Ülegabariidiline veos

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Vasta
insener007
Fitting 44"

Ülegabariidiline veos

Postitus Postitas insener007 »

Loodan, et teema ei ületa lp. modede valuläve :D

Meil siin ju õnneks rekkandusega seotud tegelasi ka... kes võiks äkki mulle osata vastata.
Ma nii aru saanud, et ülegabariidilised veosed jagunevad ''natuke'' ülegabariidilisteks (saateautota) ja ''täitsa'' ülegabaariidilisteks (saateautoga).
Olen ühest ja teisest firmast püüdnud uurida, kuskohast need (meeetrite) piirid jooksevad .. aga kas ei teata, või hoitakse nagu sõjasaladust enda teada.
Huvitavad nii Eesti, Soome kui Rootsi normid.

Tänud ette .
Chero
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Re: Ülegabariidiline veos

Postitus Postitas boob »

Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kalamees
Fitting 44"

Postitus Postitas Kalamees »

Teavad väga hästi. Aga tihti otsitakse lolli kes õhu müügi kinni maksab.
Hinna vahe ca 3 kordne. Kui tead mida ja kui suurt vead siis hakkad kombineerima.
Kui kõrgusega probleem siis annab palju mängida erinevate haagisteha. Või demonteerid mõne jupi veetaval seadmel jne.
Võta mõnel treileriga rekkamehel sabast kinni ja räägib sulle kiirel ära mis ja kuidas mida saab vedada Eestis ja lähiümbruses.
insener007
Fitting 44"

Mind huvitab just laiustpidi gabariidist väljaminevate asjade vedamine.
Kas ma saan sellest lingist õieti aru, et kuni 5m laia kuubiku vedamiseks vajalik 1 saateauto ?

Vot sellest pikkuse tabelist ( 24 L .. 30 L .. ) küll aru ei saa :oops:
Saan ma õieti aru, et saateauto vajalik alates laiusest 3,5 m ?
Chero
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Maanteeametil on telefoninumber ka olemas ning seal on pädev inimene need asjad lahti seletama. Siin ise tõlgendust otsides võid kergelt orki sattuda ja oma ülegabariitset kraami vedama hakates trahvi saada.
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Nii või teisiti peab kõigel, mis üle 3m, eriluba olema ja tavaliselt on vaat et isegi odavam (lihtsam kindlasti) tellida vedu sellega tegelevalt firmalt (JTH, Kaarlaid, Cargoman jne.) nende jaoks on eriluba telefonikõne kaugusel ja tähistused, saateautod jms. tagataskus, e. tegelikult maksab reaalne töö ja eriloa maksumus.
Tehtud, mõeldud.
insener007
Fitting 44"

totu kirjutas:Nii või teisiti peab kõigel, mis üle 3m, eriluba olema ja tavaliselt on vaat et isegi odavam (lihtsam kindlasti) tellida vedu sellega tegelevalt firmalt (JTH, Kaarlaid, Cargoman jne.) nende jaoks on eriluba telefonikõne kaugusel ja tähistused, saateautod jms. tagataskus, e. tegelikult maksab reaalne töö ja eriloa maksumus.
Ma ei mõtle midagi leiutama hakata.
Lihtsalt kuna selliseid teemasid loodetavasti kipub tihedamalt ette hakkama tulema - oleks väga huvitav neid norme teada.
.... eriti Skandinaavia omasid
Chero
insener007
Fitting 44"

Maanteeametist anti õige tel. kust sain kõik vastused.
Teema pole minu poolt enam aktuaalne.

Tänud kaasamõtlejatele !
Chero
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”