul hakkab auto vaikselt liikuma.Tagurpidikäigul sellel autol vist sünkro vaevalt on.
tundub vigane sünkronisaator olema..
Proovi: tühikäigul esimest kuni viiendani ilma sidurita vaikselt sisse lükata.
Need käigud mis hakkavad ragistama - sünkro läbi.
Korras sünkro puhul hakkab auto vaikselt liikuma.Tagurpidikäigul sellel autol vist sünkro vaevalt on.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Tänud lähen kohe teen selle testi ära. Ma ise kahtlustan kaa sünkrosid 
Nii, testi tulemused positiivsed: ilma sidurita kast ei ragise ja auto tahab kergelt edasi liikuda. Järelikult siis sidur...jess
Vahekast maas, jätkame käigukastiga, et sidurini jõuda.
Vahekast maas, jätkame käigukastiga, et sidurini jõuda.
No nii ma ei tea, kast maas, sidur maas. Siduri ketas normis u 7,5mm, korv normis mingi väga minimaalselt seestpoolt rohkem kulunud. Survelaager läbi, kõriseb. Aga vaadake videot. Esimene see võll lõtkus niimoodi. Süda ei andnud rahu ja tõmbasin kasti laiali. Lõtk tekib esimese käigu sünkronisaatorist.
Sitt pilt kaa:

Tuleb vist rem. komplekt ära tellida, kasutatud kasti eest küsiti 900euri a24jas.
Sitt pilt kaa:
Tuleb vist rem. komplekt ära tellida, kasutatud kasti eest küsiti 900euri a24jas.
- helar
arvan, et see lõtk ei ole ebanormaalne.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
- LR90
Lõtk kaob kui kast all (eeldusel et vända otsas sidurivõlli laager terve).
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Nii, kes ütlses et see lõtk on normaalne? Nüüd siis sai usast uus rem. komplekt tellitud. Lõtk kadunud ja kõik tundub ilusti tihe. Komplekt sisaldas siis laagreid, sünkrosid ja kõik vajalike tihendeid.
Viimati muutis Xim, R Juun 10, 2011 5:56 pm, muudetud 2 korda kokku.
Mott! Anomaaliaid põhjustasid kulunud sünkrod. Nüüdseks siis kast all ja kõik toimetab ilusti. Lisaks sai pandud kaa uus siduri survelaager. Muud asjad jäid vanad. Eks need tavamõõdust suuremad rattad panevad selle nõrgukese kasti sisu proovile, vaatab kaua kestab.
- kalleo
- Rock Crawler
Kui saladus pole, siis mida õli kasti valasid?Xim kirjutas:Mott! Anomaaliaid põhjustasid kulunud sünkrod. Nüüdseks siis kast all ja kõik toimetab ilusti. Lisaks sai pandud kaa uus siduri survelaager. Muud asjad jäid vanad. Eks need tavamõõdust suuremad rattad panevad selle nõrgukese kasti sisu proovile, vaatab kaua kestab.
Parimat,
Kalle
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Peast ei mäleta, aga Valvoline toode oli.
- kalleo
- Rock Crawler
Nu pole viga. Lihtsalt huvi pärast küsisin. Vahel on mitteteadmine parem kui teadmine...Xim kirjutas:Peast ei mäleta, aga Valvoline toode oli.
Mul oli sama marki kasti õlivahetusega aastaid tagasi pikk saaga. Nimelt, mingitel aastatel japside poolt valmistet Aisin AX-5 kasti sünkrod olevat tehtud materjalist, mida tänapäevastes GL-5 õlides olevad väävli baasil lisandid pidid ära söövitama. Neisse kastidesse olla sobiv õli vaid "vana tüüpi" GL-3, ja kuna seda enam vist ei toodeta, siis ametlikult soovitas Chrysler asenduseks AX-5 (samuti ka AX-4 ja AX-15 ja miskit marki oli veel) kasti panna 10W-30 mootoriõli! (Mis võib olla kummaline...) Kuna ma ei tea oma kasti sünkrode materjali, siis otsustasin mitte riskida ja sebisin väljamaalt "Red Line MTL" nimelist õli. Eestist tol hetkel midagi sobivat kahjuks ei leidnud... Nüüd, vaatasin, et TopParts pakub ka "Pennzoil Synchromesh-i"! [Kusjuures, vana õli mille kastist välja lasksin, et "lõhnanud" küll GL-5 moodi::] Loodetavasti on Sinu kasti uued sünkrod tänapäevasest materjalist mis ei karda API GL-5 õlisid...
Mai'tia, äkki on see jutt kõik BS, võibolla aga mitte. Kel huvi, uurigu netist või teadjamatelt.
Lugemiseks:
http://jeep-forums.4wd.com/showthread.p ... ax-5-ax-15
http://www.jeepforum.com/forum/f9/ax-5- ... n-1143014/
Parimat,
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Su jutus võib iva olla, sest seda kasti oli enne mind juba korra lahti võetud. Tihendid olid asendatud hermetsiga. Ei kujuta ettegi mis tehtud oli. Ma arvan, et sisse läks just see GL-5, sest haises just selliselt instinktiivselt. Muidugi välja tuli täis emulss kaa sest esimese võlli simmekas oli olematu. Samas ei ole mul remontkomplekti päritolu kohta õrna aimugi, vabalt võib ju olla made in japan. Eks näis kaua kestab.