Autoga Soome

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

honkomees
True Off Roader!

Re: Autoga Soome

Postitus Postitas honkomees »

ivan kirjutas:...aga kui ma käin soomes tööl 6 kuud enda autoga, siis 6 kuud naise autoga (volitusega muidugi), siis 6 kuud lapse autoga, jne. Mida soome seaduseilm sellisest variandist arvab?
no mul tekkis mõte, et kui selliselt asi legaalne, siis võib ju aeg-ajalt oma autopargist teise-kolmanda mobiili võtta ja nii 6 kuu kaupa toimetada, mul nt küll kõik peres olevad liikurid oma nimel
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

ivan kirjutas:...aga kui ma käin soomes tööl 6 kuud enda autoga, siis 6 kuud naise autoga (volitusega muidugi), siis 6 kuud lapse autoga, jne. Mida soome seaduseilm sellisest variandist arvab?
Pigem käi 1 kuu ühe autoga ja teine kuu teise autoga näiteks.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
madallend
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas madallend »

Auto vahetus ei aita midagi kuna tulli vaatab seda kaua Sina oled soomes olnud.Ise olen 3a soomes sõitnud ja olen soomes ajutiselt registreeritud.Paistab nii,et kallimad autod võetakse kohe rajalt maha kuna nende pealt saab teha suurema trahvi.Tuttaval võeti s500 paari päevaga rajalt maha ja anti 24h aega,et auto soomest minema viia.
Suzuki Jimny ,33 mt
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Postitus Postitas heints »

Kas see kehtib juhul kui oled soomes järjest 6 kuud? Või käid vahepeal eestis ja siis otsast peale 6 kuud. Juhul kui on selline varjant ,et näiteks kolm erinevat eestlast käivad kordamööda eesti ja soome vahet autoga mis on eesti firma nimel,kui peatatakse ütled ,et auto eestist renditud ja lähed kalale?
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
madallend
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas madallend »

Vaadatakse sinu registreerimis kuupäeva soomes ja jne.Kui oled ajutiselt soomes(ainult tööl)siis saad tullist taodelda kasutamis loa mis kehtib 1a.Pool aastat saad niisama sõita ja peale seda :!: :!: .Mina olen sõitnud soomes vanemate eesti sõidukitega ja pole torgitud.Oli ka aasta jagu soome sõiduk kuid,kui kindlustus maksab sama palju kui auto maksab siis,pole mõtet pidada.
Suzuki Jimny ,33 mt
Kasutaja avatar
reguler
Mudder

Postitus Postitas reguler »

seaduse järgi 181 päeva aasta jooksul,kui rohkem siis juba püsiv kodanik!Kunagi käis keegi selle teemaga ka kohtus-Võitis,ilmselt seaduses aukke!!!
Ise olen :wink: soomes 9 aastat Eesti autodega ringi vuranud
Mulle meeldib metsas,ka ilma autota !!! ( ostan metsamaad)
koppees
Fitting 38"

Postitus Postitas koppees »

madallend kirjutas:Auto vahetus ei aita midagi kuna tulli vaatab seda kaua Sina oled soomes olnud.Ise olen 3a soomes sõitnud ja olen soomes ajutiselt registreeritud.Paistab nii,et kallimad autod võetakse kohe rajalt maha kuna nende pealt saab teha suurema trahvi.Tuttaval võeti s500 paari päevaga rajalt maha ja anti 24h aega,et auto soomest minema viia.
Aga kui minu autoga sõidab isik kes on eland üle aasta seal ja on alaline elanik mis siis.Minu taust näitab,et ma alles riiki tulnud.
Teine isik kasutajana teh.passis sees.
Kui mul on aega,olen normaalne.Aega aga kahjuks pole.tel 56889722
Kasutaja avatar
nipper
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas nipper »

Austame jah Soome seadusi, aga oleme ju üks suur EU pere, kus omad seadused. Nii tasubki ametnikule ütelda... olen kuulnud, et nii üteldakse, siis hakkab toll, politsei vms. näpuga vibutama. "Pea mingit kalendrit/graafikut, registreeri, vii auto Eestisse...jne" aga reaalselt nagu autot ära ei võteta ja mingit trafi ei väänata
t:52 08 203
koppees
Fitting 38"

Pole plaaniski Soome seadusi eirata,lihtsalt reaalne võimalus,et teine isik selle auto roolis.
Siis tuleb ikkagi kindlalt kohalik liikur vaadata ja praegune kodus turgu.Kõigil rahulikum :D
jeebu
Mudder

Postitus Postitas jeebu »

koppees kirjutas:Pole plaaniski Soome seadusi eirata,lihtsalt reaalne võimalus,et teine isik selle auto roolis.
Siis tuleb ikkagi kindlalt kohalik liikur vaadata ja praegune kodus turgu.Kõigil rahulikum :D
no mina käisin kunagi kysimas sedaasja tollist siin ja mulle oli konkreetne vastus, et ei ole yltse vahet kui kaua sul auto on soomes olnud olgu vï viisaastat sul majaees parklas nemad loevad neid päevi mis SINA oled soomes viibinud ja kui päevadearv yletab siis seda pooltaastat siis pole neil enam vahet kuhu sa oled sissekirjutatud nendejaoks oled pysielanik ja pead elama nendereeglite järgi mis on pysielanikele mëldud isegi sïtsin kunagi pikalt eestiautoga aga kui ykskord teepeal kinnipeeti ja peedistama hakati siis ei jäänud muud yle kui lihtsalt siit auto osta sest kui oled ykskord neile vahelejäänud siis su nr neil teada ja p¨him¨tteliselt igal tänavanurgal vïb poliis sind kinni pidada ja rahulikult sumpsi panna 8)
koppees
Fitting 38"

Aga oskab keegi kommenteerida mis summadest jutt käib.Tegemist 1,9tdiPassatiga.Diisli maksud pidavat suuremad olema.Ei leind tulli lehelt midagi selle kohta :oops: äkki ise käpard.Ilmselt diislimaks+automaks+ilmselt ka kohalik kindlustus.
jeebu
Mudder

koppees kirjutas:Aga oskab keegi kommenteerida mis summadest jutt käib.Tegemist 1,9tdiPassatiga.Diisli maksud pidavat suuremad olema.Ei leind tulli lehelt midagi selle kohta :oops: äkki ise käpard.Ilmselt diislimaks+automaks+ilmselt ka kohalik kindlustus.
minul siit ostetud 2006a. Passat 2,0tdi diislimaks 670euri ja liikluskindlustus mingi 920euri aasta, kaskot ei ole teinud arvestasin kunagi, et kui 30000 aastas sïdad siis tasub diislipidamine ära niienamvähem otsotsaga tuleb kokku. Kui tood eestist auto muutoautona siis on vist reegel et se peab olema olnud sinunimel vähemalt aasta ja peale seda ei saa seda myya kuni kaksaastat vist kuigi se oleneb ka tollitöötajatest vïvad ka erandeid teha tuttav tuli toaregiga sai jaanuaris soome nrid kylge ja kuni augustini on myygi keeld ja tal oli eestis liisingust ostetud auto, yldiselt liising ei lähe arvese kuna siis ei ole sina autoomanik aga ta v¨tis liisingust tëndi, et tema on selle auto liisingusev¨ttes esimene kasutaja ja auto oli tutikas, peale liisingu l¨ppedes ostis ise selle välja siis se paber oli tolli rahuldanud 8)
Kasutaja avatar
Külahull
Rock Crawler

Postitus Postitas Külahull »

jeebu kirjutas: no mina käisin kunagi kysimas sedaasja tollist siin ja mulle oli konkreetne vastus, et ei ole yltse vahet kui kaua sul auto on soomes olnud olgu vï viisaastat sul majaees parklas nemad loevad neid päevi mis SINA oled soomes viibinud ja kui päevadearv yletab siis seda pooltaastat siis pole neil enam vahet kuhu sa oled sissekirjutatud nendejaoks oled pysielanik ja pead elama nendereeglite järgi mis on pysielanikele mëldud isegi sïtsin kunagi pikalt eestiautoga aga kui ykskord teepeal kinnipeeti ja peedistama hakati siis ei jäänud muud yle kui lihtsalt siit auto osta sest kui oled ykskord neile vahelejäänud siis su nr neil teada ja p¨him¨tteliselt igal tänavanurgal vïb poliis sind kinni pidada ja rahulikult sumpsi panna 8)
Selgita palun, et kuidas soome riik hindab minu kohalolekut? Kui olen viibinud riigis enam kui 4 aastat, siis on minul alaline elamisluba. See ei tähenda, et ma ei tohi olla näiteks eestis üle 30 päeava aastas. Võib inimesel ka olla kasvõi 8 erineva riigi elamisluba ja ta ei saa olla 8 riigis korraga. Palka võin saada ka riigist kaugtöö korras vms.
jeebu
Mudder

Külahull kirjutas:
jeebu kirjutas: no mina käisin kunagi kysimas sedaasja tollist siin ja mulle oli konkreetne vastus, et ei ole yltse vahet kui kaua sul auto on soomes olnud olgu vï viisaastat sul majaees parklas nemad loevad neid päevi mis SINA oled soomes viibinud ja kui päevadearv yletab siis seda pooltaastat siis pole neil enam vahet kuhu sa oled sissekirjutatud nendejaoks oled pysielanik ja pead elama nendereeglite järgi mis on pysielanikele mëldud isegi sïtsin kunagi pikalt eestiautoga aga kui ykskord teepeal kinnipeeti ja peedistama hakati siis ei jäänud muud yle kui lihtsalt siit auto osta sest kui oled ykskord neile vahelejäänud siis su nr neil teada ja p¨him¨tteliselt igal tänavanurgal vïb poliis sind kinni pidada ja rahulikult sumpsi panna 8)
Selgita palun, et kuidas soome riik hindab minu kohalolekut? Kui olen viibinud riigis enam kui 4 aastat, siis on minul alaline elamisluba. See ei tähenda, et ma ei tohi olla näiteks eestis üle 30 päeava aastas. Võib inimesel ka olla kasvõi 8 erineva riigi elamisluba ja ta ei saa olla 8 riigis korraga. Palka võin saada ka riigist kaugtöö korras vms.
selgituste saamiseks on kïgetargem pöörduda soometolli poole, mina lihtsalt kirjutasin mis mulle sealt öeldi kui käisin kysimas ja minuteada se 6kuu systeem peaks olema igaseuroopa riigis, aga vähesed seda rakendavad niipalju kui soome kuna teistel ei ole need maksud nii k¨rged kui soomel ja riigil ei ole niipalju sellest vïta. Seda seletas mulle heas¨ber rootsist kes on seal kohalik, ta elab seal aastast 1986 ja sïdab ka eestiautoga ringi seal ntx rootsil pidi olema ainult sillamaksud millepealt nad raha kaseerivad ja väljamaa numbreid kaamerad ei pildista
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

huvitavad need põtrade seadused, et kui sulle tulen näituseks külla ja sa ei võigi minu autoga paar päeva ringi sõita ilma trahvihirmuta :?: Ehk naine tuleb Soomes töötavale mehele külla ja siis hakatakse peedistama ...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”