Tere,
Mure järgmine, et XJ masinal on täielikult lagunenud esivedrude ülemises osas olevad "kummikettad" - Coil Spring Isolator - või kuda neid maakeeli kutsutaksegi... Vanade kättesaamisega pole ehk probleemi, aga kuidas uued asemele panna? Maailmas kirjutatakse, et sild tuleb mitmest kohast lahti lasta. Stabikas on mul lahti, kuid amorti, roolivarrast, kardaani ja muud värki ei tahaks küll näppida. Mitte et laisk oleksin, vaid lihtsalt kardan ürgroostes asju lammutada sest pärast kokku pannes võib tekkida tungiv soov/vajadus paljude detailide asendamiseks. Aga kõike pole ju ette valmis varutud ega pruugi poeletiski seista...
Siit siis üks küssa kogenud ja tõstega tegelenud metsameestele, et kas on võimalik vedru kokku surudes see kuidagi kätte saada, või annab vedru ülemise otsa poolt midagi lahti nikerdada et eelmainit tükk asendada. On vähemalt keegi midagi sellist üritanud? Esisilda vaadates tundub, et lihtsam on punuda/keevitada tõsine abinõu vedru kokkusurumiseks selmet sild maha lasta...
Ette tänades. Ja ärge siis palju peksa andke et ma koolis hästi pole õppinud ja jullade nimetusi peast ei tea, ning üleüldse rumalaid küsimusi esitan.
Parimat,
XJ esivedru mure
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
- kalleo
- Rock Crawler
XJ esivedru mure
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Re: XJ esivedru mure
Lahti pole vaja muud lasta kui võibolla amort ehk, et sild rohkem allapoole pääseks tulema. Seejärel lähed võtad riiulist vedrutõmmitsad ja eemaldad vedru. Uus isolator vahele ja kogu pull kokku tagasi. Keskmiselt ca 1 tund per pool läheb aega.
Edu.
Virgo
Edu.
Virgo
Mudas alates 2003.
- kalleo
- Rock Crawler
Tänud Virgole!virgo kirjutas:Lahti pole vaja muud lasta kui võibolla amort ehk, et sild rohkem allapoole pääseks tulema. Seejärel lähed võtad riiulist vedrutõmmitsad ja eemaldad vedru. Uus isolator vahele ja kogu pull kokku tagasi. Keskmiselt ca 1 tund per pool läheb aega.
Edu. Virgo
Lõuna paiku võtsin asja praktilisse menetlusse ja ühe poole isolaator sai just vahetatud ning vedru uuesti paika. Ühes olulises pisiasjas Virgo siiski eksis- riiulist polnud mul teps mitte võtta vedrutõmmitsa nimelist riistapuud. Ja kuna palgapäevadega on nagu on, siis tuli mul värkstoas olemasolevast keermelatist ja vinklijuppidest ise abinõu nikerdada. Aga muidu Virgo legend toimis ja seekord polnud vedru eemaldamiseks isegi amorti tarvis lahti lasta.
Võibolla väike näpunäide neile kes seda trikki ise kodus järele teha tahavad on see, et jälgige millises asendis vedru välja võtate (millises asendis on vedrutraadi alumine ots ja millest ta mööda läheb). Mina ei olnud tähelepanelik ja vedrut tagasi pannes proovisin ikka mitu korda. Muidugi oleks võinud ju veel vedru kokku suruda, aga...
Parimat,
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Tegelt oli sinu esimeses postituses pool tõde sees.
Kui riiulis tõmmitsaid pole, siis lased lahti amordi, stabilisaatori varda ja alumise või ülemise lääba. Ei miskit keerulist ega pikka ...
Kui riiulis tõmmitsaid pole, siis lased lahti amordi, stabilisaatori varda ja alumise või ülemise lääba. Ei miskit keerulist ega pikka ...
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.