cherokee 2.5 TD

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
malvekas
Mudder

Postitus Postitas malvekas »

Uko kirjutas:Kuna täpselt ei te küsin,kas see mootor on vanematel Chrysleri bussidel ja osadel Opeli maasturitel?
Opel Fronteral kasutusel oli 1996-1997a. 2.5 diesel (VM41). Ülejäänud autode ja busside kohta saad andmeid vaadata: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_VM_Motori_engines
Cheokee 2,5td

Andsin näpu, varsti kaelani sees .......
Uko
Rock Crawler

Postitus Postitas Uko »

Asi nii,et seisab mul hoovi peal selline tõukurvarrastega buss.Varras tuli läbi kaane välja,ja nii 3silindriga sõideti sellega Soomest siia.Nüüd natuke uurides selgus,et hüdrotõukur põhjas kinni.Muidugi tuli varras kõrvalt mööda.Halb õli,liialt pikk õli vahetus välp.Aga buss andis tegelikult sellest nädal enne kuulda.Juht sai asjast aru nii.Mootori hääled olid muutunud ,nagu oleks sisselaske klapp või midagi sellist natuke lahti.Oli olnud veider kumin kajutis.Ja õige ta oligi,oleks tulnud õli vahetada,poleks juhtunud midagi.
olge marurahulikud!
svatski
Fitting 44"

Postitus Postitas svatski »

Vabandust härra Malvekas Hiiumaalt aga vähemalt mina olen aru saanud et 99% inimeste arvates on see mootor peale 200 000 km-i puhas pa..k siis miks on vaja et sa prooviks seletada et see seda ei ole? Kui Sul on juhuslikult sattunud mingi mootor mis vastu peab siis "Palju Õnne" aga ära meelita teisi paadi mootoriga autosid ostma. Kui keegi suudab selgeks teha miks osta diisel mootoriga Chero siis antku aga tulla. Igatahes mina pole aru saanud et kui poleks seal üle 4.0 mootori ja aut. kasti siis miks seda üldse osta

Mul üks 55hp Evinrude paadi mootor pakkuda (lühikese jalaga) kui juhuslikult oma diislile lidaks tahad :)
Mihkel
Kasutaja avatar
malvekas
Mudder

Postitus Postitas malvekas »

svatski kirjutas:Vabandust härra Malvekas Hiiumaalt aga vähemalt mina olen aru saanud et 99% inimeste arvates on see mootor peale 200 000 km-i puhas pa..k siis miks on vaja et sa prooviks seletada et see seda ei ole?
Rahu, ainult rahu. Niipalju kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi. Nagu öeldakse, iga l..s kiidab oma v...u, nii ka iga mees oma riista ja pole ma kedagi sundinud ja käskinud sellise mootoriga isendit soetada. :) See jääb iga inimese enda otsustada.Isegi kui sinu väidetud 99% inimesi ei arva diislist midagi head, siis isegi see 1%, kes eelistavad diisleid, on ära teeninud võimaluse oma egot upitada :wink: .
Ei taha vaenu tekitada ja kedagi traumeerida, kuid on palju kehvemaidki mootoreid nähtud kui vm motorsi toodetuid.
Cheokee 2,5td

Andsin näpu, varsti kaelani sees .......
Yllar70
Rookie

Postitus Postitas Yllar70 »

Mul kahh sellise mootoriga grand chero. Juhtus aga selline asi, et mootorisse tuli kõva kolin sisse. Kiskusin klapikambri kaane maha ja selgus, et kolmanda silindri väljalaske klapp oli kogu aeg kinni. Põhjus see, et tõukurvarras oli pesast väljas. Kui hakkasin otsima, et kuhu ta võiks käia, siis justkui tõukur alt täitsa kadunud. On see asi võimalik ja kuidas selle võiks korda saada?
andruss
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas andruss »

Mul ka jama klappidega:vahel plödiseb,sest ilmselt jääb mingi sisselaskeklapp lahti,ka intercooleri torust on tunda et lööb tagasi. Kui mootor töösoojaks saab on kuulda tiksumist nagu tõukurvarras loksuks vms.
Üks ja teine on rääkinud,et tuleb kasutada ainult ette nähtud spetsifikatsioonidega õli.
Mudane möödaläind sajandist saati
andruss
Off Roader Wannabe

Sellel mootoril hoiab tõukurvardaid paigal plekist vedru:

http://nagi.ee/photos/andrest/18055863/

Tõukurid kipuvad vist sel mootoril x-asendis kinni jääma, kuuldavasti juhtub see pärast õlivahetust.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

andruss kirjutas:
Tõukurid kipuvad vist sel mootoril x-asendis kinni jääma, kuuldavasti juhtub see pärast õlivahetust.
Mitte pärast õlivahetust,vaid et ei vahetata õli ja hoitakse raha kokku ning pärast nutetakse et väga risu mootor.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Yllar70
Rookie

Minul oli viimane õlivahetus sügisel. Peale seda sõidetud ca 3000 km. Olen hoidnud õlivahetuse välba 10 000 km peal. Sees siis poolsünt õli.
Leidsin mingi kataloogi, kus lõige mootorist. seal selgub, et tõukurite vahetamiseks vaja eemaldada plokikaaned. Kuna kaante vahetus just oli ja lolli peaga pole siis tõukurite olukorda kontrollinud, saab äsja õpitud töövõtteid uuesti proovida.
Ütleb ju vanasõnagi: "Kui ei jaga pea, siis jagavad käed ja jalad!" :)
andruss
Off Roader Wannabe

Kui kaaned lahti keerad,siis tasuks kaaluda igale eraldi tihendi paigaldamist. Edaspidi lihtsam ja vast kas soodsam jamasid likvideerida.
Yllar70
Rookie

Re: cherokee 2.5 TD

Saigi pandud eraldi tihendid ga pea alla. Nüüd mootor korras ja sõidab hästi.
Seekord tegin lihtsalt, st võtsin kaaned korraga maha koos kollektoritega. Kui tõukurid said vahetatud, siis uued kaanetihendid hakkama ja uuesti kõik korraga peale. Aega kulus kasinalt kaks päeva.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”